[Nasze Zestawy AV] Mój wielofunkcyjny pokój

Bipo

Active member
Bez reklam
Oglądaliśmy 2d, faktycznie co jak co na tego reżysera można liczyć.. :)
Lolek niestety ale ostatnio oglądalność filmów na projektorze spadła u mnie bardzo, nakład pracy i młody odpowiednio mi zagospodarowali wolny czas.... ale po mało to się zmienia i nadrabiam to co nie oglądałem przez ten rok bo trochę tego było. .. :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Oglądaliśmy 2d, faktycznie co jak co na tego reżysera można liczyć.. :)
Lolek niestety ale ostatnio oglądalność filmów na projektorze spadła u mnie bardzo, nakład pracy i młody odpowiednio mi zagospodarowali wolny czas.... ale po mało to się zmienia i nadrabiam to co nie oglądałem przez ten rok bo trochę tego było. .. :)

ja to rozumiem.. :)

RAF1977

Banned
Różnie, jak mi się zachce.
Od 2-5m ale odległość skalibrowana do systemu głośników to 3.5m

Ostatnia edycja:

Bipo

Active member
Bez reklam
Do mojego systemu kd trafił procesor obrazu jakim jest Darbee dvp 5000s. Co wnosi w moim i tak już dobrym obrazie jeszcze większą szczegółowość, jak by to określi ł Caparzo widać nie tylko zmarszczki ale i bakterie. .. :)
Testowalem oppo z derbee i widziałem u siebie co potrafi darbee, dlatego z uwagi na to iż mój obecny blu ray nie chce wyzionąć jeszcze ducha dokupiłem sam procesor. Teraz mój sony z reality creation wraz z darbee robi z obrazu full hd obraz 4k hi hi..
Tali procesor polecam dla osób z dużym calarzem z uwagi na bardzo drobne szczegóły, które widać jeszcze bardziej na dużym obrazie. Na mojej plazmie 50" efekt mało zauważalny.
adult image hostingcertificity.com
screenshot windows 7certificity.com

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Pewien kolega pmcomp z konkurencyjnego forum ma na sell taki procesor. No chyba ze Bipo kupil xD

Ja poszedlem w rozwiazanie MadVR, jak ktos z kompa odtwarza filmy to niby lepiej.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Bipo dobrze, że dopisałeś o tym jaka jest różnica na tv... chociaż może na 75-80 calach już by coś widać było więcej,,

RAF1977

Banned
Ja bym to wsadził między dekoder nki a telewizor 79". Bo tam definitywnie brakuje ostrości.
Gdzie kupiłeś Bipo?

Ostatnia edycja:

Bipo

Active member
Bez reklam
Kupione od kolegi który to sprowadził z Anglii ale napewno nie od pmcomp.. :)
U nas tego na rynku nie ma.. :-(

Bipo

Active member
Bez reklam
Tak pod projektor, dokładnie pomiędzy blu ray a projektor bo mam osobno hdmi audio na amplituner bez wizji i osobno video na projektor. :-₩

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Powodzenia w szukaniu opinii ze "nie warto", jak znajdziesz jakas to daj znac.

Co sie pytalem kinomaniakow to mowia ze Darbee lub MadVR dla ludzi z projektorem to pozycja "Must Have".

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Fajna ciekawostka taki zewnętrzny box z Darbee
Czy to to?
https://www.amazon.com/DarbeeVision-DVP5000S-Processor-Presence-Technology/dp/B018TF4MYC
Jeśli nie chcemy kupować Oppo to za mniej mamy ten sam efekt.
Rozumiem, ze fotki porównawcze raczej sensu nie mają?

Tak, to dokładnie to. Najnowszy jest z literką "s" na końcu.

Tylko najdziwniejsze w tym wszystkim jest to że producent już nie produkuje tego Darbee:

179 dolarów
DVP-5000S - *NEW Units Available Soon

Do góry