Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jak audio, jest pogrom? ;)
Co do Transow, to nie sadze aby odstawaly technicznie od pozostalych czesci, a to wystarczy aby bylo lepiej jak dobrze. Tylko ten Zimmer, pytanie czy znowu bedzie smucil? Czy moze doczekamy sie nowej oprawy dzwiekowej, cos mrocznego, klimatycznego..

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Dźwięk to nie Transi ale daje radę...
Nowa trylogia Transformers podobno ma być bardziej mroczna od poprzedniej,ciekawe tylko o ile ?

Ostatnia edycja:

WiTT

New member
Bez reklam
@armanig - Ale się uczepiłeś Zimmerman'a :p Mi akurat trochę jego muzyki bardzo podchodzi. :) Choć mrocznej to bym się w transformersach nie spodziewał ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Często odpalam Transow (głownie cześć 3) lubię kilka scen, ale wlasnie te sceny są okraszone ta infantylną muzyka. Strasznie mi sie to nie podoba, jestem przekonany ze film nabralby innego wymiaru przy zmianie ścieżki.
W moim przekonaniu robi bardzo proste zabiegi i czuć jego styl na kilometr.
Myśle ze robi świetna robotę, ale ten styl mnie juz irytuje ;)
Wole mroczne klimaty, coś co zaskakuje i groźniej brzmi, a nie plumka :)
Juz Iron Man w połączeniu z AC/DC robi o wiele większe wrażenie.

gerus6

Active member
Bez reklam
AC/DC? przecież non stop grają jeden i ten sam utwór (wszystkie są na jedno kopyto) ;)

Ostatnia edycja:

gerus6

Active member
Bez reklam
Jakoś nigdy ich nie lubiłem (Led Zeppelin, Black Sabbath, Pink Floyd to inna półka), a znam ich od momentu kiedy pierwszy raz byli nadawani w Polskim radiu, tj 1976 lub 1977 ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ostatnia edycja:

gerus6

Active member
Bez reklam
Aby dolać oliwy do ognia napiszę jeszcze coś takiego ;) do testowania kina domowego nie stosuję elementów wybuchów (Transformers) proszę sobie przetestować np Avatar np scenę z Sully(czy jak on tam się nazywał:)) jak walczył z pochodnią w lesie z takimi innymi psami :) to jest efekt taki, że wydaję się, że te "psy" chodzą wam po plecach i to jest WOW, a nie tam wybuchy. Następna scena to Gladiator, scena w lesie kiedy główny bohater jest prowadzony na śmierć, jest tam moment kiedy rzuca mieczem, jeżeli się nie schylicie w trakcie tej sceny to nie mówcie, że macie dobrze ustawione KD, no i kultowa scena w Inni, kiedy Nicol Kidman słyszy kroki na strychu i myśli, że to służąca, jeżeli odruchowo nie spojrzycie w górę to dalej sobie testujcie KD na wybuchach, chciałem sobie przetestować dźwięk na Hobbicie, ale nie dałem rady, zasnąłem :)

Ostatnia edycja:

maderos

Member
Bez reklam
hehe, ja się zgadzam. Ja na Innych, nawet na dvd odruchowo patrzyłem w sufit :D ...Niestety nie dane mi było jeszcze to obejrzeć na bd. Co do Avatara, to faktycznie, jedna z najlepszych scen jeśli chodzi o dźwięk przestrzenny. Gladiatora muszę ogarnąć na bd.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Aby dolać oliwy do ognia napiszę jeszcze coś takiego ;) do testowania kina domowego nie stosuję elementów wybuchów (Transformers) proszę sobie przetestować np Avatar np scenę z Sully(czy jak on tam się nazywał:)) jak walczył z pochodnią w lesie z takimi innymi psami :) to jest efekt taki, że wydaję się, że te "psy" chodzą wam po plecach i to jest WOW, a nie tam wybuchy.

Kolego Gerus6 ;) Ja to powtarzam niemal w kazdym watku, nie o wybuchy chodzi, a o efekty surround.
Dla mnie to jest kwintesencja kina, nie umniejszajac konkretnym uderzeniom z suba.
Transformers 3, to modelowy przyklad efektow surround, zadne tam wybuchy, te traktuje tam jako wisienke na torcie.
Jest tam wszystko co mozna sobie wymarzyc, brzmi to niesamowicie i moim zdaniem jeden z najlepszych materialow do testowania 5.1. Ba, nawet nie 5.1, bo tam jest 7.1 wiec "szmery" dochodza z kazdego miejsca w pokoju. Absolutny opad szczeny. Odpalam wybrane fragmenty 2,3 razy na tydzien, dla poprawy samopoczucia. Sam film to nie moje klimaty, za duzo tam slodzenia.
Co do Avatara, to wlasnie sobie odpalilem ta scene, jest cudnie, to prawda, jedna z fajniejszych scen, ale nie ocenilbym je jako lepsze od tego co daja Transi. To jest tez inny rodzaj efektow. Podobnie bylo z filmem "Dom latajacych sztyletow", tam tez jest rewelacja.
Co do reszty filmow, to mam plytke demo do testowania efektow surround, zestaw najbardziej udzwiekowionych filmow (pod wgledem efektow) z wybranymi najlepszymi momentami. W tym wiekszosc ktore zostaly wymienione. Kupilem kiedys na ebayu w UK.

gerus6

Active member
Bez reklam
hehe, ja się zgadzam. Ja na Innych, nawet na dvd odruchowo patrzyłem w sufit :D ...Niestety nie dane mi było jeszcze to obejrzeć na bd. Co do Avatara, to faktycznie, jedna z najlepszych scen jeśli chodzi o dźwięk przestrzenny. Gladiatora muszę ogarnąć na bd.
przecież piszę, że mieczem ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ostatnia edycja:

gerus6

Active member
Bez reklam
Pora napisać coś o nowościach, a więc Queen - A Night At The Opera High Fidelity Pure Audio Blu-ray Disc oraz Black Sabbath: Live…Gathered in Their Masses (blu-ray) w kilku słowach;) o tych wydaniach można napisać tak, REWELACJA 11/10, a i jeszcze recenzja Hobbita 1/10 , 1pkt za jakość obrazu :)

Do góry