[Nasze Zestawy AV] Moje zabawki

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Krzychu oczywiście że są tanie kolumny i grają fajnie, a są drogie i grają do ... pełna zgoda.. natomiast co do reklamy to nie zmienimy tego .. każdy oszukuje na maksa .. popatrz chociaż na reklamy na reklamy w tv .. np. na reklamy bankowe - jak kłamią ludzi w żywe oczy.. niestety dzisiaj jest taki świat że jak człowiek nie poczyta, nie popyta się , nie sprawdzi to naprawdę takiej osobie jest ciężko.. bo dzisiaj Ci gość reklamuje mega lokatę powiedzmy na 2,20 % - odejmij sobie inflację , odejmij 19% podatku i zobaczysz ile Ci zostanie .. a na sam koniec taka osoba mówi wszystkim... bo najważniejszy jest człowiek... takie jest dzisiaj życie.. i nic z tym nie zrobimy.. Tylko wiesz jaka jest różnica ? Ten z reklamy dostaję mega pieniądze za oszustwa, a ten w sklepie dostaje 2- 2,5 tys do ręki.. i ten gość w sklepie walczy każdego dnia o swoje jutro.. i mówi to co mówi klientom.. bo wie, że w domu ma żonę np w ciąży plus dzieci, którym musi rano coś położyć na stół na śniadanie... mozna sie z tym nie zgadzać ale życie weryfikuje pewne poglądy..

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
i ten gość w sklepie walczy każdego dnia o swoje jutro.. i mówi to co mówi klientom.. bo wie, że w domu ma żonę np w ciąży plus dzieci, którym musi rano coś położyć na stół na śniadanie... mozna sie z tym nie zgadzać ale życie weryfikuje pewne poglądy..
Czy to daje mu prawo do oszukiwania ludzi, którzy także walczą każdego dnia? Czy on może spojrzeć potem w lustro, kiedy wciśnie bubel starszemu małżeństwu (przykład prawdziwy)...
Tak, jak wspomniałem wcześniej, zawsze będę po stronie konsumentów...

Inny przykład z mojego życia. Kiedyś w nowej pracy pamiętam moje podekscytowanie, kiedy po kilku dniach znalazłem dobrego klienta gotowego sporo zapłacić za znacznie droższy produkt niż potrzebował. Niestety szef to kontrolował i wyjaśnił, że mam tak nie robić. Przeciwnie, mam wyjaśnić, dlaczego ów gość nie potrzebuje droższego i dopasować idealnie, by nie przepłacał.
Powiedział, że inaczej szybko to się zemści, a taki zadowolony klient do mnie wróci.
Miał rację. Inaczej faktycznie nie mógłbym spać.
Mam do tego po prostu inne podejście. Dlatego nie znoszę do bólu wszechobecnej w dzisiejszym świecie chciwości, byle zarobić jeszcze więcej, nie licząc się z niczym i z nikim.

Nie ważne Kolego, możemy mieć odmienne zdania na każdy temat, od tego są fora, by zdrowo podyskutować ;)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dokładnie po to są fora... żeby zdrowo dyskutować.. nie można we wszystkim z każdym się zgadzać.. Ja wiem jedno jeszcze taki się nie urodził co by świat naprawił.. a ja jestem z tych co mało wierzą reklamom itp.. sam muszę sprawdzić i może mi Gość wmawiać na plus albo na minus dany produkt, a jak nie sprawdzę to i tak nie kupię.. A mój starszy Brat zawsze powtarzał: "masz głowę, a w niej mózg to masz myśleć i słuchać swojego rozsądku..." i staram się tak robić bo jakbym patrzył w reklamy to pewnie miałbym takie super życie jak te reklamy na mega oprocentowanie, które to banki tak niesamowicie o ludzi dbają.. :- ) Dobrej nocy życzę.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
lolek
Są też ludzie, którym pasują Venere 2.5 czy 3.0, nawet tutaj na forum przewinęli się i zachwalali. Każdy ma swoje preferencje, wyrobiony słuch i kupuje co mu się najzwyczajniej w świecie podoba. Gdyby każdy miał brać to co piszą na forach to nie widziałbyś na ulicy Fiata Multipla czy Dacia Logan:D Nie ukrywam, że sam w przyszłe wakacje będę robił objazd po salonach i Venere 3.0 będą pierwszymi, które odsłucham, chociaż i tak skończę pewnie z klipschami bo udało mi się z projektu mojej parterówki wycisnąć poddasze na salkę kinową:)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pakolo dlatego jak przemyślałem to co powiedział mi ten Pan w salonie Denona po mojej wypowiedzi do Sprzedawcy uznałem, że zachowałem się jak buc bo myślałem wyłącznie o sobie, a tak nie można.... tak jak napisałeś są ludzie którym venere się podobają i są zadowoleni, a to nie mi mają się te kolumny podobać tylko tym co je kupią. I skoro kupują ludzie, wydają fajne pieniądze to znaczy, że w jakimś znaczeniu tego słowa te kolumny się im podobają.

