tzn cena do około 6000 zł a tv raczej sony lub samsung. Nie twierdzę , że pozostali producenci robią gorsze telewizory ale do sony mam zaufanie a samsung robi ładne telewizory , tylko gdyby nie ten tizen ( nie jestem jego zwolennikiem )
Oledy mi się bardzo podobają a Ambilight w Philipsie robi świetną robotę , lecz ostatni tv tej marki z jakim miałem styczność to kineskopowy sprzed 20 lat
Dlatego nie jestem do końca przekonany czy nie będę narzekał na niego...
To masz bardzo dobre modele :
Mini led 65c845 za 5099 zł
Mini led 65pml9008 za za 5299 zł
Plus dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł
To masz bardzo dobre modele :
Mini led 65pml9008 za za 5299 zł
no skoro pml9008 to wg Ciebie dobry model o o czym my rozmawiamy...
To może konkretnie odnośnie tego wątku Philips-65pml9008-12-cloudingKażdy ma inne potrzeby.
Tak, wiele osób jest zadowolonych.
Ale my mówimy o tym modelu….Tak, to prawda.
Ale były też modele dobre.
"były też dobre"- no cóż czasami się trafi że nawet obraz wyświetla... takiego psikusa philips zrobił...Tak, to prawda.
Ale były też modele dobre.
długo się zastanawiałem nad różnymi tv i w dwóch różnych sklepach stacjonarnych polecali mi tego Sony xr-55x90l zamiast Samsunga QE55QN92C i takiego kupiłem wczoraj. Nie mogę jeszcze powiedzieć czy to był dobry wybór bo jeszcze mi go nie dostarczyli ale porównując w sklepie różnicy nie widziałem prócz mniejszej ostrości w samsungu. ( patrząc na wprost kolory były takie same )Witam wszystkich.
W moim dotyczczasowym TV (LG50LF652V) padło podświetlenie matrycy. Oczywiście będę go naprawiał ale i tak mieliśmy kupować już nowy ekran do salonu, więc to tylko przyspieszyło zakup. Natomiast brak TV bardzo denerwuje żonę więc nie mam za bardzo czasu spokojnie poczytać o nowościach na rynku...
W grę wchodzi tylko matryca Led z uwagi na to że oglądamy dużą ilość kanałów informacyjnych z paskami. Chcę uniknąć zjawiska wypaleń . Rozmiar ma 55 cali.
Dodatkowo musi mieć system android tv. Do obecnego telewizora mam podłączony chromecast i mogłem na nim zainstalować aplikację youtube bez reklam. Chcę mieć też taką możliwość na nowym tv.
TV musi się też "dogadać" z soundbarem focal dimension. Obecnie włączając tv z automatu nie włącza się soundbar i muszę wachlować pilotami.
Jakie sprzęty zaproponowali byście w moim budżecie? Widzę, że obecnie w jednym ze sklepów jest na promo na Sony XR-55X90L.
Czy w tym zakresie cenowym jest coś lepszego?
Serdecznie pozdrawiam
Maciej
Jeśli masz chromecasta, to większego znaczenia nie ma na jakim systemie będzie chodził TV. Dodatkowo, reklamy w YT można wyłączyć na każdej platformie. Mam np na Apple TV.Dodatkowo musi mieć system android tv. Do obecnego telewizora mam podłączony chromecast i mogłem na nim zainstalować aplikację youtube bez reklam. Chcę mieć też taką możliwość na nowym tv.
W Sony, jeśli masz podłączony odbiornik dźwięku po HDMI, włącza się sam. Co więcej, możesz włączając soundbar uruchamiać tvTV musi się też "dogadać" z soundbarem focal dimension. Obecnie włączając tv z automatu nie włącza się soundbar i muszę wachlować pilotami.
Nie na nic lepszego w tym segmencie cenowym. Na pewno nic nie zagra lepiej prosto z pudełka.Jakie sprzęty zaproponowali byście w moim budżecie? Widzę, że obecnie w jednym ze sklepów jest na promo na Sony XR-55X90L.
Czy w tym zakresie cenowym jest coś lepszego?
wybrałem sony xr-55x90l zamiast Samsunga QE55QN92C właśnie również ze względu na to że w samsungu jest tizen , który mi nie do końca pasuje.Różnica jest taka że w Samsungu nie masz androida natomiast w Sony jest, a kolega napisał że chce tv na androidzie
Sorry, mój błądwybrałem sony xr-55x90l zamiast Samsunga QE55QN92C właśnie również ze względu na to że w samsungu jest tizen , który mi nie do końca pasuje.