Nvidia Shield TV jako odtwarzacz multimedialny.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Gdybyś szukał sprawdzonego żródła IPTV ,mam 3 dostawców ,koszt to około 100zł na pół roku , za wszystkie kanały u dwóch z nich są również kanały w 4k ,to mogę Ci podesłac na pw.
Każdy z nich oferuje bezpłatny 24 godzinny test ,więc będziesz mógł sobie sprawdzić czy Ci odpowiada.

Pewnie, wrzucaj na priv.
TiviMate to Android, także Tizen odpada.
Na razie testuje to co jest na Tizenie.

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Najlepszą opcją w samsungu jest root. Mialem kiedys hu7500. Pieknie to chodzilo z wbudowanym tunerem i oscamem 😊

Mozesz tez wgrac ss-iptv. Fajna apka a liste wgrywasz przez ich strone internetową 😉

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kiedyś to pięknie chodziły karty z bazaru, potem już samemu trzeba było kombinować z C+ ; )
Rozumiem, że ss-iptv trzeba instalować zewnetrznie? Przetestowałem właśnie kilka innych, Smart IPTV, Bay Tv i jakieś inne badziewia, chyba najlepiej (co nie znaczy, że dobrze) wygląda Nanomid Player. Większość list wgrywa się przez neta, easy peasy ; )

Generalnie to już mi się nie chce w to bawić, sprawdze chyba na Shieldzie TiviMate.
Nie mam też list, wgrałem jakieś darmowe XXX i działa, sporo tych kanałów :D

conqest

Well-known member
Bez reklam
Mam na tv kodi 19.3. Może mi ktoś podesłać który dodatek player zaatakować aby działało i wycinało reklamy? Pobrałem playerplmb i niby wszystko poszło ok, zalogowałem się i jak próbuję odpalić serial to mam napis że muszę pobrać dodatek InputStream adaptive. Jak daje żeby go pobrał to pisze że instalacja nieudana i dupa blada...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Przerzuciłem się na Shielda, jest wykupiony TiviMate.

-Jest możliwość wrzucania list przez PC (www)?
-Jak można tam wrzucić listę, wybrałem lokalną, wrzuciłem listę na dysk Shielda z poziomu PC, wskazuje katalog na Shieldzie w TiviMate, ale jest pusty.

Jedną wpisałem ręcznie, ale to nieporozumienie.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wrzuciłem testowo źródła z BestBuy'a.
Tivimate+Shield.
Kilkanaście tysięcy stacji pod ręką, nieźle.
Wszystkie C+, HBO, NG, długo by wyliczać.
Samych PL kanałów ponad 200, a chyba największe zaskoczenie, to szybkośc przełączania i generalnie responsywność.

Natomiast bywa, że niektóre kanały potrafią doczytywać.
Pytanie, czy biorąc od innego dostawcy źródła będzie dokladnie to samo, czy mamy tutaj podział na lepszych/gorszych dostawców i u jednego może to być igła, a u drugiego kwiatki?

mat74

Well-known member
Bez reklam
Pewnie, wrzucaj na priv.
TiviMate to Android, także Tizen odpada.
Na razie testuje to co jest na Tizenie.
Zaraz Ci podeślę.
Jest jeszcze jedno rozwiązanie ,ja je przez jakiś czas stosowałem telewzija na Firesticku wpiętym w TV .Koszt 35 euro a w twoim przypadku miało by to sens.
A są jakieś fajne kanały podróżnicze,muzyczne i sportowe,w 4K/60 100 Mbps ?
100 Mbps nie ma rzecz jasna żaden kanał ,jednak jest wszystko co idzie na satelity więc wśród 16 tyś programów pewnie coś byś znalazł interesującego.

