Kolego jak wiesz lub nie ja nie opisuje tego co słyszę bo nie potrafię tego przelać na papier, a nie chcę pisać pięknych słów czy też zdań z testów bo byłoby to nie uczciwe... tak jak może czytałeś testy kolumn czy integr, które miałem okazję testować - pisze ogólnie bez bajeranckich słów .... ja generalnie o kablach nie rozmawiam na tym forum bo szkoda mi zdrowia i czasu na dyskusje jałowe,,, każdy niech robi po swojemu.. ja tutaj wrzucam czasem coś o kablach... kilka osób sobie przeczyta nawet jeśli ich to nie interesuje w sensie zakupu.. jak masz ochotę porozmawiać to prywatnie możemy pogadać

nie widzę przeszkód nie z jedną osoba prywatnie o tym już rozmawiałem..
Ps. dla ciekawości powiem że wielu twierdzi że kasa jest istotna w zakupie.. więc ja napisze dwa przykłady tylko gdzie widać, że kasa nie ma takiego znaczenia.. znam dwie osoby które maja sprzęt za powiedzmy 200-250 tys +- i stać ich kupić prawie każdy kabel.. a jeden z zasilających mają właśnie enerra, który wcześniej wklejałem - oczywiście to też jest drogi kabel ale chcąc kupić porównywalnej jakości kabla choćby np Acrolinka trzeba wydać powiedzmy 100-150 % więcej.. i ich jest stać żeby kupić, a pomimo tego kupili tańszy Nasz rodzimy kabel.. który przez wielu jest chwalony.. ale wiadomo pewni ludzie nie kupią bo to polskie ... ale to takich ludzi trzeba omijać z daleka.. skoro dla nich cena i marka jest najważniejsza.. Choć oczywiście wspomniany kabel nie jest złotym środkiem i do każdego systemu na pewno i nie podpasuje..