Jakiego kupić LCD? Jeśli ktoś nie wybrał jeszcze marki

KTóRY BYś WYBRAł LCD ?

• Total voters
    0

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie po to człowiek ma wybór kupna tv za około 6 tyś zł , żeby jeszcze dodatkowo jakieś przystawki dokupować :)

Te przestawki odpalą gęste pliki w responsywności i jakości o jakiej ten TV za 6k, czy 20k może pomarzyć. Bo chyba nie po to kupuje się "dobry" tv, żeby oglądać tylko gówniany bitrate z kablówki czy jakiś serwisów streamingowych ; )

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Brałbym zdecydowanie mini led 85" C845 - masz za 9399 zl z pełnym pakietem, z montażem i dostawą

luck76

Well-known member
Te przestawki odpalą gęste pliki w responsywności i jakości o jakiej ten TV za 6k, czy 20k może pomarzyć. Bo chyba nie po to kupuje się "dobry" tv, żeby oglądać tylko gówniany bitrate z kablówki czy jakiś serwisów streamingowych ; )
Z małym wyjątkiem, Bravia Core i 80Mbps w Pure Stream czyli jakość BD-UHD

damian88max

New member
którego byście wybrali?

Sony XR-75X90K 75 ewentualnie Sony XR-75X90L ale nie widzę mniędzy nimi róznicy większej po za ceną,​

czy

TCL QD-Mini LED 75C805 75.​

ale jak z obrazem i płynnością google TV?

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP

@Gregfip

Ja Philipsa wybrałem starszy model 65PUS8807, bo nowszy 8818 jest bardziej wykastrowany, nie ma już nagrywanie na pamięć USB, nie obsługuje żarówek hue, nie działa kanały wirtualne od TVP w HbbTV bo nie obsługuje już standardu HLS. Z 65PUS8807 jestem zadowolony.
W Philipsie na Androidzie da się stworzyć listę kanałów ulubionych naziemno-satelitarną, inni producenci telewizorów tego nie oferują!

Natomiast nowe Philipsy na ten rok co się mają pojawić to będzie tragedia, brak Android w serii PUS tylko nowy system Titan os , Android tylko w Oled zostanie.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Sony kosztuje prawie dwa razy drożej.
TCL za 6800 zł a Sony za 11.800 zł
Pytanie czy masz na dopłatę ?

luck76

Well-known member
Sony kosztuje prawie dwa razy drożej.
TCL za 6800 zł a Sony za 11.800 zł
Pytanie czy masz na dopłatę ?
75c845 kosztuje 7900pln a 75x90L 8400pln czyli 500 PLN różnicy, a jak doliczysz do tego koszt profesjonalnej kalibracji (bo żeby ten TCL jakoś świecił trzeba to zrobić, podczas gdy Sony wprost z pudełka świeci prawie wzorcowo) to różnica stopnieje do 0 :)

Marlo

Active member
Jeżeli Sony to co pokazywało zastosuje w X95M , to będzie duży postęp,
aż strach się bać ,ile sobie zażyczą za ten TV.😉

luck76

Well-known member
Jeżeli Sony to co pokazywało zastosuje w X95M , to będzie duży postęp,
aż strach się bać ,ile sobie zażyczą za ten TV.😉
Pytanie czy to nie będzie linia Master Series i np nowa seria Z? Najważniejsi Polacy recenzenci byli na prezentacji technologii ale większość informacji ze spotkania objęta jest embargiem, dlatego nie chcę nawet zawracać głowy @kiki bo i tak nie będzie mógł odpowiedzieć :)

conqest

Well-known member
Bez reklam
Nawet się nie zastanawiaj tylko bierz SONY - mam w domu soniaka i ten tv po prostu działa jak należy. Poczytaj o problemach z oprogramowaniem w tcl i wybór stanie sie prosty...