Mam na tv kodi 19.3. Może mi ktoś podesłać który dodatek player zaatakować aby działało i wycinało reklamy? Pobrałem playerplmb i niby wszystko poszło ok, zalogowałem się i jak próbuję odpalić serial to mam napis że muszę pobrać dodatek InputStream adaptive. Jak daje żeby go pobrał to pisze że instalacja nieudana i dupa blada...
Zrób aktualizację do 19.4 wtedy ,jesli bedziesz miał problem z instalacją input stream adaptive będę mógł ci podesłać wersję ,która na pewno działa jak również sprawdzoną wersję wtyczki Playera.Jest również spachowana wersja apki ,która wycina reklamy jednak w przeciwieństwie do wtyczki w apce nie odpalisz 4k.(mówimy oczywiście o wykupionej najtańszej subskrycji z reklamami.)

Przerzuciłem się na Shielda, jest wykupiony TiviMate.

-Jest możliwość wrzucania list przez PC (www)?
-Jak można tam wrzucić listę, wybrałem lokalną, wrzuciłem listę na dysk Shielda z poziomu PC, wskazuje katalog na Shieldzie w TiviMate, ale jest pusty.

Jedną wpisałem ręcznie, ale to nieporozumienie.
Na TiviMate wrzucasz bezpośrednio na urządzenie albo plik z m3u (najwygodniejsze) albo wklepujesz kod xtreme (więcej roboty ale odczytuje wtedy datę ważnosci subskrycji).

Samych PL kanałów ponad 200, a chyba największe zaskoczenie, to szybkośc przełączania i generalnie responsywność.

Natomiast bywa, że niektóre kanały potrafią doczytywać.
Pytanie, czy biorąc od innego dostawcy źródła będzie dokladnie to samo, czy mamy tutaj podział na lepszych/gorszych dostawców i u jednego może to być igła, a u drugiego kwiatki?

TiviMate w korzystaniu jest praktycznie takie samo jak korzystanie z tunera TV ,oczywiscie biorąc pod uwage różnice w interfejsach.
Jeśli chcesz jeszcze przyspieszyć działanie ,można edytować pojedyncze kanały lub całe ich grupy,mozna poszczególne kanały nawet z różnych grup wrzucić w ulubione etc. jest troche mozliwosci.
Listy m3u od róznych dosatwców róznią się -zarówno zawartością, ukladem kanałów ,ich działaniem i tak- są lepsi i gorsi dostawcy.Może byc tak ,że u jednego wszystko jest igła a u drugiego kwiatki.

Ps. Na pw idą linki do dostawców z których korzystam bądż korzystałem.

mat74

Well-known member
Bez reklam
ps 2. Często się zdarza , że aby IPTV działało bezproblemowo muszę je puścić przez VPN .Nie wiem czy jest to związane z blokowaniem sygnału przez providera internetowego czy nie w każdym razie u mnie w UK tak bywa.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zaraz Ci podeślę.
Jest jeszcze jedno rozwiązanie ,ja je przez jakiś czas stosowałem telewzija na Firesticku wpiętym w TV .Koszt 35 euro a w twoim przypadku miało by to sens.

Podziękował jeszcze raz - 400 kanałów xxx nie w kasze dmuchał.
Tak, też pomyślałem o Firesticku, wpiąłbym go bezpośrednio do tv, ale jak widzę jak to działa na Shieldzie, to grzechem byłoby narzekać.

Na TiviMate wrzucasz bezpośrednio na urządzenie albo plik z m3u (najwygodniejsze) albo wklepujesz kod xtreme (więcej roboty ale odczytuje wtedy datę ważnosci subskrycji).

Może po kolei:
1. Bezpośrednio, czyli jak konkretnie?
Wrzuciłem do zewnętrznego katalogu, wskazałem w TiviMate gdzie jest ten plik/lista, ale TiviMate jej nie widzi - pusty katalog.

Więc zostało mi wklepywanie, można skrócić link w tiny.url dla dłuższych,, albo centralnie wpisać i też ok.
Generalnie nie ma problemu, lista wrzucona.

TiviMate w korzystaniu jest praktycznie takie samo jak korzystanie z tunera TV ,oczywiscie biorąc pod uwage różnice w interfejsach.
Jeśli chcesz jeszcze przyspieszyć działanie ,można edytować pojedyncze kanały lub całe ich grupy,mozna poszczególne kanały nawet z różnych grup wrzucić w ulubione etc. jest troche mozliwosci.
Listy m3u od róznych dosatwców róznią się -zarówno zawartością, ukladem kanałów ,ich działaniem i tak- są lepsi i gorsi dostawcy.Może byc tak ,że u jednego wszystko jest igła a u drugiego kwiatki.

