Wiesz jakby człowiek dzisiaj budował sam dom to zrobić można wszystko, a tak trzeba rozpruwać ściany od garażu do salonu, który jest po przeciwległej stronie skrzynki. Ale i tak mam dobrze, bo do gniazdek w salonie idzie mi odrębna linia, oczywiście na jakimś zwykłym kablu, ale fakt, faktem idzie ona tylko do gniazdek w salonie, ale do wszystkich, a nie tylko do tego jednego. Jak bardzo chce się to jeże można wymienić bezpiecznik, albo zastosować filtr EMC, który to też różnie niektórzy instalują , bo jedni przy skrzynce, a drudzy przy gniazdku go w ścianę montują. Ale są różne zdania, niektórzy twierdzą, że lepsze efekty to daje w bloku niż w domu, pomyślę.
Ja nie kupiłem tego gniazdka z myślą, że ono poprawi mi dźwięk np o 5 % w tym co zakupie, tylko aby mieć pewność, że zostało uczynione wszystko co jest w miarę możliwe dla mnie, aby było jak najlepiej. I samo gniazdo jest dobrej jakości plus wtyczka furutecha siedzi w nim tak jakby to było dla siebie stworzone, tam nie ma nawet 1 mm luzu, idealnie się komponują w tym aspekcie. I samopoczucie też jest lepsze
, a koszt takiego gniazdka to też żaden majątek, choć zdaję sobie sprawę, że dla niektórych to..., ale to są moje pieniądze i wydaje je na to co uważam za słuszne.
Ale zgadzam się z Tobą , gdybym sam dzisiaj budował dom od zera to na pewno taka linia by była ciągnięta i to na dobrym kablu, pommio, ze wiem, że to spektakularnych różnic nie daje, ale zrobiłbym to, aby mieć przekonanie o którym napisałem wcześniej. Pozdrawiam.
Ja nie kupiłem tego gniazdka z myślą, że ono poprawi mi dźwięk np o 5 % w tym co zakupie, tylko aby mieć pewność, że zostało uczynione wszystko co jest w miarę możliwe dla mnie, aby było jak najlepiej. I samo gniazdo jest dobrej jakości plus wtyczka furutecha siedzi w nim tak jakby to było dla siebie stworzone, tam nie ma nawet 1 mm luzu, idealnie się komponują w tym aspekcie. I samopoczucie też jest lepsze
Ale zgadzam się z Tobą , gdybym sam dzisiaj budował dom od zera to na pewno taka linia by była ciągnięta i to na dobrym kablu, pommio, ze wiem, że to spektakularnych różnic nie daje, ale zrobiłbym to, aby mieć przekonanie o którym napisałem wcześniej. Pozdrawiam.
Ostatnia edycja: