[Nasze Zestawy AV] Moje zabawki

werf

Active member
Bez reklam
Lolek ten twój problem z polskością mnie przeraża. Musisz pojechać do tej Francji albo jeszcze lepiej do Belgii i zobaczymy jak szybko będziesz stamtąd śpi......

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ale ja nigdzie nie muszę jechać, bo mi jest dobrze w Polsce.. :) oczywiście jak każdy tak i ja mam pewne rzeczy, które chciałbym zmienić, ale mi się dobrze żyje :) oby ze zdrowiem nie było gorzej, bo to jest najważniejsze, a niestety w tej materii mam kilka dolegliwości.. Komu jest źle i widzi swoje szczęście poza granicami RP może jechać i spróbować. Mam kilku znajomych i niektórzy z nich naprawdę świetnie sobie radzą i są na fajnych stanowiskach, ale wiadomo nigdy świat nie jest czarno-biały i nie wszyscy mają tyle szczęścia. A średnia krajowa w zarobkach jest taka u nas jaką mamy co jest faktem i jest dużo niższa niż w wielu innych zachodnich krajkach, ale to inna bajka. Tak jak nikt nie zmusza ludzi do pewnych zakupów, tak też nikt nie zmusza do tego by mieszkać i pracować w Polsce jak i odwrotnie np. w wspomnianej Francji. Mi jest dobrze - dziękować Bogu i oby tak było dalej.

Ostatnia edycja:

Kjartan

New member
A dzisiaj znowu do boju raz jeszcze zestawiłem SF ST, oraz focale sopry 2... :) odsluch udany, aczkolwiek teraz już na 100% wiem, ze Marantz 10 nie jest wart tych pieniędzy patrząc w stosunku do innych integr w porównywalnej cenie. Za to cdik bardzo ciekawy..

I nowości z SF z monitorów, elegancko na zywo się prezentują, tylko nie mieli oryginalnych standów..
upload photo
fallout 3 fev virus

Lolek ale co Ty chciałeś,ruszyć te głośniki tym Marantzem?
Przecież tam trzeba konkretnej końcówki lub monobloków.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Kolego, a słuchałeś, kiedyś tych kolumn ? Bo ja już słucham SF ST w sumie trzeci raz, a focale drugi raz i za każdym razem z inną elektroniką. Całe szczęście, że są tacy Producenci, którzy oprócz tego jak wyglądają ich urządzenia to jeszce do tego potrafią zagrać na odpowiednim poziomie i z paluszkiem w tyłeczku sobie radzą z tymi kolumnami.. Te same integry potrafią sobie śmigać równie z ciężkimi dynkami np confidensami 30 czy też C2, a także te same integry poradzą sobie tak z ciężkimi kolumnami w tej materii jak B&W 803. Tylko potrzebne są integry o odpowiedniej mocy jak i jakości grania, a nie integra , która z wyglądu robi dobre wrażenie, natomiast znacznie mniejsze wrażenie robi z tego co sobą prezentuje. Bywa, szkoda, że w Marantzu jest to powtarzalne bardzo często..
Natomiast oczywistą sprawą jest, że te kolumny zagrają jak i wszystkie inne z tego poziomu lepiej na końcówce mocy, pytanie czy ktoś chce , czy też dobra integra mu wystarczy, patrząc o ile więcej trzeba wydać kasy na końcówkę, pre plus dodatkowe kable.. kto co lubi.. :)
Jutro właśnie jadę na kolejny test w Polskę Dynek confidensów 30 tym razem z innym japończykiem zagrają niż to co było podłączone ostatnim razem, ale tez Made In Japan :) tylko srebrny tym razem..

