Wy tak na serio? Ktoś tego nie rozumie to w innym temacie jest o to walka...Pomijam podłączenie gniazdka, który gdzie ma fazę i czy jest taki czy siaki....
Proste pytanko, od którego denona przewód ma odwróconą polaryzacje, do tego chce dojść bez rozbierania denonow.
... bo, przewody leżą w pudełku.
Bipo. Przecież na tabliczce znamionowej są podane wartości szczytoweJak chodziłem na kontrolę ws Nielegalnego poboru energii to do protokołu musiałem wszystki sprzęty wertować i oszacowywać wartości pobieranej energii
![]()
Bipo pisalem o tym w swoim temacie.
Robilem testy caly atmos zalaczony i wlaczony tryb "all channel stereo" glosnosc ile sie dalo ucieklem i zurzycie pradu niziutkie. (Pomiary przez UPS-a).
I co najdziwniejsze probowalem ro rozgrzac aby wentylator sie zalaczyl i nie dalo rady...
I potem pojawiaja sie legendy na tenat np onkyo 9755:
Cytat:
"Mianowicie wzmacniacz ten przy mocy 2x150W (8 ohm) i jakieś 2x300W (4 ohm) ma mieć max pobór mocy 125 W !! (moze ktoś zapomniał dopisać zera na końcu). "
Sądu nie obchodziło ile odbiorca korzystał z danego urzadzenia,tylko że było w jego posiadaniu i mogł z niego korzystać. Liczyła sie tabliczka znamionowa. Na pkdstawie tabliczek była liczona całkowita zuzyta moc i odpowiednia karaI jak tu oszacować jak na tabliczce znamionowej napisane 360W a on pobiera 65W, chyba łatwo nie było zgadnąć
Lolo pozostaje nam tylko się cieszyć i korzystać z naszych zabawek![]()
Lolo pozostaje nam tylko się cieszyć i korzystać z naszych zabawek![]()
Wszystko zależy od mieszkania.
Bipo, mieszkanie po drugiej stronie ulicy od Tesco. Takie dwa 4 piętrowe bloki stoją, to ten z tyłu na 4tym piętrze jak byś kogoś miał, to daj znać.Mi za prąd wychodzi ok 150zl miesięcznie gdzie pralka, zmywarka, amplituner I wzmak oraz plazma chodzi codziennie..
Sama plazma jak jest jasna scena pobierz max 600W. .
Rafał to niedaleko mnie bo w tym Tesco robie nie raz zakupy jak wracam z pracy..
Lolo powiem Ci u wielu osób jak zebrać wszystkie rachunki do opłat i jak masz np.ratę kredytu na mieszkanie gdzie większość moich znajomych ma to w pojedyncza pensje nie jesteś w stanie nie raz dciągnąć do pierwszego. A o habby jakie mamy mogą tylko pomarzyć...Dlatego nieraz jak ktoś do mnie wpadnie w odwiedziny i wiem jaką ma sytuacje finansową to nawet nie prubuje odpowiadać ile poszczegone klocki kosztują bo wiem że to może byc lekki szok dla takiej osoby.