Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ja widzialem tego Godzille Mastered 4k ale bez rewelacji w porownaniu ze zwyklym bluray.
Niedlugo prawdziwe filmy 4k beda dostepne w rozne sposoby.
Material 4K wyglada lepiej na ekranie full hd niz zwykly bluray.
Podlaczamy telewizor pod kompa,odpalamy film i ogladamy dopoki nie kupimy telewizora 4K.

pantomima

Banned
Sorry ale co Ty takie wygadujesz... Niedługo dost. w 4k ,jeszcze u nas w pl ? Po premierze na wydanie blu-raj czeka sie min.4 miesiące . Wydaje Ci się że 4k stanie się standardem tak z miesiąca na miesiąc ? U nas za rok o tej samej porze nawet jeden kanał nie bedzie nadawany w 4k a to nie jest tak niedługo . Na chwilę obecna wiekszość kanałow z platformy nc+(z takiej korzystam)pozostawía wiele do życzenia a tu jakaś nawijka o 4k...

pantomima

Banned
Wiadomo jakie sa realia,wiadomo że to wszystko przyspieszy ale wydaje mi się że nie bedzie to tak niedługo . Właśnie oglądam Koszmar z ulicy Wiązów (remake) i jest całkiem przyzwoity.nie spieprzyli ! A oglądam już 3raz i nie mule się ;-)

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jestem świeżo po obejrzeniu filmu Pacific Rim w 1080p...

SPOILER

Bardzo długo czekałem na tą pozycję.
Wiedziałem że film jest bez czarnych pasów,kręcony został kamerami Red Epic,są roboty i zapewne rozpierducha.
Niestety jak się okazało nie doświadczymy tutaj typowej żylety,obraz wygląda coś jak w stylu Avatara gdzie niektórzy pisali że podnoszą sobie ostrość w TV czy bluray.
W ogóle w niektórych momentach trochę zerżnęli z Avatara (połączenie mózgu człowieka...,stacja badawcza,hologramy...),trochę też z Iron Mana i Godzilli.
Co do samego filmu to pierwsze 15 min zapowiadało się naprawdę dobrze,była już nawet jedna walka robota z obcym.
Później jest około godziny totalnej nudy,mało wnoszącej do filmu.W ogóle miałem wrażenie że oglądam jakiś film kategorii B z aktorami kategorii C.
Następnie trochę się rozkręca ale uwaga - wszystkie walki są kręcone w ciemnościach co mnie trochę denerwowało,nie można było się dokładnie przyjrzeć.....
Jeszcze 10 minutowa walka w mieście chyba najlepiej wypadła (również w ciemnościach) ale ogólnie efekty nie zrobiły na mnie jakiegoś większego wrażenia.
Potworki były trochę tandetnie zrobione i wyglądały jak z jakiegoś plastiku.
Denerwowały mnie również cukierkowe kolory - różowe,fioletowe światła które powodowały że film wydawał się dziecinny.
Plus za roboty które sprawiały wrażenie naprawdę potężnych.
Fabułę pozostawię bez komentarza.
Efektami specjalnymi Pacific Rim może Transformers 3 w dupkę pocałować :)
Trochę pojechałem temu filmowi ,no ale niestety takie mam odczucia.

Ostatnia edycja:

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Panowie, a ja po raz pierwszy obejrzałem Transformers III :) Właśnie na TVN. Miałem niedzielę bez domowników, więc odkurzyłem nagranie z nagrywarki, które właśnie na taką okazję czekało.

Bass/Treble/Sub/Central: bez podbić, bez obniżeń. Tak jak ustawiła kalibracja. Audyssey na movie. DynamicEQ na "on". Reszta wszystko na off (przede wszystkim DynamicVol). I.... MASAKRA!

Pierwszy raz tak zmasakrowałem swoje głośniki (i sąsiadów). Pierwszy raz musiałem zdjąć maskownicę suba (przy jednej scenie, ale została zdjętia już do końca). Pierwszy raz film z telewizji mnie tak sponiewierał. Jakość dźwięku rewelacja. Jakość obrazu żyleta. Brawo TVN! Doskonała robota!

