Nvidia Shield TV jako odtwarzacz multimedialny.

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zdecydowanie cache(pamięć podręczna) 😉
Sprobuj z ustawienia > aplikacje > wyczysc pamiec podręczną 😜 w shield nie kodi.
Sama wtyczka Fen tez ma w tools czyszczenie cache 😉

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tak, wiem, ale Kodi nie mogłem otworzyć, a co za tym idzie dostać się do jakichkolwiek ustawień.
Natomiast w Shieldzie kliknąłem przez pomyłkę nie to co trzeba (są obok siebie). Póżno było ;)
Cache w Fen:
FEN>tools>clear databases and clean settings files>clear all cache (exclude favorites/history)

Tak na marginesie, zakładka settings w FEN (Kodi oficjal + Estuary Mod) wywala błąd, można się dostać z poziomu Kodi.
Natomiast na Mavenie 20221004 + Estuary Mod w ogóle nie ma zakładki settings w FEN.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wracając do tematu tapety w FEN - odpalam dziś Kodi, FEN i tapeta się pojawiła.... hurra psia jego mać.
To tak, jakby jakiś admin to musiał zatwierdzić, a sama tapeta z FEN wisiała gdzieś na serwerach, a nie lokalnie ; )
W Ezrze też tak kiedyś było, pojawiła się po czasie. (wklejałem kiedyś zdjęcia grafik).

Stawiam dobre piwo z.. Żabki :D jak ktoś jest w stanie powiedzieć, gdzie i dlaczego siedziała stara tapeta w pamięci - mimo czyszczenia cache (z poziomu Shield i w samym FEN).
Gdzie to konkretnie siedzi w pamięci, że mimo fizycznego USUNIĘCIA i podmiany tapety, wyczyszczenia cache tu i tam, dalej wyświetlało starą tapete.
To tak, jakby usunąć FEN, a on tam by dalej siedział w Kodi.

Zainstalowałem też drugie Kodi Mavena 20221004/Estuary Mod i tapeta się nie pojawiła, więc albo się pojawi z czasem, np. jutro (śmieszne), albo FEN dla Mavena ma inny folder.

Tak czy inaczej, udało się pozbyć defaultowej

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Spróbowałem podmienic u siebie. Niestety tez stara tapeta mimo iz wyczyscilem cache gdzie tylko sie dalo 😜

Spokojnie, jak nie pojawi się dziś, to na pewno jutro :-D

Kazda instancja ma osobny folder .../.kodi

Ja rozumiem, ale co ma wspólnego z tym FEN?
Z tego co widzę, tapety w Fen, a co za tym idzie folder jest jeden, niezależnie ile masz Kodi na Shieldzie.
Wczoraj zmieniłem tapetę, pojawiła się na Nexusie, a dziś rano na oficjalnym Kodi. Gdyby były dwa foldery, to nie pojawiła by się ta sama tapeta na dwóch różnych Kodi.
Rozumiem, że tutaj podmieniłeś:

SHIELD>internal>Android>data>org.xbmx.kodi>files>.kodi>addons>plugin.video.fen>resources>media

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja rozumiem, ale co ma wspólnego z tym FEN?
Z tego co widzę, tapety w Fen, a co za tym idzie folder jest jeden, niezależnie ile masz Kodi na Shieldzie.
Wczoraj zmieniłem tapetę, pojawiła się na Nexusie, a dziś rano na oficjalnym Kodi. Gdyby były dwa foldery, to nie pojawiła by się ta sama tapeta na dwóch różnych Kodi.
Rozumiem, że tutaj podmieniłeś:

SHIELD>internal>Android>data>org.xbmx.kodi>files>.kodi>addons>plugin.video.fen>resources>media

Jednak nie, Fen ma dwa katalogi, a co za tym idzie niezależne grafiki.
Dziwne, że wczoraj wrzucałem do jednego katalogu i pojawił się w dwóch różnych kompilacjach Kodi. Cholera wie o co tu chodzi.