Kjartan

New member
Tych modeli Sonusa akurat nie ,ale słuchałem Focal sopra1,Focal sopra2,Focal diablo utopia 3,B&W 805 D3,Dynaudio Contour 20,Sonus faber electa amator2
oraz Sonus faber cremona auditor i wszystkie z nich dopiero ruszyłem monoblokami lub konkretną koncówką że o dobrym preampie nie wspomnę.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Proponuję posłuchać z kilkoma dobrymi integrami i myślę, że będziesz zadowolony z tego co usłyszysz.., a nawet byłem świadkiem takiego testu, że podłączyliśmy A-klasową integrę Accu 650 2x60W w 4 omach w A klasie i z paluszkiem sobie poradziła z B&W 804, ale to nic na jakieś powiedzmy 60-70%, dla niektórych nawet więcej poradziła sobie z B&W 803 :) kolega znajomego stawiał porządny trunek i nie wierzył temu co zobaczył.. Postawiliśmy Accu 480 tkę (2x373 W w 4 omach w teście) do B&W 802 i również w tym przypadku, był ktoś kto twierdził, że nawet nie poruszy głośników w tych kolumnach i zdziwiłbyś się bardzo jak poruszyła.. :) Tylko potrzebna jest integra, a nie coś co udaje ją ładnym wyglądem.. Oczywiscie, że osobiście nie kupiłbym 802 do integry, ale do 803 tak jak podłączaliśmy na spokojnie i radość niesamowita z tego co się słyszy.. Jutro esoteric idzie na pierwszy ogień, zobaczymy jak ta zabawka się prezentuje z Dynkami , z B&W już testowałem i byłem zadowolony. W listopadzie lub w grudniu mam nadzieję, że już będą luxmany do testowania w Top hifi, bo z tymi integrami jeszcze nigdy nie miałem doczynienia...

Inny kolega mając Accu 470 postanowił przetestować najniższe dwie końcówki i pre z Maka i tak się nimi bawił i z ciekawości zamówił na odsłuch Accu 480 grało to wszystko ze scala V1, efekt tej zabawy był taki, ze 470 odsprzedał do salonu , maki wyjechały z powrotem do drugiego salonu, a a on dopłacił do 480 i teraz właśnie ta integra mu pogrywa ze wspomnianymi focalami. Na 480 w tej chwili takie jest zapotrzebowanie, że trzeba czekać około 3 miesięcy na dostawę.. :)
Sonusy lubisz, że tak dużo modeli słuchałeś ? Prywatnie moze masz SF?

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Lolek, zeby raz na zawsze zmienic twoj "stary" poglad na "Polskosc" masz tu statystyki na temat piractwa.

Majac powyzsze statystyki wez pod uwage ze "francuz zarabia 2000 EURO na reke a polak 3600 ZLOTYCH" I widac ze takiego Francuza, wlocha czy greka w takim samym stopniu nie stac na oryginalne plyty jak polaka.

Wiec prosze zmien nastawienie do "Polakow Zlodzieji" bo uwarzam ze to sa stare i krzywdzace ideologie.

Pozdrawiam. :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jednym słowem, co drugi Polak to złodziej :D
Pytanie, na ile Ukraińcy podnieśli statystyki, a biorąc pod uwagę jakiś niewyobrażalny najazd na Polskę, dziś to może być o wiele więcej ; )

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Jednym słowem, co drugi Polak to złodziej :D
Pytanie, na ile Ukraińcy podnieśli statystyki, a biorąc pod uwagę jakiś niewyobrażalny najazd na Polskę, dziś to może być o wiele więcej ; )

To nie jest mapa ile % polakow to zlodziejie tylko ile % oprogramowania w danym kraju jest nielegalnego. :)

"PCLab.plbeta
aktualności
Raport przedstawiający skalę piractwa w 2017 roku
3521 marca 2018, 22:35Adrian Kotowski

Amerykanie i Rosjanie największymi piratami. Firma Muso przygotowała raport na temat piractwa na świecie w 2017 roku. Zawarte w dokumencie dane nie powinny być dla nikogo zaskoczeniem – piraci coraz więcej osób i raczej mało prawdopodobne, by w niedługim czasie ta tendencja miała się w ogóle odwrócić.

Jak podaje Muso, w minionym roku pirackie witryny zanotowały ponad 300,2 mld odwiedzin, co oznacza wzrost o 1,6 procent rok do roku. Aż jedna trzecia z tych wizyt (106,9 mld) miała związek z zainteresowaniem materiałami wideo tworzonymi przez stacje telewizyjne i serwisy streamingowe takie jak Netflix. W dalszej kolejności wymienia się muzykę (73,9 mld odwiedzin) i filmy (53,2 mld).