Zostałem wgnieciony w fotel. Wiele razy pisaliśmy o najlepszym filmie do pokazania dźwięku 5.1 i sprawdzenia matrycy tv. Były różne propozycje z których większość kupiłem na płytach BD. Co prawda kilka osób (najczęściej armanig) polecało Transy, ale nie tak często jak inne filmy (chociaż tytuł tego tematu pokazuje, że jednak Transy powinny być takim wyznacznikiem). I ja po emisji na TVN jestem zmiażdżony. To jest w moim subiektywnym odczuciu najlepszy film pod tym względem. Fabuły i gry aktorów nie komentuję - każdy ma inne zdanie. Ale... pod kątem "głośnikowej masakry" nie znam nic, co by się chociaż zbliżyło ;P Oczywiście wielki szacun (i moje zadowolenie) dla wszystkich, którzy teraz mi dadzą namiary na coś lepszego. Ja bardzo chętnie :)

Inna sprawa, że jest tak JAK ZAWSZE PISAŁEM. Jak masz taki film to możesz zrobić tylko jedno: zaczekaj na dogodne warunki i odpal głośno, bez DynamicVol. Ja odpaliłem na 63-64, ale potem jak się zaczęła ostatnia scena bitwy (ponad godzina!) to dałem na 59, bo mi było szkoda kota, sąsiadów i suba ;P

Jeśli ktoś takie filmy odpala wieczorem to jego sprawa i kwestia gustu/możliwości. To jest ok. Ale ocena efektów dźwiękowych nie ma wtedy kompletnie sensu :)

Zatem dla mnie w tej chwili absolutnym, niekwestionowanym mistrzem jest Transformers III. Scena na autostradzie, scena bitwy (cała II połowa filmu), każda kwestia mówiona robotów, każdy wybuch... rwie jaja.

Zapewne widzicie, że cieszę się jak dziecko ;P hehe

A na swoją kolej (dzień bez domowników) czeka już Thor nagrany na TVN kilka tygodni temu.... ;P

Ostatnia edycja:

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
to odpal sobie tansformersów na bluray w DTS HD to jest dopiero moc. Dla mnie od dawna jest to film do testów. Ogólnie jestem gorącym fanem tej serii:D

tdx

New member
Bez reklam
Jestem świeżo po obejrzeniu filmu Pacific Rim w 1080p...

Film jest całkowicie zerżnięty z serialu i filmu Neon Genesis Evangelion z lat 90... <-- tylko tam wszystko było lepsze, a muzyka to najlepszy całościowo OST jaki słuchałem :)

Generalnie Pacific Rim to typowo głupowaty amerykański film....

Gdyby zabrał się za to Quentin :)

pantomima

Banned
Zgadzam sie co do Transformersów - jest to zapewne jakiś wyznacznik .
Warto też wspomnieć o kanale ktory emitował ten film a mianowicie o TVN -naprawdę daje radę jako jeden z nielicznych , jakość jaką prezentuje jest na duży plus .Czasami jak coś oglądam to aż wierzyc mi sie nie chce , że stać ich na taka emisję , tej jakości i to nie sa pojedyncze akcje operacje :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Transi to absolutny must have, powtarzam to do znudzenia, nie chodzi o fabule, ale o efekty dzwiekowe. TVN HD (m.in.) podobnie, rewelacja i nie boje sie uzyc tego slowa. Raccoon, o ile na TVN HD faktycznie Transi zrywaja beret, to sprawdz sobie ten film na BR, jest jeszcze lepiej ;)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Ja "Krudowie" mam ściągnięty, ale jeszcze nie oglądałem. Natomiast przed chwilą oglądałem horror "Obecność", muszę powiedzieć że można się przestraszyć, szczególnie jak wieczorkiem puścimy na Naszych sprzętach:) W weekend obejrzałem "Pacific Rim", efekty jako takie ale fabularnie to taka papka, coś jak połączenie "Robot Jox" i "Godzilla". Zero klimatu. Do tego zapuściłem "Jeździec znikąd", również jak dla mnie średniawka, i "Człowiek z blizną", tu już było na co popatrzeć. Al Pacino świetnie zagrał gangstera. Nie potrzeba super efektów żeby film się dobrze oglądało.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
"Człowiek z blizną", tu już było na co popatrzeć. Al Pacino świetnie zagrał gangstera. Nie potrzeba super efektów żeby film się dobrze oglądało.
Czasem na dobry film jest prosta recepta: Musi być starszy, ale nie koniecznie z megaaktorami. Często o to chodzi.
Dzis w dobie komputerów, zatracono odpowiedni klimat, brak tego czegoś. Dzis nawet topowi aktorzy grają w supergniotach.