Dla przykładu, różne ścieżki:
Kodi oficjal:

Kodi Maven/Matrix:
SHIELD>internal>Android>data>net.kodinerds.maven.kodi>files>kodi>addons>plugin.video.fen>resources>media

Podmieniłem teraz w Mavenie, tradycyjnie nie widać, zobaczymy kiedy się pojawi.
Czyszczenie cache Shield/Fen, restarty Shielda, ba nawet PC, na nic, ale na dniach pewnie wskoczy.

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Oczywiście ze kazda instancja kodi ma swoje osobne foldery do ustawien/wtyczek/mediów 😉
Ja sie nie bawie w zmiany bo kazdy update wywali Ci to w kosmos..
Ustawilem widzety w arctic zephyr reloaded tak ze nawet nie zagladam w zakladki filmy czy seriale. Jest cos nowego np film czy nowy odcinek to klikam z glownej i leci 😉

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Screenshot_20221011-173247.png

Screenshot_20221011-173231.png

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Podmiana tej obskurnej tapety Fenu/Ezry, to akurat żadna zmiana.
Kodi/Estuary pozwala na zmianę tapet, a EZRA/FEN nie, a to tylko podmiana jednego pliku/zdjęcia, a nie grzebanie w rejestrach ; )
Ja akurat zaglądam, dużo grzebie w Trakcie i jego pokategoryzowanych listach, a te mainstreamowe pozycje też mam pod ręką.

Ok, jak znajdzie się ktoś, kto znajdzie odpowiedż na opóżnienia z wyświetlaniu podmienianych plików, niech da znać.
Mi się wydaje, że gdzieś to siedzi w pamięci, pytanie gdzie.

mat74

Well-known member
Bez reklam
Więc ,żeby nie było zbyt pięknie...

Ustawilem widzety w arctic zephyr reloaded tak ze nawet nie zagladam w zakladki filmy czy seriale. Jest cos nowego np film czy nowy odcinek to klikam z glownej i leci

Napotkałem problem którego nie mogę obejść- w przypadku oryginalnych napisów w pliku (w ustawieniach FEN mam właczony priorytet dla nich) nie działają moje ustawienia napisów i wyświetlaja mi sie wielkie, białe kulfony.
Wiesz jak to rozwiązać ?

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jaki plik?cos streamujesz czy masz na dysku ? Nie przypominam sobie problemow ale ja ostatnio tylko streamuje wiec tam zadko polskie wbudowane....

mat74

Well-known member
Bez reklam
Ok - już to ogarnąłem.
Problemy są jedynie w przypadku ripów BD.

btw. Ja praktycznie również korzystam jedynie ze streamu.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wyłączacie Shielda po seansie - fizycznie pilotem, lub z poziomu menu?
Bywa, że u mnie Shield po kilku dniach nieużywania potrafi się zawiesić na głównym menu (bo tak go zostawiam) i przy próbie skorzystania ponownie z Shielda po czasie, ekran główny jest zmrożony, pilot nie reaguje.
Trzeba fizycznie wyciągnąć fizycznie wtyczkę, tyle, że ja nigdy go nie wyłączam. Zostawiam na głównym menu w samopas.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
No wlaśnie, większość kończy seans i idzie spać ; ) a ja nie chce przy wyłączaniu Shielda z automatu wyłączać amplitunera i TV.
Często korzystam jeszcze z tv i te zależności mi nie pasują.
Pilotem od Shielda steruje tylko volume ampli.
Przestawiłem w ustawieniach "sterowanie zasilaniem" i jest ok, można wyłączyć samego Shielda, ale sterowanie ampli zostało.
Może teraz nie będzie zwiech.

mat74

Well-known member
Bez reklam
Polikwidowalem wszelkie anteny i już od 2 lat korzystam z IPTV ,więc Shield jest u mnie praktycznie jedynym źródłem sygnału.

Do góry