Ps. Na pw idą linki do dostawców z których korzystam bądż korzystałem.

Z samej konfiguracji:
1. Bazując na liście z pierwszej propozycji - jak włączyć EPG, u mnie nie działa "brak informacji"
W ustawieniach > przewodnik TV > żródła przewodnika > mam wrzucony link z loginem/hasłem od tego samego dostawcy.

2. Sortowanie kanałów naturalnie jest, ale nie widzę opcji do przesuwania krajów. Chciałbym przesunąć np. PL na samą górę.

3. Jest w ogóle możliwość edycji list/kanałów z poziomu www?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Z samej konfiguracji:
1. Bazując na liście z pierwszej propozycji - jak włączyć EPG, u mnie nie działa "brak informacji"
W ustawieniach > przewodnik TV > żródła przewodnika > mam wrzucony link z loginem/hasłem od tego samego dostawcy.

Wrzuciłem EPG z epg.ovh, jest dla PL kanałów. Działa.
Ten pierwszy dostawca udostępnia w ogóle EPG, czy żle miałem wpisany (?)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
100 Mbps nie ma rzecz jasna żaden kanał ,jednak jest wszystko co idzie na satelity więc wśród 16 tyś programów pewnie coś byś znalazł interesującego.
A który,z odpalanych przez Ciebie kanałów,wyglądał najlepiej ?
Fajnie by było,gdyby YT wprowadził wrzutki 4K i 8K,bez kompresji.

mat74

Well-known member
Bez reklam
Tak, też pomyślałem o Firesticku, wpiąłbym go bezpośrednio do tv, ale jak widzę jak to działa na Shieldzie, to grzechem byłoby narzekać.
Na Firesticku 4k Max działa praktycznie tak samo ,naprawde jakakolwiek róznica w predkości dzialania jest nieodczuwalna.W dodatku Firestick obsługuje HDR10+ więc produkcje platform streamingowych rozpowszechniane przez Amazon bedziesz mógł po zainstalowaniu na nim Kodi odpalać bezproblemowo w tym formacie.W praktyce Firestick w przypadku obsługi streamu ustępuje Tarczy jedynie pod wzgledem obsługi formatów bezstratnych.
Może po kolei:
1. Bezpośrednio, czyli jak konkretnie?
Wrzuciłem do zewnętrznego katalogu, wskazałem w TiviMate gdzie jest ten plik/lista, ale TiviMate jej nie widzi - pusty katalog.
Listę m3u (również tą od wybranego przez Ciebie dostawcy) ściagam na kompa , potem przerzucam za pośrednicwem https://play.google.com/store/apps/details?id=nextapp.fx.rk&hl=pl na dysk podpięty pod Shielda.TiviMate widzi go za każdym razem (w przypadku Firesticka tez nie ma problemu).

Sortowanie kanałów naturalnie jest, ale nie widzę opcji do przesuwania krajów. Chciałbym przesunąć np. PL na samą górę.
Układu grup nie mozna zmienić.Możesz ukryć nieużywane , możesz również wrzucić wybrane kanały (chyba też całe grupy) do "ulubione" które masz na samej górze.

Jest w ogóle możliwość edycji list/kanałów z poziomu www?
Możesz edytować całą listę m3u np .tym https://notepad-plus-plus.org/downloads/ ale wierz mi- nie chcesz się w to bawić.....;)

Wrzuciłem EPG z epg.ovh, jest dla PL kanałów. Działa.
Ten pierwszy dostawca udostępnia w ogóle EPG, czy żle miałem wpisany (?)
Nie pamietam ale również używam EPG z adresu https://epg.ovh/pl.xml i sprawdza się bardzo dobrze.
btw. Logosy stacji biorę stąd https://epg.ovh/logo/ (w aplikacji musisz wskazać skąd ma brać logo stacji).

