Jak już jesteśmy przy PC, dlaczego jak wrzucam film na pełny ekran, ten się robi zielony.
Na małym w oknie nie, tylko jak dam full screen.
Monitor - to Oled LG.
Nie ma urzadzenia idealnego dla kodi. Cierpliwosci
U mnie FEN podpięty pod RD/AD ,Netflix,Player do tego napisy ,EZ Maintenance i to wszystko.Generalnie powiem tak - doświadczenia i do moich potrzeb, czysta instalacja, RD/FEN&Ezra/Trakt/Napisy + kilka ustawień i temat zamknięty.
I to była sugestia warta browaraale polecam keymap editor
Jakiś "czyścik" w Kodi mieć musisz.Szybszy od Open Wizard jest Ez Maintenance ,zbyt wiele konfiguracji tam nie ma- ustawiasz tylko auto clean i automatyczny dobór wielkosci bufora do pamięci.Do backupu masz osobna zakładke w ustawieniach-wskazujesz tylko miejsce zapisu .Yhy, teraz będę się pitolił z jakimś open wizard godzinę, a Kodi konfiguruje 10min. Film nagrałem wszystkich ustawień i jak się wysypie za kilka miesięcy, to ogarnę to z prędkością lamperi ; )
Znalazłeś ?Btw. Gdzie w Zephyrze podziały się ustawiania samej skóry? Kolory, układ itp.
Ustawiłeś w nim bezpośredni dostęp przez widżet do kolejnych odcinków albo kolekcji trakt.Skofnigurowałem Zephyra, niby ok, na duży plus o wiele ciekawsze opcje widoku całej biblioteki filmowej, ale to standard w zestawieniu z Estuarym(Modv2).
Zle zadałem pytanie - czy udało Ci sie ustawić w Estuarym Mod bezpośredni dostęp do pozycji z Trakt etc. przez widzet ? Bo mi niestety nie- ciagle robiła się "pętla".Powiedzmy, poczyniłem testowo kilka ustawien, ale nie zagłębiałem się też specjalnie bo i sam player (osd) mi nie leży. Generalnie ma dużo plusów, nie neguję
Czy dobrze rozumiem - chcesz odpalić telewizje przez Kodi ?Pomijając - nie korzystałem jeszcze z TV Live, co konkretnie zainstalować, albo inaczej, od czego zacząć?
Tak, chce odpalić TV, a przynajmniej sprawdzić jak to będzie wyglądać w praktyce, co byś poradził? ; )
Ww Arctic Zephyr działa to bez najmniejszych problemów a że bazuje właciwie całkowicie na streamie dla mnie to ogromna zaleta- właściwie tworzy mi "zawierający wszystko Netflix" z podobnym do oryginalne apki interfejsem podczepiony do debrida.Odpowiadając na pierwsze - nie i z tego co wiem (gdzieś mi wpadło na którymś forum) nie ma takiej możliwości na EstauryMod. Nie wnikałem.