[Nasze Zestawy AV] Moje zabawki

Kjartan

New member
lolek126 widzę że posiadasz Marantz SA-KI Pearl Lite ,kiedy odtwarzasz płyty w SACD pojawia się Tobie ikona na wyświetlaczu?

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Pamiętam Heniu, . :)
a co Ty masz do Henia :D Zasłuchany chłopak chodzi i już nie rozróżnia :D

lolek126 widzę że posiadasz Marantz SA-KI Pearl Lite ,kiedy odtwarzasz płyty w SACD pojawia się Tobie ikona na wyświetlaczu?
O jaką ikonę Ci chodzi? SA-CD? Jesli tak, to pojawia się napis SA-CD. Jesli jest zwykła CD to jest ikonka CD

Ostatnia edycja:

Kjartan

New member
Dzięki Krzysztof , tak o tą ikonę Mi chodzi, ponieważ kupiłem Marantz Reference SA-KI-Pearl SACD/CD I kiedy gra płyta nagrana w DSD lub Hybrid SACD wyświetlacz pokazuje ikonę CD.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Hmm, dziwne. A co mówi instrukcja?
https://www.us.marantz.com/DocumentMaster/US/SA-KI_PEARL_UN_EN.pdf

U mnie wszystkie SACD (Stockfish) są hybrydami (nie jest tak we wszystkich?). Jesli płyta ma nagraną też warstwę SACD to odtwarzacz sam automatycznie ją wykrywa i traktuje jako priorytet. Z pilota mogę się przełączać między warstwą SACD i CD. Wtedy ikonki się zmieniają. Może w wyższym modelu jest to inaczej rozwiązane? Może jest jakoś ustawione jako priorytet CD?

Edit. Zerknałem do instrukcji. Powinna się zapalać ikonka SUper Audio CD. Jest tak jak się domyślałem. Musisz zmienić ustawienia Start Sound Mode, str. 20 instrukcji.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Hmm, dziwne. A co mówi instrukcja?
https://www.us.marantz.com/DocumentMaster/US/SA-KI_PEARL_UN_EN.pdf

U mnie wszystkie SACD (Stockfish) są hybrydami (nie jest tak we wszystkich?). Jesli płyta ma nagraną też warstwę SACD to odtwarzacz sam automatycznie ją wykrywa i traktuje jako priorytet. Z pilota mogę się przełączać między warstwą SACD i CD. Wtedy ikonki się zmieniają. Może w wyższym modelu jest to inaczej rozwiązane? Może jest jakoś ustawione jako priorytet CD?

Edit. Zerknałem do instrukcji. Powinna się zapalać ikonka SUper Audio CD. Jest tak jak się domyślałem. Musisz zmienić ustawienia Start Sound Mode, str. 20 instrukcji.

Nie może być inaczej....

Borixon

Active member
Bez reklam
Lolek słuchałem wielu modeli Wilsonów i zawsze mi się podobało. Ten Accu dał radę, choć szczerze byłem na wizycie w innym celu niż odsłuch tego zestawu, tak czy inaczej nie odczułem jakiś braków, zagrało to pięknie i tyle.
Nie ukrywam jednak ze bardziej niż Wilsonami jaram się wysokimi modelami Focal a nasłuchałem się ich wielu w Korisie, jak nie z Naim to MC czy Deagostino....

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek słuchałem wielu modeli Wilsonów i zawsze mi się podobało. Ten Accu dał radę, choć szczerze byłem na wizycie w innym celu niż odsłuch tego zestawu, tak czy inaczej nie odczułem jakiś braków, zagrało to pięknie i tyle.
Nie ukrywam jednak ze bardziej niż Wilsonami jaram się wysokimi modelami Focal a nasłuchałem się ich wielu w Korisie, jak nie z Naim to MC czy Deagostino....

470 mocna integra, a 480 jest jeszcze lepsza pod względem jakościowym brzmienia, nie wiem jak "Japońce" to robią , ale mają do tego smykałkę skurczybyki... tylko żeby to jeszcze było tańsze..

A Wilsony ludzie bardzo chwalą , choć z wyglądu to nie moje kolumny... :) ale brzmią podobno świetnie..
Focale też fajne kolumny ostatnio właśnie kolega kupił Accu 480 do focali utopia scalia v1 i ta integra pogrążyła dwie końcówki od dołu Maka :) w tym zestawie konkretnym.. :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nowości z Monachium..