mat74

Well-known member
Bez reklam
A który,z odpalanych przez Ciebie kanałów,wyglądał najlepiej ?
Nie mogę jednoznacznie odpowiedzieć ,bo nie przeglądałem całości pod tym kątem.
W każdym razie np. po Eleven sport w 4K widac od razu ,że to inna jakość niż na kanałach 1080p.
Jednak nawet w przypadku 1080p i tak wyglada to lepiej niż z mediabox-a n-ki ,którego używałem wcześniej,gdy miałem jeszcze antenę satelitarna.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Na Firesticku 4k Max działa praktycznie tak samo ,naprawde jakakolwiek róznica w predkości dzialania jest nieodczuwalna.W dodatku Firestick obsługuje HDR10+ więc produkcje platform streamingowych rozpowszechniane przez Amazon bedziesz mógł po zainstalowaniu na nim Kodi odpalać bezproblemowo w tym formacie.W praktyce Firestick w przypadku obsługi streamu ustępuje Tarczy jedynie pod wzgledem obsługi formatów bezstratnych.

Jeżeli miałbym brać Firesticka, to tylko i wyłącznie z lenistwa i do TV IPTV.
Zwyczajnie nie chce mi się sięgać po piloty, a w tym wypadku tego od ampli.
To nie jest koniec świata, a duperela, ale jak można się pozbyć jednej zbędnej czynności, to czemu nie?
Ja tych sprzętów mam sporo i raczej już idę w stronę minimalizowania majdanu, a nie dokładania.
Dlatego szukałem najpierw rozwiązań bezpośrednio na Tizenie, pod ikoną i jednym klikiem.
No, ale nie ma TiviMate, a aplikacja jest bezbłędna i już nie ma powrotu.

Listę m3u (również tą od wybranego przez Ciebie dostawcy) ściagam na kompa , potem przerzucam za pośrednicwem https://play.google.com/store/apps/details?id=nextapp.fx.rk&hl=pl na dysk podpięty pod Shielda.TiviMate widzi go za każdym razem (w przypadku Firesticka tez nie ma problemu).

To nie prościej z poziomu PC wejść w utworzony katalog na HDD wpięty do Shielda i tam wrzucić?
Potem już z poziomu Shielda i Tivimate wskazać plik? (tyle, że u mnie nie widać właśnie tego pliku)

Korzystam z FX'a na Shieldzie, ale do samych instalacji. Generalnie do Kodi.

Układu grup nie mozna zmienić.Możesz ukryć nieużywane , możesz również wrzucić wybrane kanały (chyba też całe grupy) do "ulubione" które masz na samej górze.
Możesz edytować całą listę m3u np .tym https://notepad-plus-plus.org/downloads/ ale wierz mi- nie chcesz się w to bawić.....;)

Tak, wiem (widziałem), że można wrzucić do ulubionych i tam zrobić swoją listę.
Bardziej mi chodziło o coś userfriendly na PC, z możliwością dowolnego odhaczenia, przestawiania lub hurtowego zaznaczania myszką.
Teraz chcąc (będąc w kategorii Polska) uporządkować kanały muszę chwycić wybraną stacje, przeciągać na samą górę i tak z każdym.
Myszką na PC w odpowiedniej apce byłoby o wiele szybciej.

Nie pamietam ale również używam EPG z adresu https://epg.ovh/pl.xml i sprawdza się bardzo dobrze.
btw. Logosy stacji biorę stąd https://epg.ovh/logo/ (w aplikacji musisz wskazać skąd ma brać logo stacji).