WiTT

New member
Bez reklam
W temacie Transformers 3 na TVN - to też zerknąłem z ciekawości w piątek, jak tam z jakością Dolby u nich będzie. Jak do tej pory psioczyłem na jakość Dolby w TVN, było cicho ze słabymi efektami. A tu wielka niespodzianka! Faktycznie TVN dał mocy. U mnie pojawiło się Dolby Digital EX jako druga ścieżka ENG z napisami. Z ręką na sercu po raz pierwszy stwierdzam że w końcu film w telewizji, dźwiękowo był nienaganny. Było przynajmniej jak na płycie DVD.

Nie wiem czy coś poprawili, czy to zasługa samych Transformers 3, ale przy poprzednich 2 częściach to było pierdnięcie w stosunku co było teraz. Rewelacja. I tak powinna wyglądać telewizja cyfrowa! :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Recepta na dobry film,hmmmm,dla mnie to taki ktory wzbudza duzo emocji jest zabawny,czasami smutny,wzruszajacy,ciekawy,zaskakujacy,przerazajacy,podniecajacy...i na pewno nie nudny i z w miare dobra fabula.
Jesli wiekszosc tych emocji wystepuje w jednym filmie to moze on byc bardzo dobry.

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Raccoon, o ile na TVN HD faktycznie Transi zrywaja beret, to sprawdz sobie ten film na BR, jest jeszcze lepiej ;)

Poluję już od dłuższego czasu na dobrą cenę, ale... w wersji 3D. MUSZĘ TO MIEĆ :)

Panowie, Thora jeszcze nie obejrzałem (też nagrywałem z TVN), ale po obejrzeniu pierwszych 10 minut muszę Wam napisać, że równie dobra jakość dźwięku co w Transach. Różnica polega jedynie na charakterze filmu. Trochę mniej wybuchów, mniej strzelania, itd. Ale jakośc pierwsza klasa.

Dlatego tak mnie wku...., że w Vectrze na TVN nie dają napisów!!!! Dobrze, że człowiek zna język. Dało radę. Ale jednak kilka niuansów uciekło. A to wybuch zagłuszył, a to ktoś szybko i niewyraźnie mówił (np. Turturo ma taki charakterystyczny głos), a to ktoś użył mało popularnego słowa. Jednak napisy to napisy :)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
w temacie transformers 3 na tvn - to też zerknąłem z ciekawości w piątek, jak tam z jakością dolby u nich będzie. Jak do tej pory psioczyłem na jakość dolby w tvn, było cicho ze słabymi efektami. A tu wielka niespodzianka! Faktycznie tvn dał mocy. U mnie pojawiło się dolby digital ex jako druga ścieżka eng z napisami. Z ręką na sercu po raz pierwszy stwierdzam że w końcu film w telewizji, dźwiękowo był nienaganny. Było przynajmniej jak na płycie dvd.

Nie wiem czy coś poprawili, czy to zasługa samych transformers 3, ale przy poprzednich 2 częściach to było pierdnięcie w stosunku co było teraz. Rewelacja. I tak powinna wyglądać telewizja cyfrowa! :)

amen! :d :d :d

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Panowie, tak sobie szukam po sieci. Wygląda na to, że w Polsce nigdy nie wyszły transy w 3D.... Lipa. Ktoś poleca jakieś źródełko zachodnie? Tak, żeby kurier kosztował mało, sklep był sprawdzony i, żeby nie było wymogu karty kredytowej?

Do góry