Poczytaj co piszą tutaj ludzie o Philipsach.Witam,
55 cali, głownie Netflix, Disney, Viaplay (F1 + premier League) + konsola Xbox. Budżet około 3,5k.
Zastanawiałem się mocno nad 55PUS8xxx ale no właśnie który? w innym topiku pojawia się dużo opinii że matryce są słabe, pojawiają się paski czy różne inne buble. Ale ten ambilight
Patrzę jeszcze w stronę LG 55QNED, warto ?
No właśnie czytam i napisałem że jakby wybierać PUS to którego szukać ? 8807?Poczytaj co piszą tutaj ludzie o Philipsach.
Za 3,8k masz bardzo dobrego FALD Samsunga - QE55QN85C, który nie ma problemu z podświetlaniem, m.in dlatego że ma strefowe wygaszanie. To są 2 półki wyżej (on jest też lepszy od PUS900.
wybrałem sony xr-55x90l zamiast Samsunga QE55QN92C właśnie również ze względu na to że w samsungu jest tizen , który mi nie do końca pasuje.
Hej,
moglibyście polecić jakiś niezły tv 75 cali? Tv użytkowany do stramingów (seriale, filmy, sport) plus konsola PS5. budżet do 10k ale wiadomo im taniej tym lepiej ale zależy mi na dobrym sprzęcie. Co do marki nie mam preferencji więc jestem otwarty na sugestie. Pomieszczenie ok. 25m odległość od tv ok. 4m
Skoro masz złe doświadczenia, to nie ma co na siłęLuck76, niestety mam mocny awers do jakiegokolwiek sprzętu samsunga, próbowałem z ich sprzętem i zazwyczaj szybko kończyło się to jakimiś usterkami… ale to osobiste
Sony w nowościach odjechało, ale po czasie jest lepiej. Jeśli szukasz czegoś równorzędnego tym Philipsom z serii 8 to bdb jest 55X85K Sonego i cena podobna. To też directLED ale bez przypadłości tego Philipsa.No a co z tym LG? Bo Sony z cenami to odpłynęło daleko daleko…
Od tego masz przystawki.
Pod sport, filmy i PS5 z 4m, pomysł o 85" dysponując takim budżetem.
75" to mało z tej odległości. Filmy w 21:9 to będzie mały paseczek, a gry w 4k, lub cokolwiek w upscalingu zmęczą ilością detali.
Nie po to człowiek ma wybór kupna tv za około 6 tyś zł , żeby jeszcze dodatkowo jakieś przystawki dokupowaćOd tego masz przystawki.
Pod sport, filmy i PS5 z 4m, pomysł o 85" dysponując takim budżetem.
75" to mało z tej odległości. Filmy w 21:9 to będzie mały paseczek, a gry w 4k, lub cokolwiek w upscalingu zmęczą ilością detali.
Nie po to człowiek ma wybór kupna tv za około 6 tyś zł , żeby jeszcze dodatkowo jakieś przystawki dokupować
Z małym wyjątkiem, Bravia Core i 80Mbps w Pure Stream czyli jakość BD-UHDTe przestawki odpalą gęste pliki w responsywności i jakości o jakiej ten TV za 6k, czy 20k może pomarzyć. Bo chyba nie po to kupuje się "dobry" tv, żeby oglądać tylko gówniany bitrate z kablówki czy jakiś serwisów streamingowych ; )
75c845 kosztuje 7900pln a 75x90L 8400pln czyli 500 PLN różnicy, a jak doliczysz do tego koszt profesjonalnej kalibracji (bo żeby ten TCL jakoś świecił trzeba to zrobić, podczas gdy Sony wprost z pudełka świeci prawie wzorcowo) to różnica stopnieje do 0Sony kosztuje prawie dwa razy drożej.
TCL za 6800 zł a Sony za 11.800 zł
Pytanie czy masz na dopłatę ?
sony są za 6500 i nowszy model 8500 a TCL za 7000 ostatnio był na promocji za 6500.Sony kosztuje prawie dwa razy drożej.
TCL za 6800 zł a Sony za 11.800 zł
Pytanie czy masz na dopłatę ?
Pytanie czy to nie będzie linia Master Series i np nowa seria Z? Najważniejsi Polacy recenzenci byli na prezentacji technologii ale większość informacji ze spotkania objęta jest embargiem, dlatego nie chcę nawet zawracać głowy @kiki bo i tak nie będzie mógł odpowiedziećJeżeli Sony to co pokazywało zastosuje w X95M , to będzie duży postęp,
aż strach się bać ,ile sobie zażyczą za ten TV.
75c845?a TCL za 7000 ostatnio był na promocji za 6500.
75c805.75c845?