Pokój ma 4m od ściany do ściany. Chcę zawiesić TV na ścianie, a kanapa stoi pod drugą ścianą, więc odległość widza od TV będzie lekko poniżej 4m, a TV fajnie wypełniłby przestrzeń na tej pustej ścianie. Pytanie, czy nie za wielki, bo ja nie miałem do czynienia do tej pory z tak wielkimi przekątnymi?Tia, tu się na pewno dowiesz, szczególnie, że większość nie widziała na oczy w domu 85", no, ale szerokiej drogi i powodzenia ; )
Generalnie na forum od jakiegoś roku jest regres w kontekście przekątnych. Kiedyś, lata temu mieliśmy tu zupełnie inne dyskusje.
Sporo się pozmieniało, to samo jest w przypadku sprzętów KD, czy generalnie Audio. Jakby to nie miało znaczenia przy oglądaniu filmów (masakra jakaś).
Generalnie szkoda strzępić języka.
Mam tą 98", czasowo, testowo. Zwał jak zwał, bo i tak finalnie będzie coś innego.
Oglądnij filmy B-Instalera, tam jest bliżniaczy model, gość siedzi w dużych przekątnych (cała masa, także tych topowych) i porusza podobne kwestie.
Nikt za Ciebie nie wybierze, nikt nie wie co i jak będziesz oglądał i z czym miałeś już doświadczenia - projektor, KD itd., czy mały tv i grajbelka.
Tu jest nawet istotne, w jakie gry będziesz grał. Nie wspominając już o samej odległości.
Nie brnij...Pokój ma 4m od ściany do ściany. Chcę zawiesić TV na ścianie, a kanapa stoi pod drugą ścianą, więc odległość widza od TV będzie lekko poniżej 4m
Ale tu mowa była o c845 a nie c755….75c805.
Ok, to jeszcze pytanie doprecyzowujące: czy dostawa obejmuje wniesienie telewizora do mieszkania? Nie chciałbym, żeby żona została z pudłem pod blokiem, jak będę w pracy.Sprawdzany jest przy kalibracji.
Pakiet :
- sprawdzenie
- kalibracja
- wtyczki
- dostawa
- aktualizacja
- montaż
Wolę się upewnić, różnie bywa.nie - chłopaki zamontują go nie wnosząc...
No to jeszcze pomyślę. Jestem w punkcie wyjścia.Pomiędzy 85C845 a 98P745 jest olbrzymia różnica w jakości na korzyść 85C845,
to tak jakby porównywać Poloneza do Mercedesa , w C845 jest już prawdziwa czerń.
To fakt.Pomiędzy 85C845 a 98P745 jest olbrzymia różnica w jakości na korzyść 85C845,
bez przesady z tym Mercedesem prędzej Kia spoko TV ale dużo mu brakuje do Mercato tak jakby porównywać Poloneza do Mercedesa,
prawdziwą ma OLED i tu trzeba się zgodzić z @kiki natomiast jeśli to jest czerń inna niż 0,0,0 to już niestety i OLED i c845 i inne TV nie pokażą prawdy. W OLED dithering a w LED większa lub mniejsza utrata szczegółów w wartościach bliskich czerni.w C845 jest już prawdziwa czerń.