[Nasze Zestawy AV] Mój wielofunkcyjny pokój

Bipo

Active member
Bez reklam
Ja to z żoną robiłem... hi hi.. :) One są cały czas otwarte, tylko na czas seansu są zamykane. Wiec nie widać co jest po drugiej stronie, jak już szaleć to szaleć. A zaczęło się od czarnego sufitu.. ;-)

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Witam, z uwagi na to że mam małe dziecko, które chodzi wcześnie spać a ja mam ochotę obejrzeć film lub posłuchać muzyki ....

Tia, film obejrzeć, już nie wymyślaj. My tam dobrze wiemy po co się wytłumia ;)
Czarne drzwi są super, 100x lepsze na tych drewnianych.
Widać żonka zna się na rzeczy, no i spełnia przy okazji rolę ;)

christoff.w

Banned
Fiu, fju... Nieźle, a co ze ścianą? Przez nią też przechodzi dźwięk...
Ps.myślę, że najwięcej tracisz dołem, bo ta szczotka na bank przepuszcza dźwięk. Ja bym zrobił próg i uszczelkę by drzwi dociskaly tak ja często jest to w frontowych drzwiach w domach nie w bloku, w mieszkaniu. ;)

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Już bez przesady, próg w mieszkaniu? Przy pierwszej lepszej okazji potknie się i wyrżnie, już o dziecku nie wspominam ;) Przecież to nie bunkier, a zwyczajne mieszkanie.

Bipo

Active member
Bez reklam
Najlepiej by było dać próg ale tak jak Armaning napisał to mieszkanie gdzie nigdzie nie ma progów... Każdy by chyba o niego za każdym razem się wyłożył, dlatego poszła szczotka. Pewnych rzeczy nie przeskocze, to zwykły salon a nie dedykowane pomieszczenie. :)
A co do ścian to grube masywne zasłony na wszystkich ścianach w trakcie seansu robią bardzo skuteczną robote. Ponado podłoga też była wygłusza dodatkową warstwa betonu z izolacja akustyczna. Tak więc tylko drzwi były najsłabszym ogniwem w pomieszczeniu.
Dzięki temu już ładne parę lat oglądam filmy i słucham muzyki nie raz i o 1 w nocy i nigdy nie miałem sąsiadów z pretensjami.. :)

Ostatnia edycja:

Bipo

Active member
Bez reklam
Bipo jak zwykle, przemyślana i solidna robota.
500 zł, żaden koszt przy całym przedsięwzięciu KD. ;)

Masz rację, już od długiego czasu rozmyślałem co zrobić z tymi drzwiami i jaki materiał do tego użyć...:)
Bo na rynku pseudo materiałów do wygłuszenie jest całe mnustwo tylko efekt końcowy mizerny. W końcu człowiek na własnej skórze musiał się przekonać, może komuś się to przyda... :)

Remipl

Member
Fiu, fju... Nieźle, a co ze ścianą? Przez nią też przechodzi dźwięk...
Ps.myślę, że najwięcej tracisz dołem, bo ta szczotka na bank przepuszcza dźwięk. Ja bym zrobił próg i uszczelkę by drzwi dociskaly tak ja często jest to w frontowych drzwiach w domach nie w bloku, w mieszkaniu. ;)

Może koledze chodziło o ruchomy próg opadający, mam takie rozwiązanie u siebie w drzwiach akustycznych i spisuje się rewelacyjnie.
Bipo dla testu uszczelnij kocem dolną szparę w drzwiach zobaczysz różnicę ;)

rabit

Active member
Bez reklam
Toś zaszalał. :) Widzę że Twoja żona jest tak samo wyrozumiała, jak moja. :) Pozdrowienia dla małżonki.
Zaciekawiało mnie to AKU-PR i zastanawiam się czy nie zrobić tym wygłuszenia, ale jak policzyłem koszt na dwie ściany, to wyszło mi 2500 zł. Chyba moja żonka nie będzie miała Dual-cook-a i wifi w piekarniku. :)

Bipo

Active member
Bez reklam
Miałem dzisiaj chwilę wolnego, żona zabrał młodego więc zająłem się ekranem. 4 godziny pracy, trochę nerwów, pomoc drugiej osoby obowiązkowa przy zdejmowaniu i zakładaniu ekranu ale efekt bardzo mnie zadowolił - ekran zniknął z pola widzenia.. ;-)
Tkanina którą użyłem to welur samoprzylepny - powierzchnia matowa. Kupiłem 4m/45cm koszt z przesyłką 70zł.
Było tak:

Jest tak:

Ostatnia edycja:

Bipo

Active member
Bez reklam
Kolejne odbicia zniwelowane, gratki :)
Taki szczegół, a od razu widać różnicę

Dokładnie, diabeł tkwi w szczegółach..;-). Teraz w trakcie seansu jest czarno jak w d..., wszyskie ściany, meble, sufit oraz kaseta ekranu są czarne.... na oknach rolety zew. wiec powstała jaskinia :D. W końcu po tylu latach udało mi się to osiągnąć w salonie, gdzie są jasne ściany, meble w białym lakierze..:-D. Największy problem były odbicia od sufitu i ekranu ktorych niemogł em zniwelować z uwagi na blokadę przez moją żonę ale w końcu dała zielone światło wiec nie mogłem długo czekać..:D

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Teraz co ty bedziesz robil w tym pokoju "w sensie majsterkowal" zanudzisz sie. :) Ale mam pomysl mozesz wpadac do mnie zaciemniac salke hehe xD

Gratulacje

Ps. WIEM!!!! Jeszcze pewnie cos z bialym dywanem wykombinujesz xD

Do góry