Małe sprostowanie do mojego wpisu wcześniej. Wkleje porostu post z innego forum.
Wkradł mi się "mały" błąd. Właśnie wymieniłem lampę i sprawdziłem przebieg. Kurde dałbym sobie rękę uciąć, że licznik zbliżał się do 5 tys. godzin. Po włączeniu projektora okazało się, że było to niecałe 3 tysiące. Przepraszam, za wprowadzenie w błąd. Chyba byłem pijany sprawdzając poprzednio licznik

W każdym razie liczyłem na trochę dłuższe działanie. Ciekawe jest też to, że projektor po prostu się wyłączył podczas oglądania i po ponownym włączeniu miała 3x dioda. Według instrukcji jest to właśnie koniec lampy. Na nowej lampie projektor włączył się od razu.
Poniżej kilka zdjęć z wymiany.
P. s.
Lampe zamówiłem na Morele 7 maja, bo pisało, że jest dostępne kilka sztuk. Po zamówieniu dostałem informację, iż wysyłka planowana jest na 18 maja. Anulowałem je więc po 2 dniach i zamówiłem na niemieckim Amazonie. Nie dość, że wyszło mnie to ~60 zł taniej to miałem lampę po 3 dniach od zamówienia i po 1 dniu od wysłania (wczoraj wysłano, dzisiaj otrzymałem)