Wiesz to już jest inna bajka

marże mają dosyć duże i to nie podlega dyskusji.. a im droższa rzecz to tym więcej mają a jak idziesz do sklepu to bez względu czy kupisz np. kabel za 20 tys czy za 7 tys to sklepy potrafią Ci dać taki sam rabat np 20% .. :- ) gdzie wiadomo że znacznie więcej każdy zarabia na tym droższym kablu..
A różnica między najlepszym produktem a najgorszym w danej firmie zawsze będzie kosmiczna.. kiedyś słyszałem taki tekst... Gościu jeździ 7 Bmką wypasioną na maksa i drugi do niego Misiu mówi że nową budę kładą do 3 jki i trochę mają ją polepszyć względem starego modelu.., na to ten Gość ... chłopie bez względu co oni zrobia z ta 3jką to i tak to jest samochodzik zabawka dla dzieciaków bogatych rodziców.. :- )
A my się dziwimy że np SF czy inne marki mają w swojej ofercie jakieś śmieszne asortymenty.. skoro dla ludzi bogatych to nawet znacznie wyższe "zabawki" w swojej ofercie są wyłącznie zabawkami dla dzieciaków.. ja już zrozumiałem Krzychu, że pewnym ludziom wisi co firma sprzedaje, ważne jest dla ludzi że to co chcą kupić ma być pierwszy sort i mają być z tego mega zadowoleni.. A jak są ludzie którzy chcą kupować "śmieszne" 3 , 1 itp Bmki niech kupują skoro firma na tym zarabia.. tak ludzie podchodzą..
A sam się sparzyłem bo kiedyś w salonie Denona powiedziałem do sprzedawcy, że wg mnie SF to powinien sprzedawać kolumny od olimpijek w górę.. na to stojący za mną Pan po 50 ja wtedy (miałem ze 3-4 lata mniej.. ) wyjechał mi z tekstem.. tego typu... to może trzeba wprowadzić żeby wszyscy sprzedawali kolumny np od 50 tys w górę a wszyscy inni których nie stać niech patrzą się przez szybę na takie czy inne kolumny..
Ale wiesz co jest najlepsze że jak pomyślałem to facet miał rację bo zachowałem się jak buc .., bo tylko o sobie pomyślałem . a tak nie można.. skoro są ludzie chętni żeby kupować venery, kamelony czy jak tam im to niech to będzie skoro ludzie mają radość z takich kolumn. A ja czy inni jak będą mieli chęć i tak kupią to co im się będzie podobało..