Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"Jobs" zaliczony, swietny film. Lubie takie filmy, nie wnikam w szczegoly, nie analizuje. Milo sie ogladalo i tyle. Szczegolnie ze poruszane sa watki IBM, Dell czy tez malutka scena z logo Commodore, czyli to wszystko na czym sie chowalismy (mlodsi moze nie pamietaja). Do tego watek biznesu, czyli klasyczna historia od zera do milionera. Dla mnie to zawsze ciekawa mieszanka, szczegolnie jak bylismy swiadkami wprowadzania tych wszystkich produktow na rynek.
Ashton Kutcher podobnie, lubie go od czasow Efektu motyla, a to juz byl prawdziwy majstersztyk filmowy.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie widzialem Social Network, ale tez nie za specjalnie interesuje mnie historia FB. To nie to samo co Apple. FB klasyfikuje jako "fuks" w biznesie, a M.Zuckberberga nie oceniam jako wizjonera, podobnie jak zalozycieli portali typu NK itp. To nie to samo co Apple, MS itp. To byly fajne czasy, byc moze dlatego inaczej oceniam takie filmy. Film nie jest idealny, a sama historia to biografia w telegraficznym skrocie, a dodatkowo ucieta w najciekawszym momencie, ale to moze dobrze. Dla wiekszosci to pewnie bedzie sredniak, ale jak wspomnialem, mi sie podobal. Kutcher zrobil dobra robote.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jobs widziałem - niezły,również mnie ciekawią takie filmy gdyż sam się wychowywałem na starych kompach...
W ogóle przygodę zaczynałem od Pegasusa na kartridże,Commodore 64 na kasety,później była Amiga 500 a następnie pentium 75Mhz podkręcony do 90 Mhz :)
Social Network również obejrzałem,według mnie średniak.W ogóle drażnił mnie główny bohater i jego styl mówienia....
Widziałem ostatnio komedią Stażyści której akcja dzieje się w siedzibie Google.Jednak film mało zabawny i bez rewelacji.

Dzisiaj przypomniałem sobie bardzo stary film The Warriors Wojownicy (1979) - IMDb
Jak byłem mały wywarł na mnie bardzo duże wrażenie.
Dzisiaj wypadł także świetnie.Pomimo że historia jest zmyślona film trzyma niesamowity klimat lat 70-tych.
Polecam jakość 1080p.Wizualnie przedstawia się świetnie.Jest mroczny i ponury.Stare i brudne ulice Nowego Jorku wyglądają niesamowicie.Graffiti na pociągach,scenki walk gangów w obskurnym metrze,zaniedbanych klubach i ubikacjach,w ruch idą pięści,bejsbole,noże,koktajle Mołotowa.Są także dziewczyny...
Kostiumy również świetne,każdy gang ma swój charakterystyczny strój.
Akcja całego filmu dzieje się w nocy gdzie trzeba uważać na jaką dzielnicę się wchodzi...
Głowni bohaterowie - The Warriors są przez cały czas prześladowani przez inne gangi gdyż jest nagroda za ich głowy.Mają starcia również z policją.
Dodatkowo cały film podkręca świetna muzyka.
Ogólnie polecam,w szczególności dla przypomnienia sobie gdy ktoś oglądał za małolata....
Tutaj intro http://www.youtube.com/watch?v=euEZOgIYjpY

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"Social Network" zaliczony, lepiej pozno jak wcale.
Film mi sie nie podobal, raz ze FB nie specjalnie mnie interesuje, dwa, Zuckeberg jak i odtworca glownej roli nie budzi w mnie sympati, ot historia przypadkowego milionera. "Jobs" mimo ze film uproszczony do granic, to w moim mniemaniu deklasuje niemal pod kazdym wgledem, ale zdaje sobie sprawe ze bede w mniejszosci, w koncu FB ma miliard zadowolonych uzytkownikow ;)

Ivanez

New member
"Social Network" zaliczony, lepiej pozno jak wcale.
Film mi sie nie podobal, raz ze FB nie specjalnie mnie interesuje, dwa, Zuckeberg jak i odtworca glownej roli nie budzi w mnie sympati, ot historia przypadkowego milionera. "Jobs" mimo ze film uproszczony do granic, to w moim mniemaniu deklasuje niemal pod kazdym wgledem, ale zdaje sobie sprawe ze bede w mniejszosci, w koncu FB ma miliard zadowolonych uzytkownikow ;)

Przecież to nie chodzi o miłość do FB, tylko o film. Albo się nie podoba, albo podoba, co do historii uważam, że film nieźle ją oddaje, choć zukerberg mimo niewątpliwego talentu programistycznego nie ma pojary do wizjonera Jobsa

tdx

New member
Bez reklam
armanig ma rację JOBS to niezły film ale kto przeczytał biografię Jobsa np Isaacsona to film przy tym jest bardzo cukierkowy i jednostronny...
Pozostaje więc czekać na 2gi film o Jobsie ;D

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ja zas polecam cos innego Metro (2013) - Filmweb
Jak ktos lubi filmy katastroficzne to powinien zobaczyc,w szczegolnosci ze ostatnio ich bardzo malo.
Nie jest to typowa hoolywoodzka szmira tylko solidny rosyjski film.
Akcja dzieje sie w zalanym metrze i wszystko wyglada calkiem realistycznie.Jest klimat,film nie nudzi,sa szczury i niezle jak na rosyjskie kino efekty specjale.
Film w polskich kinach bedzie dopiero 6 grudnia ale mozna obejrzec na legalnych stronach w 1080p z polskimi napisami...
Srednia ocena filmu jak dla mnie i wielu innych osob za niska,co mozna przeczytac w komentarzach...

Panowie mam pytanko - czy AVATAR w wersji rozszerzonej 3 płytowej to wydanie tylko 2d? Chcę sobie kupić ten film (z napisami pl) ale nie wiem w jakiej wersji :)
Ciekaw jestem różnic w wersjach filmu
-Oryginalna wersja kinowa
-Edycja Specjalna (dodatkowe 8 minut filmu)
-Rozszerzona edycja kolekcjonerska (dodatkowe 16 minut filmu)

Do góry