nagly1

New member
A ja chciałbym Was podpytać, co byście wybrali

TCL 85C845 85"​

czy

TCL 98P745 98"​

Mam zagwozdkę, cena ta sama, więc pytanie, czy wybrać jakość czy rozmiar? ;) Chętnie poczytam, co myślicie?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tia, tu się na pewno dowiesz, szczególnie, że większość nie widziała na oczy w domu 85", no, ale szerokiej drogi i powodzenia ; )
Generalnie na forum od jakiegoś roku jest regres w kontekście przekątnych. Kiedyś, lata temu mieliśmy tu zupełnie inne dyskusje.
Sporo się pozmieniało, to samo jest w przypadku sprzętów KD, czy generalnie Audio. Jakby to nie miało znaczenia przy oglądaniu filmów (masakra jakaś).
Generalnie szkoda strzępić języka.

Mam tą 98", czasowo, testowo. Zwał jak zwał, bo i tak finalnie będzie coś innego.
Oglądnij filmy B-Instalera, tam jest bliżniaczy model, gość siedzi w dużych przekątnych (cała masa, także tych topowych) i porusza podobne kwestie.
Nikt za Ciebie nie wybierze, nikt nie wie co i jak będziesz oglądał i z czym miałeś już doświadczenia - projektor, KD itd., czy mały tv i grajbelka.
Tu jest nawet istotne, w jakie gry będziesz grał. Nie wspominając już o samej odległości.

nagly1

New member
Tia, tu się na pewno dowiesz, szczególnie, że większość nie widziała na oczy w domu 85", no, ale szerokiej drogi i powodzenia ; )
Generalnie na forum od jakiegoś roku jest regres w kontekście przekątnych. Kiedyś, lata temu mieliśmy tu zupełnie inne dyskusje.
Sporo się pozmieniało, to samo jest w przypadku sprzętów KD, czy generalnie Audio. Jakby to nie miało znaczenia przy oglądaniu filmów (masakra jakaś).
Generalnie szkoda strzępić języka.

Mam tą 98", czasowo, testowo. Zwał jak zwał, bo i tak finalnie będzie coś innego.
Oglądnij filmy B-Instalera, tam jest bliżniaczy model, gość siedzi w dużych przekątnych (cała masa, także tych topowych) i porusza podobne kwestie.
Nikt za Ciebie nie wybierze, nikt nie wie co i jak będziesz oglądał i z czym miałeś już doświadczenia - projektor, KD itd., czy mały tv i grajbelka.
Tu jest nawet istotne, w jakie gry będziesz grał. Nie wspominając już o samej odległości.
Pokój ma 4m od ściany do ściany. Chcę zawiesić TV na ścianie, a kanapa stoi pod drugą ścianą, więc odległość widza od TV będzie lekko poniżej 4m, a TV fajnie wypełniłby przestrzeń na tej pustej ścianie. Pytanie, czy nie za wielki, bo ja nie miałem do czynienia do tej pory z tak wielkimi przekątnymi?
@armanig, jesteś zadowolony z tego TCL, polecasz go? Zastanawiałem się jeszcze nad The Frame 85", ale tu już cena wyższa, na plus matowa matryca i design, na minus brak google TV i cena.
Już mam taki mętlik w głowie od czytania forum, że nie wyrabiam. Najchętniej bym już zamówił z montażem na ścianę i heja, oglądać Ligę Mistrzów dzisiaj i jutro ;) Właśnie, najczęściej sport oglądam, taka wskazówka.
Więc jeśli macie coś do polecenia od 85 cali wzwyż do 10k, co sprawdzi się w transmisjach sportowych, to chętnie rozważę i zamawiam.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
A ja chciałbym Was podpytać, co byście wybrali

TCL 85C845 85"​

czy

TCL 98P745 98"​

Mam zagwozdkę, cena ta sama, więc pytanie, czy wybrać jakość czy rozmiar? ;) Chętnie poczytam, co myślicie?
=======================================================================
- nie doczytałem -więc pytam
Ale raczej nie Ciebie....

Do góry