Prorok jakiś czy co...

, aktualnie mój młody wyciąga wszystkie kable jakie są w zasięgu wzroku więc cała listwa musi być schowana ale może kiedyś jak się zrobi ładne kabelki dla wyglądu to wyciągne na widok.
Wszystko zależy czy masz tam zasilacz transformatorowy czy impulsowy ponieważ nie wskazane jest podłączać impulsowego pod DC blockera.
Zacytuje wpis Tomanka:
,,Na buczące trafo dc-blocker powinien pomóc, w większości przypadków ten nieprzyjemny dźwięk powoduje składowa stała sieci, ale wcale tak nie musi w każdym z przypadków.
Na plazmę raczej nie podziała - nie ma klasycznego transformatora tylko przetwornice impulsowe.
Głównym zadaniem DC-Blockera jest wyciszenie transformatora, zmniejszenie jego grzania. Poprawa brzmienia to wtórna sprawa, ale w pełni wytłumaczalna - izolujemy trafo od składowej stałej, a więc czynnika zakłócającego jego pracę, im "lepszy" prąd tym wszystko działa lepiej. DC-Blocker powinno stosować się głównie do końcówek mocy, których wielkie transformatory są szczególnie narażone na wszechobecną składową stałą.
Ingerencja DC-Blockera jest tylko na żyle fazowej, neutralna i uziemiająca (jeśli występuje w instalacji) są "przepuszczane" bez żadnych zmian, więc w instalacji 2-żyłowej również zadziała."
Ja u siebie pod DC blockera mam podpiete:
- amplituner
- wzmacniacz
- cd
do reszty:
- sub
- blu ray
- dekoder
- procesor darbee
Savron może podłącz się na umowe zlecenie z Tomankiem i sprzedaj mu trochę swoich pomysłów