Moim zdaniem jak wejdą nowe modele to będą stare wyprzedawać, ja bym poczekał.
Zapewne, ale ja już nie chciałem czekać tak w nieskończoność. Myślę że tak od razu po wejściu nowych te starsze nie będą dużo tańsze. Zobacz jak modele Sony z 2015 roku trzymają cenę. Nie chciałem zwlekac bo zasmakowalem przez te kilka dni większego TV (obecnie 40"). Fakt że może mogłem wziąć jakiś dobry full HD z 2015 r i zaoszczędzić kilkaset zł ale zdecydowałem postawić na 4k i HDR.
Licze że ten TV posłuży mi dzielnie przynajmniej 5 lat a następny będzie już większy lepszy (po tym czasie bardziej dopracowany hdr i więcej źródeł 4k).
Sony od początku mi się podobał wizualnie i Android jakoś mnie przekonywał pod względem funkcjonalności.
Zdaje sobie sprawę że o każdym z telewizorów można napisać coś negatywnego ale jak czytałem z wielu źródeł opinie o Sony to zdecydowana większość chwali sobie. Licze że przyjedzie dobry egzemplarz i że nie będę musiał urzerac się że sklepem.
Myślałem by kupić w ME bo mam dobre doświadczenia z zakupem i ze zwrotem gdzie nie było żadnego problemu.
Wybralem jednak Euro bo tam był model xd8599 (w ME xd8505) który ma ciut wyższy Motionflow a cena była taka sama.
Na 55xe8505 nie chciałem czekać bo znana już cena 5999zl jest o 1000zl wyższa od i tak zaciągniętego już budżetu na TV. Nowe modele choć na papierze lepsze to mogą mieć też problemy wieku dziecięcego i przeważnie (jak w motoryzacji) lepiej nie kupować pierwszych partii a to znowu kolejne tygodnie jak nie miesiące czekania.