Na początek nowe kolumienki, które zapewne będą alternatywą w mniejszych pomieszczeniach dla monitorów.. na razie tylko tyle pokazali.. ale coraz więcej pokazują :) pierwsze zdjęcie było tylko sama góra :)

Focale sopry natomiast dorobiły się nowych "lakierków" n awysoki połysk :) nawet coś dla lubiących biel sie znajdzie..

Stratoss

Member
Bez reklam
Tak jak mówiłem są już w całości kolumienki... Co by nie mówić Włosi mają dryk do kolumn.. piknie to wygląda..

Chyba powinno być "dryg"...

Sygnatura:
Denon AVR-X4000 + Emotiva XPA-7gen 2 + Emotiva XPA-3gen 3 + VELODYNE DD 15 plus, Pioneer BDP-LX91, Sharp LC-60LE840E. LG47"670S. Projektor JVC RS2 - Adeo tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + GX-FX + GX100. Do zamontowania oczekują 4 kolumny sufitowe Dali Phantom H-80. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Monster Cable HDMI 1000HD+QED Signature HDMI. Połączeniowe:Qed Signature Audio S. Listwy przepięciowe: Monster Power HTS5100 + HTS1000x2. Sieciowe: Monster Powerline 400, OyaideTunami, Furutech FP-3TS20

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pełna zgoda, mają coś w sobie co powoduje, że ich wyroby wchodzą "ludziom do oczu"..

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Te Accordo podłogowe piękne. Dobrze , że rozwinęli "serię" o połogowe. Ciekawe co tam za basowiec siedzi. Reszta to z tego co widzę to samo co w monitorach.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pewnie nie za wielu to interesuje tutaj , ale co do nowych Confidensów, na razie nie ma szans aby posłuchać ich w Warszawie, dostałem informację, że jest dość duże zapotrzebowanie, a fabryka nie wyrabia,,,,, więc na razie trafiają do Państw z ludźmi o grubszych portfelach.. tak ja to zrozumiałem... W Krakowie jedynie coś można posłuchać.. Trzeba poczekać do naszej Stolicy w końcu kiedyś dojadą 🙂
Więc na razie tylko filmik pozostaje obejrzeć..

[youtube]PEzQvzmvFP4[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Byłem dzisiaj w Nautilusie, bo dostałem cynk, że przyszły nowe C10 i C30 według mojej skromnej opinii kolumny ładnie wyglądają, fornir to nie to co ja osobiście lubię ( ja jestem zwolennikiem ciemniejszych kolorów np czerwieni, brązu itp), ale tak sobie myślę, że ten konkretny kolor może niektórym przypaść do gustu, ale to kwestia indywidualnego podejścia do sprawy. Samo wykonanie kolumn, przypatrywałem się dosyć dokładnie i naprawdę nie ma czego się czepiać, bo jest to poziom z wysokiej półki i to naprawdę widać, pomimo, że te konkretne nie były*** na wysoki połysk , gdzie taki fornir bardziej wpada ludziom w oczy. Chyba, że ktoś jest zwolennikiem matu to wtedy wiadomo żaden połysk nie robi na takiej osobie wrażenia.***
Mi kolumny naprawdę się podobają i pomimo, że dalej (chyba) jednak uważam, że z wyglądy SF ST bardziej do mnie przemawiają to nowa seria Confidence*** podoba mi się. Napisałem chyba, bo muszę zobaczyć na żywo te kolumny w czerwieni i wtedy będę wiedział na 100%. Pytanie pozostaje jedno jak zagrają, ale to za kilka tygodni się człowiek przekona jak się umówię na odsłuch. Na razie się wygrzewają w salonie i to również mówię o tym słońcu naturalnym :) co na zdjęciach będzie widoczne za co z góry przepraszam. I niestety zdjęcia z tel. są robione , więc*** niektóre zdjęcia troszkę przekłamują wymiar rzeczywisty ..***
Warto też wspomnieć o monitorach w tym sensie, że jeśli ktoś myśli sobie, że to są takie od sobie monitorki to na żywo grubo się zdziwi, to są naprawdę duże, powtórzę duże monitory jeszcze większe niż monitory z serii "kontur".. a też tamte malutkie nie są :) to te robią naprawdę wrażenie.. są ogromne...***

eastern bank locations and hours

Do góry