[Nasze Zestawy AV] Mój wielofunkcyjny pokój

RAF1977

Banned
Cena 179 to była za jakieś refurbished, normalna cena była 200$. W UK na Amazonie znalazłem za 200 funtów.
Aaa poczekam chyba na wersję 4k.

Bipo

Active member
Bez reklam
Dzisiaj na duży ekran poszedł klasyk:
image hosting no accountcertificity.com

Film oglądany już wiele razy ale dzisiaj pierwszy raz na dużym ekranie a jak tylko słyszę ta muzykę od razu ma się ciarki... :)
Film jak na rok 1975r robi nadal niesamowite wrażenie, fabuła, muzyka i efekty nie mają się czego powstydzić przy aktualnych wysoko budżetowych produkcjach.
Ps. Do filmu jest dołączone około 4 godzin dodatków które gorąco polecam.. :)

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Rocznik 1975, film starszy niz ja. Pamietam jak musialem sie skradac na korytarz by obejzec ten film lub Rambo. Rodzice nie pozwalali ogladac :)

Moze to cie zainteresuje, ale odnowili Punishera

https://www.amazon.com/Punisher-Blu-ray-Thomas-Jane/dp/B000EWBKKS

66655_front.jpg

Tez warto obejzec. (W sumie taki sobie film) Taxi Driver. Ogladalem w zeszlym miesicu.

Taxi Driver Blu-ray

1105_large.jpg

Ostatnia edycja:

Piotr26x

New member
Kupione od kolegi który to sprowadził z Anglii ale napewno nie od pmcomp.. :)
U nas tego na rynku nie ma.. :-(
Czyżbym był to ja? W czwartek sprzedałem Darbee jednemu użytkownikowi konkurencyjnego forum,
użytkownikowi z HW55 i coś mi tylko nick nie pasuje. Gdybym wiedział że to Ty to za to że jesteś
właścicielem tak fajnego pokoju to byś się nie potargował... ;-).

Bipo

Active member
Bez reklam
Dzisiaj i mi się dostało:

Witaj Bipo,

Otrzymałeś ostrzeżenie na HDforum.

Powód: podważanie decyzji administracji
-------
podważanie decyzji administracji
-------

Ilość punktów karnych: 6

Oryginalna wiadomość:
http://www.hdtv.com.pl/forum/nasze-zestawy/o-forum...ml#post1378521
Cytat:
Kolejne niezbyt inteligentne zachowanie administracji, brawo!
Poczekajmy co jeszcze administracja wymyśli, porażka..

Szkoda gadać...

Ostatnia edycja:

artiz_

New member
Bez reklam

Witaj Bipo,

-------
-------

Oryginalna wiadomość:
http://www.hdtv.com.pl/forum/o-forum...ml#post1378521
Cytat:
Czyli z administracją za Pan brat trzeba być...

DrWredman

Active member

Witaj Bipo,

-------
-------

Oryginalna wiadomość:
http://www.hdtv.com.pl/forum/nasze-zestawy/o-forum...ml#post1378521
Cytat:

Szkoda gadać...

Przecież od lata wiadomo że w długi weekend częściej łapią i trzeba uważać. ;)

enocyl

Banned
Strach się bać normalnie :D
Tak w temacie projektorów. Bipo jak tam u Ciebie licznik godzin? Mi się wczoraj wyłączył projektor. Wyświetlone miałem ~5000h. Szkoda tylko, że nie było żadnego ostrzeżenia tylko zgasł i tyle. Teraz czekam na nową lampę. Mam nadzieję, że przyjdzie szybko. Myślałem o wymianie samej żarówki, ale czas oczekiwania to 1-2 tygodnie i mi się odechciało.

artiz_

New member
Bez reklam
Ja mam dapiero z 200 godzin nakulane na nowej lampie ;) podobno czasem sie zdarzy ze lampa potrafi wybuchnąć

Bipo

Active member
Bez reklam
Nawet w Turcji w majówkę było więcej Policji :) Bipo zwolnij :)

Lolek ja jechałem przepisów tylko Art za bardzo służbowo do tego podszedł ;-)

Strach się bać normalnie :D
Tak w temacie projektorów. Bipo jak tam u Ciebie licznik godzin? Mi się wczoraj wyłączył projektor. Wyświetlone miałem ~5000h. Szkoda tylko, że nie było żadnego ostrzeżenia tylko zgasł i tyle. Teraz czekam na nową lampę. Mam nadzieję, że przyjdzie szybko. Myślałem o wymianie samej żarówki, ale czas oczekiwania to 1-2 tygodnie i mi się odechciało.

Lycone ja przez ostatnie 9 miesięcy obejrzałem może 30 godzin. Mam coś koło 1000 czy trochę ponad, nie pamiętam. Młodzież wyśle od września do żłobka to się trochę na bije godzin.. :)

enocyl

Banned
Lolek ja jechałem przepisów tylko Art za bardzo służbowo do tego podszedł ;-)

Lycone ja przez ostatnie 9 miesięcy obejrzałem może 30 godzin. Mam coś koło 1000 czy trochę ponad, nie pamiętam. Młodzież wyśle od września do żłobka to się trochę na bije godzin.. :)
Też mnie to czeka kiedyś :D Póki co korzystamy ile się da, nie tylko w kwestii filmów/seriali, ale podróży itd. :)

enocyl

Banned
Małe sprostowanie do mojego wpisu wcześniej. Wkleje porostu post z innego forum.

Wkradł mi się "mały" błąd. Właśnie wymieniłem lampę i sprawdziłem przebieg. Kurde dałbym sobie rękę uciąć, że licznik zbliżał się do 5 tys. godzin. Po włączeniu projektora okazało się, że było to niecałe 3 tysiące. Przepraszam, za wprowadzenie w błąd. Chyba byłem pijany sprawdzając poprzednio licznik :D W każdym razie liczyłem na trochę dłuższe działanie. Ciekawe jest też to, że projektor po prostu się wyłączył podczas oglądania i po ponownym włączeniu miała 3x dioda. Według instrukcji jest to właśnie koniec lampy. Na nowej lampie projektor włączył się od razu.
Poniżej kilka zdjęć z wymiany.

P. s.
Lampe zamówiłem na Morele 7 maja, bo pisało, że jest dostępne kilka sztuk. Po zamówieniu dostałem informację, iż wysyłka planowana jest na 18 maja. Anulowałem je więc po 2 dniach i zamówiłem na niemieckim Amazonie. Nie dość, że wyszło mnie to ~60 zł taniej to miałem lampę po 3 dniach od zamówienia i po 1 dniu od wysłania (wczoraj wysłano, dzisiaj otrzymałem)
185ba6fd73c457aabb57c247510084e5.jpg
1b922f080b75457a5e2a3777b594b2d2.jpg

lolek126

Well-known member
Bez reklam
3 tys to jak dla mnie też nie mało.. chociaż w sklepach mówią ze niby więcej ma wytrzymać..

Do góry