[Nasze Zestawy AV] Moje zabawki

vectra1

Member
Bez reklam
Armanig na pewno będą to fajne klimaty...
Vectra może ten koncert wyjdzie na BR albo w cd ��

Mówisz i masz
http://allegro.pl/hans-zimmer-live-in-prague-blu-ray-i6981986999.html
Od kiedy śledzę Hans występuje 2-3 razy w Polsce w ciągu roku, wiadomo w domu to tak 50% wrażeń
Także najlepszą opcją będzie koncert na bluray + live :D
PS w UK 17 funtów w przedsprzedaży czyli połowę tego co na aukcji powyżej.
Ktoś się piszę na grupowe zamówienie ?

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A mi dzisiaj jeden z dystrybutorów kilkanaście zdjęć przesłał kabla amerykańskiej firmy Purist audio - model Corvus.. kiedyś jak dobre wiatry zawieja to myślę że będę zainteresowany odsłuchem tego kabla.. a na razie można obejrzeć dosyć dokładne zdjęcia.. z wymiarami :- ) może kogoś zainteresuje bliżej ta firma....

do wyboru w komplecie widły lub banany

lolek126

Well-known member
Bez reklam
KOledze kolejne kable przychodzą do testów teraz czas na zasilajace.. i kabel od naszego rodzimego Enerra - najwyższy model i zobaczcie sami że nie zawsze musi być walizka przy drogim kablu.. a naprawde kabel robi furorę na forach wsród uzytkowników.. ja miałem wpięty niższy model na teście jak testowałem Audioanalog ich topową integrę z Trianglami ... naprawdę nie musimy się wstydzić kabli zasilających.. chociaż pudełko mało audiofilskie :) ale mi to nie przeszkadza ..

A jeszcze dojedzie mu kabel od innej naszej rodzimej firmy KBL gdzie tam wykonanie jest mega... nie wiem jak się sprawuje taki zasilający kabel ale pod względem wykonania .. miód.. ale i Enerr nie ma się czego czepiać.. a kabel chwalony jest przez wielu...

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tak jak piszesz Kolego ja tą firmą zacząłem się interesować powiedzmy od stycznia tego roku... A to jak te kable są wykonane to szał...kumpel dzisiaj lub jutro dostanie kabel o oczko niższy...ale ta sama technologia... ale nawet naniższy z tej serii Solaris..jak ktoś ma odpowiednie klocki może śmiało brać na testy... Kumpel ma cardasa w tej cenie i myśli już o wymianie po przeprowadzonych testach...

Drunk

New member
Bez reklam
Skoro już mowa o zasilających, to powiedz mi kolego Lolek do czego masz wpięty swój AC-3 i jakie były odczucia po przesiadce ze zwykłego komputerowego?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Kolego jak wiesz lub nie ja nie opisuje tego co słyszę bo nie potrafię tego przelać na papier, a nie chcę pisać pięknych słów czy też zdań z testów bo byłoby to nie uczciwe... tak jak może czytałeś testy kolumn czy integr, które miałem okazję testować - pisze ogólnie bez bajeranckich słów .... ja generalnie o kablach nie rozmawiam na tym forum bo szkoda mi zdrowia i czasu na dyskusje jałowe,,, każdy niech robi po swojemu.. ja tutaj wrzucam czasem coś o kablach... kilka osób sobie przeczyta nawet jeśli ich to nie interesuje w sensie zakupu.. jak masz ochotę porozmawiać to prywatnie możemy pogadać :) nie widzę przeszkód nie z jedną osoba prywatnie o tym już rozmawiałem..

Ps. dla ciekawości powiem że wielu twierdzi że kasa jest istotna w zakupie.. więc ja napisze dwa przykłady tylko gdzie widać, że kasa nie ma takiego znaczenia.. znam dwie osoby które maja sprzęt za powiedzmy 200-250 tys +- i stać ich kupić prawie każdy kabel.. a jeden z zasilających mają właśnie enerra, który wcześniej wklejałem - oczywiście to też jest drogi kabel ale chcąc kupić porównywalnej jakości kabla choćby np Acrolinka trzeba wydać powiedzmy 100-150 % więcej.. i ich jest stać żeby kupić, a pomimo tego kupili tańszy Nasz rodzimy kabel.. który przez wielu jest chwalony.. ale wiadomo pewni ludzie nie kupią bo to polskie ... ale to takich ludzi trzeba omijać z daleka.. skoro dla nich cena i marka jest najważniejsza.. Choć oczywiście wspomniany kabel nie jest złotym środkiem i do każdego systemu na pewno i nie podpasuje..

Drunk

New member
Bez reklam
Spoko, audio-poezja i tam mnie nie interesuje ;) Jestem konkretnym człowiekiem i wystarczy mi że napiszesz do czego wpiąłeś i co się zmieniło np. bas, barwa lub nic :D Sam się zastanawiam nad AC-5 + AC-3 ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Co prawda ja Serafino testowałem ale jabłko daleko od jabłoni nie pada i Amati porównywalnie są dźwiękowo to tym bardziej się cieszę że moje odczucia pod względem brzmienia i wykonania docenił audiofilski Vogue i przyznał im poniższą nagrodę.:bober::bober::bober:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Każdy ma swój gust ale powiem Ci uczciwie bo wiesz że olimpijki mi również się podobają natomiast venere to dla mnie koszmar .. ale to jak wykonane są ST czy też Amati to klasa dzieli je między nimi, a np olimpijkami.. i brzmieniowo to inna liga.. trzeba to zobaczyć na oczy i dotknąć - ja się zakochałam w tych kolumnach tak jak i w Liliumach czy Aidach.. niestety te dwie ostatnie kolumny to trzeba by było najpierw dom zmienić .. i salon zrobić tak z 50-70 m.. :- )

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek, a jacht już masz, bo wg reklamy to jakoś tak :)

Niestety tak, a co dopiero modele niższe, Principia i Chameleony... :(

Na jacht przyjdzie pora - na razie jest w rodzinie żaglówka i to musi starczyć :- )

natomiast co do SF i niższych serii to zgadzam sie w 100% ale powiem Ci że te niskie serie nieźle podobno się sprzedają - ludzie nie patrzą na to jak to gra tylko dla niektórych niestety znaczek ma znaczenie .. a szkoda bo w tym przypadku szkoda lecieć na znaczek.. Sf jak każda inna firma zrozumiała że nie da się wyżyć z wysokich modeli..

Borixon

Active member
Bez reklam
Lolek z tym „jak każda inna firma” bym uważał. :)
Są firmy które robią tylko i wyłącznie dobre i drogie kolumny.

Chociażby legenda SF sam Franco Serblin.

Ostatnia edycja:
Do góry