Tyle, że te z epg.ovg są tylko dla Polski i też kilku brakuje, ale pewnie jest i tak super.
Logosy były u mnie w defaulcie, nic nie zmieniałem. U Ciebie nie było, są jakieś inne?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Czyli klikasz sobie "dalej" jak przy kablówce :grin:

Powodzenia życzę. Masz kilkanaście tysięcy stacji, samych Polskich stacji jest prawie 200 ; )

A są walki UFC w 4K ? ;)

Wczoraj gdzieś widziałem sporo stacji (nie 4K), przełączałem kanał po kanale i wszędzie się tłukli ; )
Generalnie jakość jest lepsza jak w UPC. Nie porównywałem bezpośrednio, bo nie chce mi się tego bubla odpalać nawet.
Sporo też muzycznych kanałów, ale piszę tu o dziesiątkach jakiś MTV/Viva itp. bo te są w każdym kraju, a regionalnych.
Przyrodniczych też, zresztą tutaj nawet nie trzeba NG odpalać, wystarczy przełączyć się na jakaś Tajlandie i oglądnąć ich wiadomości ; )

Btw.
Jak z legalnością, przecież tu jest wszystko C+, HBO, Cinemaxy, Filmboxy i mase innych płatnych ; )
Samych kanałów XXX jest prawie 400, Dorcele, Brazzersi, gdyby to zliczyć abonamentowo to idzie w grube tys.

mat74

Well-known member
Bez reklam
Czyli klikasz sobie "dalej" jak przy kablówce
Mówiąc szczerze bardzo mało ogladam telewizji linearnej, troche informacyjnych kanałów, troche muzycznych ,żona jakies pierdoły typu HGTV - to wszystko.
Więc nawet nie wiem nic na temat 95% kanałów jakie w tej chwili posiadam.

Jeżeli miałbym brać Firesticka, to tylko i wyłącznie z lenistwa i do TV IPTV.
Zwyczajnie nie chce mi się sięgać po piloty, a w tym wypadku tego od ampli.

Poluj na promocje .Z Tivimate daje radę a twoim układzie na pewno bedzie to rozwiazanie wygodne.

Tyle, że te z epg.ovg są tylko dla Polski i też kilku brakuje, ale pewnie jest i tak super.
Logosy były u mnie w defaulcie, nic nie zmieniałem. U Ciebie nie było, są jakieś inne?

Muszę u siebie sprawdzić ale przy ustawionym priorytecie przewodnika z linku i aktywnym przewodniku od dostawcy ,wydaje mi się że mam epg w dużej ilości kanałów nie polskich.
Defaultowo logosy są ustawione na te z przewodnika, troche się róznia od tych z podanego przeze mnie linku.

Bardziej mi chodziło o coś userfriendly na PC, z możliwością dowolnego odhaczenia, przestawiania lub hurtowego zaznaczania myszką.
Teraz chcąc (będąc w kategorii Polska) uporządkować kanały muszę chwycić wybraną stacje, przeciągać na samą górę i tak z każdym.
Myszką na PC w odpowiedniej apce byłoby o wiele szybciej.

Możesz jedynie na PC edytowac listę m3u ale to dłubanka.
Pamietaj ,że pobrana lista może pracować na wielu ,róznych urzadzeniach byle nie jednocześnie.(jak RD)

To nie prościej z poziomu PC wejść w utworzony katalog na HDD wpięty do Shielda i tam wrzucić?
Potem już z poziomu Shielda i Tivimate wskazać plik? (tyle, że u mnie nie widać właśnie tego pliku)
Forma przerzucania nie powinna mieć znaczenia aczkolwiek miałem przypadek gdy TiviMate nie widział pliku przeniesionego z laptopa na pena, ale znalazł ten sam plik gdy przerzuciłem go po domowej sieci przez FX ..... Jak sam wiesz czasami człowiek ma wrażenie ,ze obcuje z czarną magią.......

Jak z legalnością, przecież tu jest wszystko C+, HBO, Cinemaxy, Filmboxy i mase innych płatnych ; )
Samych kanałów XXX jest prawie 400, Dorcele, Brazzersi, gdyby to zliczyć abonamentowo to idzie w grube tys.

Twoje pytanie właściwie zawiera odpowiedż.....;)
Jak kiedyś wspominałem praktycznie ciągle jestem pod VPN.
z legalnością tak ze jak długo działa serwer tak będziesz mógł oglądać ;) ale nie chwalił bym się sąsiadom

Dostawcy z podanych przeze mnie linków działają na pewno od min. 2 lat.

Do góry