Inny takim tokiem rozumowania powie że dla niego to np. mercedesy powinny być robione od klasy C w górę bo klasa A,B, GLA, to zabawki dla dzieci bogatych rodziców, a gro ludzi jeździ takimi autami i są zadowoleni.. a niestety nie stać ich na dobrze wyposażona np C klasę. Teraz wiem trzeba dać ludziom żyć i każdy niech wybiera pod siebie, a jeśli ktoś jest podatny na reklamy tv czy też zachwalania sprzedawców w sklepie to już sprawa indywidualna takiego konsumenta.. raz jak się przejedzie to może drugim razem już sprawdzi to co inni chwalą a co niekoniecznie musi być tak dobre jak to brzmi w ustach takiego sprzedawcy.

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Venery są fajne, ładnie wyglądają, są duże, mają fajne standy, estetyczne gniazda, wpasują się i będą ozdobą chyba każdego salonu... i na tym ich "fajność" się kończy ;)

@Pakolo, to też był mój pierwszy wybór, najpierw aspekt wizualny, ale szybko został zweryfikowany.
Może nie jest to zły produkt, ale nie za tą kasę, gdyby para 3.0 kosztowała 5 tyś, myślę, że wtedy nikt nie powiedziałby o nich złego słowa.... ale jak to mówią z gustem jest jak z otworem w du... - każdy ma swój ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Heniuś to z ceną poleciałeś :) nie ma szans żeby kosztowały te kolumny nawet za 1 szt. tyle co napisałeś, a co dopiero za parę. Myślę że wielu inaczej by oceniało te kolumny gdyby venery 3.0 kosztowały wyjściowo właśnie 10-12 tys za parę i do tego fajny rabat i inaczej wtedy to wygląda.. Przy takiej cenie jak one kosztują ja nie dałbym tych pieniędzy.. Ale to moje prywatne zdanie.

Bipo

Active member
Bez reklam
lolek
Są też ludzie, którym pasują Venere 2.5 czy 3.0, nawet tutaj na forum przewinęli się i zachwalali. Każdy ma swoje preferencje, wyrobiony słuch i kupuje co mu się najzwyczajniej w świecie podoba. Gdyby każdy miał brać to co piszą na forach to nie widziałbyś na ulicy Fiata Multipla czy Dacia Logan:D Nie ukrywam, że sam w przyszłe wakacje będę robił objazd po salonach i Venere 3.0 będą pierwszymi, które odsłucham, chociaż i tak skończę pewnie z klipschami bo udało mi się z projektu mojej parterówki wycisnąć poddasze na salkę kinową:)

Jeśli podobał Ci się klipsch to venery 3.0 sobie odpusc bo poza wyglądem to raczej Ci się nic nie spodoba.
Te kolumny są stworzone do delikatnej muzyki bez efektów mocnego walniecia i dynamiki. Po minucie odsluchu poszedłem do innych kolumn bo mnie one również zauroczyły swoim wyglądem ale nic po za tym
.. :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
lolek

No brawo za salkę kinową, czekam na wrażenia i przede wszystkim zdjęcia.
Pozazdrościć. Klipsche są stworzone pod salkę. Ja się męczę, bo aż się prosi żeby podkręcić.

Jeśli podobał Ci się klipsch to venery 3.0 sobie odpusc bo poza wyglądem to raczej Ci się nic nie spodoba.
Te kolumny są stworzone do delikatnej muzyki bez efektów mocnego walniecia i dynamiki. Po minucie odsluchu poszedłem do innych kolumn bo mnie one również zauroczyły swoim wyglądem ale nic po za tym
.. :)

Dokładnie tak! To dwa różne światy, a Venery przede wszystkim pod konkretny gatunek i też tutaj skłoniłbym się ze stwierdzeniem - "delikatny" repertuar.

Bipo

Active member
Bez reklam
To było na Audio Show w którymś z pokojów. Specjalnie ich posłuchałem bo mi się bardzo ale to bardzo podobają, pokój nie był pusty a umeblowany wiec jako tako akustyka była...:)

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
No brawo za salkę kinową, czekam na wrażenia i przede wszystkim zdjęcia.
Pozazdrościć. Klipsche są stworzone pod salkę. Ja się męczę, bo aż się prosi żeby podkręcić.

Dzięki, do salki to daleka droga jeszcze, ale na pewno założę na forum temat na miarę lolo2 czy innych kolegów i będę się chwalił postępami i pewnie będę zalewał milionami pytań:)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Dzięki, do salki to daleka droga jeszcze, ale na pewno założę na forum temat na miarę lolo2 czy innych kolegów i będę się chwalił postępami i pewnie będę zalewał milionami pytań:)

I potem bedziesz sie wstydzil - jak to bylo na poczatku.... tak jak ja :)

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Przeczytałem ten pierwszy post lolo2 i uśmiech się pojawił na twarzy, ale o to właśnie chodzi, by zadawać pytania i się dokształcać:) Nie ma się czego lolo wstydzić, postępy zrobiłeś kolosalne.

Do góry