Największymi piratami pozostają mieszkańcy Stanów Zjednoczonych, którzy odpowiadali aż za 27,9 mld odsłon pirackich stron. USA wyprzedza Rosję i Indie:

Stany Zjednoczone – 27,9 mld,
Federacja Rosyjska – 20,6 mld,
Indie – 17 mld,
Brazylia – 12,7 mld,
Turcja – 11,9 mld,
Japonia – 10,6 mld,
Francja – 10,5 mld,
Indonezja – 10,4 mld,
Niemcy – 10,2 mld,
Zjednoczone Królestwo – 9 mld.

Sama pierwsza dziesiątka państw odpowiada za 47 procent wszystkich odsłon pirackich stron."

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolo tak jak napisałem szkoda mi czasu na pisanie o tym, ja to co myślę w tej materii pisałem wielokrotnie i już więcej nie mam zamiaru pisać. I tak jak pisałem wcześniej bardzo proszę nie pisz tutaj o ściąganiu w moim wątku, a to jaki mamy problem z tym to np proponuję zadzwonić do kilku MM w Stolicy i zobaczysz ile będzie sztuk przy premierze Avengersów na 2 milionowe miasto w całej sieci tych marketów.. zdziwisz się po ile sztuk zamawiają.. nadmieniam film , który czysto teoretycznie ma szansę się sprzedać w większej ilości, bo i Rodzice dla dzieciaków mogą kupić, a pomimo tego ilość tych filmów będzie śmieszna...

Ale to jest pikuś i obecnie mam to już w głębokim poważaniu, wracam pociągiem z odsłuchu Dynek confidensów 30 z "esoterikem" i jestem dosyć pozytywnie nastawiony do tego co usłyszałem, miło spędzony dzień ze znajomymi, dobry obiad z dobrym piwkiem na rynku, a teraz sobie wracam do domku.
Dobrej nocy życzę.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
To mamy nowe olimpijki, pytanie ile będą kosztować i jak będą grać ? Patrząc na głośnik wysoko tonowy powinny być bardziej rozdzielcze niż poprzedniczki. Szkoda, że nie ma wykończeń z czarnymi dodatkami i z czarną skórą. Ale trzeba na żywo zobaczyć i posłuchać...

[youtube]asBdQYmWimQ[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
I jeszcze jeden filmik, widać ewidentnie , ze robione są na wzór wyższej serii, tylko te są w macie.. i nie ma w czerwieni ze skórą czarną i właśnie z czarnymi dodatkami.

[youtube]0SXYjAgWIiM[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Poszczegolne ceny:
Olympica I (monitor): 6.500 Eur,
Olympica II (z jednym niskotonowym): 10.000 Eur,
Olympica III (z dwoma niskotonowymi): 13.500 Eur,
Olympica V (z trzema niskotonowymi): 16.500 Eur.

Bipo

Active member
Bez reklam
Sonus na żywo wygląda pięknie, te kolumny nie muszą grać wstawiasz do salonu i masz dzieło sztuki... :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Mamy już polskie ceny:

Olympica I (monitor): 26.000 PLN,
Olympica II (z jednym niskotonowym): 40.000 PLN,
Olympica III (z dwoma niskotonowymi): 54.000 PLN,
Olympica V (z trzema niskotonowymi): 66.000 PLN.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Sonus na żywo wygląda pięknie, te kolumny nie muszą grać wstawiasz do salonu i masz dzieło sztuki... :)

Wiesz jak to jest, a szczególnie u nas w kraju na dorobku, gdzie nie wszyscy potrafią się przyznać do pewnych rzeczy i czasem trudno coś pochwalić jak wiedzą, że nigdy czegoś takiego raczej nie będą mieli.. ale co nie zmienia faktu, że są i tacy, którzy potrafią pewne rzeczy nazwać po imieniu. :)

Ostatnia edycja:

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Lolek , a Ty widzę ciągle to samo :) Na prawdę myślisz, że wszyscy Polacy są tacy zawistni i krytykują tylko dlatego , że ich na coś nie stać :) Widać przebywasz w innym środowisku nich ja :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja wierzę, że mówią to z czystego serca... a szczególnie tym, którzy nawet na oczy nie widzieli takich czy innych rzeczy, a o odsłuchu już nawet nie wspominam.. więc na pewno mówią szczerze..

Do góry