Kupiłem!!!! :-)

Status
Zamknięty.

żona

Banned
Ten TV wielokrotnie powtarza się w propozycjach od Kiki-ego jako bardzo dobry zakup (oczywiście w tym przedziale cenowym) a Kiki się zna i wie co proponuje.
Ale jesteś naiwny..., przecież poleca to, za co mu płacą, to oczywiste. Każdy dealer zachwala i poleca swój towar, byłby nienormalny i z roboty wyleciał, gdyby polecał konkurencję :lol:

strazakp

Banned
Ale jesteś naiwny..., przecież poleca to, za co mu płacą, to oczywiste. Każdy dealer zachwala i poleca swój towar, byłby nienormalny i z roboty wyleciał, gdyby polecał konkurencję :lol:
Przecież ja to pisałem z przymrużeniem oka ;-) Widząc jak ktoś z uporem maniaka wciska ludziom Philipsa to jakos.... Hmmmm.... :)

Caparzo

New member
Bez reklam
W rtv agd nie ma zwrotów! Ja kabla nie mogłem oddać po 3 dniach, oni wdupie mają prawa konsumenta ;p

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
Ale jaja haha....

Jakie warunki musi spełniać towar, aby go zwrócić lub wymienić?
Towar nie może nosić śladów użytkowania. Opakowanie fabryczne powinno być nieuszkodzone. W opakowaniu powinny się znajdować wszystkie zabezpieczenia towaru (np. styropiany mocujące, fizeliny), karta gwarancyjna i instrukcja obsługi oraz kompletne wyposażenie. Na zwracanym lub wymienianym towarze muszą być oryginalne folie zabezpieczające, plomby i naklejki producenta.

Więc ten sklep to jakaś pomyłka

strazakp

Banned
Czytałem przed zakupem.
Ale wy jesteście!!! Nie macie litości dla mnie wcale :-((( Nie dolujcie mnie bo dolozylem kilkaset złotych by mieć lepszy TV niż Panas. Mam nadzieję że za dwa dni (może już jutro) napiszę że Sony jest super ;-) i że to był dobry zakup a kwestia zwrotu nie będzie mnie już dotyczyła.

pepka

Member
Bez reklam
Raczej nikt na siłę Cię tutaj nie dołuje. Sam swoim zachowaniem prosisz się jednak o lekkie uszczypliwości i z tym musisz się liczyć.

strazakp

Banned
Dobra już dobra...dajcie spokój :)
Licze że dokonałem dobrego wyboru i dobry egzemplarz do mnie przyjedzie i że obraz będzie też zadowalający nawet bez kalibracji. Jutro dam znać jak pierwsze wrazenia.
Panasa ustawiłem sobie na wzór z filmików na yt a później delikatnie poprawialem pod siebie. Nie mogę jednak znaleźć takiego filmiku dla Sony xd85.

Jaren30

Member
65 855c

Ja z kolei czaję sie na 65" 855c czy brać go za 5999 teraz czy czekać na debiuty nowych modeli , mam nadzieje ze cena jeszcże poszybuje w dół wtedy... Czy w tej kasie to dobry wybór za full hd? I w tych calach?
Prosze o jakąś konkretną odpowiedz.

Jaren30

Member
Kurde a już sie pospieszyłem i zamówiłem do ME dziś dzwonił do mnie sprzedawca żeby odebrać i tak trochę kibel wyjdzie jak oleje temat.

A kiedy do sklepów wjadą nowe modele Soniaka?
Powiedz jak ten 855c ,dobry sprzęt w miarę ?

strazakp

Banned
Moim zdaniem jak wejdą nowe modele to będą stare wyprzedawać, ja bym poczekał.
Zapewne, ale ja już nie chciałem czekać tak w nieskończoność. Myślę że tak od razu po wejściu nowych te starsze nie będą dużo tańsze. Zobacz jak modele Sony z 2015 roku trzymają cenę. Nie chciałem zwlekac bo zasmakowalem przez te kilka dni większego TV (obecnie 40"). Fakt że może mogłem wziąć jakiś dobry full HD z 2015 r i zaoszczędzić kilkaset zł ale zdecydowałem postawić na 4k i HDR.
Licze że ten TV posłuży mi dzielnie przynajmniej 5 lat a następny będzie już większy lepszy (po tym czasie bardziej dopracowany hdr i więcej źródeł 4k).
Sony od początku mi się podobał wizualnie i Android jakoś mnie przekonywał pod względem funkcjonalności.
Zdaje sobie sprawę że o każdym z telewizorów można napisać coś negatywnego ale jak czytałem z wielu źródeł opinie o Sony to zdecydowana większość chwali sobie. Licze że przyjedzie dobry egzemplarz i że nie będę musiał urzerac się że sklepem.
Myślałem by kupić w ME bo mam dobre doświadczenia z zakupem i ze zwrotem gdzie nie było żadnego problemu.
Wybralem jednak Euro bo tam był model xd8599 (w ME xd8505) który ma ciut wyższy Motionflow a cena była taka sama.

Na 55xe8505 nie chciałem czekać bo znana już cena 5999zl jest o 1000zl wyższa od i tak zaciągniętego już budżetu na TV. Nowe modele choć na papierze lepsze to mogą mieć też problemy wieku dziecięcego i przeważnie (jak w motoryzacji) lepiej nie kupować pierwszych partii a to znowu kolejne tygodnie jak nie miesiące czekania.

strazakp

Banned
Kurde a już sie pospieszyłem i zamówiłem do ME dziś dzwonił do mnie sprzedawca żeby odebrać i tak trochę kibel wyjdzie jak oleje temat.

A kiedy do sklepów wjadą nowe modele Soniaka?
Powiedz jak ten 855c ,dobry sprzęt w miarę ?
Wydaje mi się że to jest ten jeden z tych tzw dobrych full HD.

Za nowy model z 2017 musisz zapłacić zdecydowanie więcej.

feerdek

New member
Jeśli zdecydujesz się na zwrot zrób to szybko. Czytałem gdzieś, że gość w Euro chciał zwrócić po 20 dniach i kierowniczka odmówiła przyjęcia mówiąc, że to zbyt długi okres czasu i że Tv był używany ponad to co potrzebne do jego sprawdzenia. Bez sprawdzania ilości przepracowanych godzin przez tv i itd. Opakowanie i zawartość wszystko było w porządku. Gość był zarejestrowany na ich stronie do 30 dniowego zwrotu. Nie wiem jak się sprawa skończyła, bo o tego już nie dopisał. Więc lepiej oddać szybko w razie czego. Oczywiście gość miał prawo zwrotu, ale kierowniczka mówi cytując klasykę " nie mam pana płaszcza i co mi pan zrobi ?"....... sąd? Sam mam złe doświadczenia z kupowaniem tv w tym okresie. Sprawdź dobrze czy nie jest ze zwrotów lub nie był sprawdzany np: w sklepie i przebrany przez personel. Niby każdy wysyła tv fabrycznie zapakowane, ale .......moim zdaniem różnie z tym bywa.
Powodzenia

Status
Zamknięty.
Do góry