Myślę, że w moim przypadku jednak szybko wjedzie wzmacniacz stereo...
Ale kolega ma do wykorzystania tylko 2tys. Twoje propozycje znacznie przekraczają budżet.Jedyne amplitunery kina domowego z dobrym stereo które przychodzą mi do głowy to dwa klocki z stajni Harmana AVR 660 i 760 oraz klocki Arcam od modelu AVR 400 a kończąc na AVR 750![]()
W takim układzie proponuję super rozwiązanie amplituner AVR 260 który jest wyposażony w pre-out plus wzmacniacz HK 980Ale kolega ma do wykorzystania tylko 2tys. Twoje propozycje znacznie przekraczają budżet.
Całkiem dobre rozwiązanie, właśnie tą drogą zamierzam pójść.
Jednak jako ampli wolę Pioneera VSX-924 (prócz Pre-out posiada m.in. 2 wyjścia HDMI, które skwapliwie wykorzystam), natomiast kwestia wzmaka pozostaje otwarta. Ale jeśli nowy (choć tutaj dopuszczam używany sprzęt, za to o klasę czy dwie lepszy), to może również Pioneer, co najmniej A-30.
Co najmniej A-50, trochę drożej od A30, ale warto dołożyć![]()
Bezpośrednio nie, słyszałem A 30 z kolumnami Yamahy, chyba 555 i nie zrobiło to na mnie wrażenia, być może też kwestia głośników. Dlatego najlepiej byłoby porównać na tych samych kolumnach w swoich warunkach.Henry a porównywałeś A30 z A50? Pytam z ciekawości bo nie słyszałem A50. To jednak zupełnie inne konstrukcje. A50 gra w klasie D. Pytam bo spotkałem się z opinią, że A30 gra lepiej. Tak mi mówił jeden koleś, który testował A50 i A30 i wybrał ten teoretycznie niższy model. A sumie jak czytałem testy A30 i jeszcze wyższy model A70 to praktycznie oba są tej samej mocy. To trochę dziwne bo klasa D jest bardzo wydajna i można osiągnąć wyższą moc. Wiadomo moc to nie wszytko.