[Nasze Zestawy AV] Moje zabawki

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nowy filmik znalazłem Olimpijek III z nowym kolorem drewna (venge) - ciekawy jestem czy coś zauważycie w stosunku do wcześniejszych olimpijek.. zaznaczam że to nie są następcy, a zostały poddane małej korekcie :- )

[youtube]RjdvcDUWdeI[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Mam pytanko do tych co mają dekoder od cyfry plus - premiumbox + - jak się Wam spisuje? Ja dzisiaj wymieniłem - bo wcześniej miałem inny model ale mnie już wnerwiał.. delikatnie mówiąc + ten ma dysk, a w tamtym prywatny podpinałem.. jak coś chciałem nagrać.. chociaż to to najmniejszy problem.. ważne żeby pracował jak należy... dla tych co będa wymieniać na ten model jak po podłączeniu dekodera i po skonfigurowaniu nie będzie widział dysku to wyjmijcie wtyczkę z zasilania :- ) i wtedy zobaczy .. jak to dobrze że jeszcze jest taka opcja .. :- )

Chyba wiedzieli że lubię Marvele..

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Krzychu ja następny tv będę kupował tv 4k z androidem do salonu... trochę w necie czytałem jak i kilku znajomych niestety trochę mają problemów z kartą w tv... dysk zew. w tv 4k z antkiem również czasem działa średnio...mi sam dekoder nie przeszkadza o ile działa jak należy... ten na razie jest ok i oby tak dalej... na tazie jestem :bober:

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A tv masz na Antku ? Czy oparty jest na innym SO? Mój sąsiad miał na kartę przez rok ale tyle miał szopek i z powrotem na dekoder wrócił.. Zapewne to kwestia tv kontra współpraca z kartą ...

lolo2

Well-known member
Bez reklam
A tv masz na Antku ? Czy oparty jest na innym SO? Mój sąsiad miał na kartę przez rok ale tyle miał szopek i z powrotem na dekoder wrócił.. Zapewne to kwestia tv kontra współpraca z kartą ...

Lolek, z androidem ostroznie. Zebys sie nie sparzyl. Gadanie ze jest pelno aplikacji to lipa - bo te co sa dla android tv to masz tez w samsungu smart lub u innych producentow. A aplikacje z telefonow na tv sie krzacza i nie da sie tego uzywac. Jedynym duzym plusem tv z andkiem jest KODI no ale ty jestes anty piraceniu a poza tym mozna sobie tanio dokupic android box i wyjdzie na to samo.

Majac andka musisz liczyc sie z zwiechami i roznymi dziwnymi sytuacjami. Tesciowka ma problem zeby wlaczyc tv, bo jak sie zalaczy explorer plikow, lub netflix to zagadka jak wyjsc i jak wlaczyc dekoder lub tv naziemna.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Ojciec ma moduł od nc+ i działa bez najmniejszych problemów.
Co do TV z androidem to lolek nie wiem czy idziesz w dobrą stronę.
Każdy jeden androidowy box działa o klasę lepiej niż android w tv.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja mam jeden tv z androidem i na razie powiedzmy, że jest ok.. ale dlatego jest ok gdyż wielu rzeczy nie robię tak jak to robi większość osób, które ma tv z antkiem .. i okłamałbym gdybym powiedział, że mam jakieś mega problemy.. co nie oznacza ze nie ma ich... np nie ściągam filmów i nie oglądam poprzez np Kodi czy inne odtwarzacze.., nie korzystam z tv jako przeglądarki internetowej.. z wielu rożnych aplikacji nie korzystam które zamulają system operacyjny w tv... dlatego karty do tv jak kiedyś będę wymieniał tv w salonie, który jest bez antka raczej bym na to się nie zdecydował.. natomiast tv z dekoderem współpracuje bez problemu - nie mam żadnych problemów.. problem tych tv jest w tym, że powinny mieć lepsze bebechy.. a teraz dobry smartfon ma więcej pamięci RAM niż tv z górnej półki.. i niestety troszkę to szwankuje.. plus brak panowania nad aktualizacjami systemu operacyjnego. Potrafią rożne dziwne szopki się dziać po aktualizacji tv..
A niestety kilka marek tv na 100% nie kupię (przynajmniej na chwilę obecną) żeby nie wiem co..

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Ja najchętniej kupiłbym tv golasa, nie potrzebuję żadnych smartów, pierdół bo mam HiMedia Q10Pro. W TV żona sporadycznie używa Iplę bo boi się obsługiwać Himedia:D

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ale to nie tylko Ty - ja podobnie i wielu innych na tym forum.. same plusy by były ... tv tańszy + mniej awaryjny taki tv byłby... a tak płaci się za coś za co nie używa człowiek nie wspominając, że przez te wszystkie gadżety w tv SO kuleje... a tv zamiast dawać ludziom radość to wnerwia.. wystarczy poczytać fora...

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Nie, nie mam na Andku, jakiś inny autorski system LG.... Umówiłem się w sklepie, ze wezmę do domu 3 karty i po testach tylko jedna nie sprawiała problemu i śmiga do tej pory.

Więcej; wg operatora z kartą powinny były być kompatybilne moduły o określonej wersji, ale jak to bywa spasowały zupełnie inne, a te niby właściwe się wysypywały...
Dlatego najlepiej potestować w domu.
P.S. Jak widzisz, testuję nawet takie drobnostki, a po moduły pojechałem 80 km :)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Antki w tv Sony są tak mocne, że same dają rade o ile informatycy nie spiep... oprogramowania.. a finansiści nie będą oszczędzać na tv.. :) tak jak jest teraz..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pisałem kiedyś że kumple sprawdza kabel zasilający naszej rodzimej firmy KBL z nowej serii tj.

KBL Sound - Zasilający Mirror

ale delikatnie mówiąc niestety u Kolegi nie bardzo kabel podszedł.. myślał że to jego system nie pasuje do kabla więc poszedł sprawdzić na innym i podobne miał odczucia. Generalnie kabel nie jest specjalnie zły ale wg niego wart połowę tego co kosztuje.. Enerr topowy tańszy o 5 tys duzo lepszy - bo też testował..
Za to jak wyglądają kable od KBL i jak są wykonane to :) nawet japończycy mogą się uczyć ..

Do góry