To co sie dzieje z tym wszystkim to szkoda gadac.
Jak tu normalny czlowiek ma NIE byc rasista skoro atakuja go z kazdej strony, zmuszaja do innego zachowania, do poblazliwosci wobec innych, ja mam sie kalac przed kazdym czarnym bo oni tak chca? Nauczyciel ma traktowac czarnych inaczej bo im sie nalezy?
Jak dla mnie te czarne bambusy, ktore niszcza pomniki, atakuja ludzi, wywieraja wplywy na panstwo, uczelnie itp to oni sa Rasistami i to ich powinno sie spacyfikowac.
Ja proponuje utworzenie nowego ruchu:
Stop Czarnym Rasistom. Bo w moim odczuciu to dzisiaj Bialy Mezczyzna w Srednim wieku chrzescijanin jest najbardzidzie poszkodowana osoba.
Bialy - - - bo go wyzywaja od rasistow
Mezczyzna - - - bo jest szowinistyczna swinia
Chrzescijanin - - - bo jest wiezy w boga.
Lolo Ty piszesz jednym, a drugim nie, ewidentnie w tym ostatnim przypadku wina jest policjanta i jego kolegów, którzy patrzyli się przez kilka minut jak ich kolega dusi człowieka i nie reagowali.. nie ma znaczenia czy to był czarny, żółty czy biały, tacy policjanci nie powinni nosić munduru i tyle..
Ale też nie jesteśmy uprawnieni do tego aby wyzywać publicznie kogoś, bo potem też to do nas wraca, patrz Anglia i co było z naszymi obywatelami.. jak byli wyzywani, szykanowani itp... to od takich prostych rzeczy się zaczyna.. bo jegomość sobie uważa, że jego kraj jest dla niego i jego rodaków.. to sobie wyobraź co by się stało w gospodarce naszej jak wszyscy wyjechali od nas za wschodniej granicy, którzy u nas pracują.. można przykładów mnożyć, ale to też nie o to chodzi.. chodzi o fakt, aby ludzie sobie na spokojnie żyli bez względu na wiarę, ich seksualność czy kolor skóry i nie można podburzać innych mówiąc pewne rzeczy, które się słyszy .. Kiedyś pokazywali jakiś szpital w UK i jak to zwolennicy brexitu, krzyczeli, aby wszyscy "obcy" się wynosili z ich kraju.. i na przykładzie tego szpitala to około 30% to kolorowi, a około bodajże 70 % całościowo szpitala to obcokrajowcy.. wyobraź sobie co by się stało w tamtym regionie jakby oni wszyscy się spakowali..