Jakiego kupić LCD? Jeśli ktoś nie wybrał jeszcze marki

KTóRY BYś WYBRAł LCD ?

• Total voters
    0

Marlo

Active member
Przy takiej odległości to raczej 65”, tyle że w tym budżecie będzie ciężko o Mini Leda 65”,
Chyba że Kiki da ci dobrą cenę na TCL 65C805.

narren

New member
55" mi bardziej odpowiada ze względu na to, że nie będzie się tak rzucał w oczy w pokoju, gdy będzie wyłączony.

camen1987

New member
witam
Jako , że jeszcze nie kupiłem tv sony xr-55x90l , chciałbym się Was doradzić o to który tv byłby lepszy i dlaczego i który Wy wybralibyście dla siebie ?
cały czas myślę nad tymi dwoma i nie wiem który byłby lepszym wyborem. ( tak wiem o tym , że samsung to mini led )
Samsung QE55QN92C
Sony xr-55x90l

paradise_lost

New member
A czy ktoś może się wypowiedzieć na temat telewizora Sharp 75FQ8EG?
Jest ogólnie po 5999, ale w X-kom za niecałe 5500 PLN.
Mało testów, nie za bardzo jest go gdzie zobaczyć...Może miał ktoś z marką do czynienia i może się wypowiedzieć. Z góry dziękuję.

camen1987

New member
czy tv samsung QN92C 65" byłby lepszym wyborem niż Sony xr-65x90l ?
czytam o tych ciemnych rogach w sony i nie chciałbym aby mnie one raziły w oczy podczas codziennego użytku domowego. Czy ma ktoś w/w Samsunga i mógłby podzielić się opinią ?
na Samsunga jest obecnie promocja zwrotu w cashbacku 1000 zł

camen1987

New member
tzn cena do około 6000 zł a tv raczej sony lub samsung. Nie twierdzę , że pozostali producenci robią gorsze telewizory ale do sony mam zaufanie a samsung robi ładne telewizory , tylko gdyby nie ten tizen ( nie jestem jego zwolennikiem )
Oledy mi się bardzo podobają a Ambilight w Philipsie robi świetną robotę , lecz ostatni tv tej marki z jakim miałem styczność to kineskopowy sprzed 20 lat :)
Dlatego nie jestem do końca przekonany czy nie będę narzekał na niego...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To masz bardzo dobre modele :
Mini led 65c845 za 5099 zł
Mini led 65pml9008 za za 5299 zł
Plus dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Chodzi o to że PML9008 ma kiepski system Titan, słaby procesor i mało pamięci, gdyby był na Androidzie jak inne topowe modele, Philips byłby polecany, a ten model nie jest. Lepszym wyborem jest TCL mini LED zamiast ten Philips.

Niestety nowe Philipsy na 2024 będą już tylko na systemie Titan, a Android/Google TV pozostanie tylko w modelach Oled. Kto kocha Philipsa to kupować teraz modele z Androidem puki są jeszcze dostępne! Szkoda Philipsa że się cofa do tyłu.

luck76

Well-known member
tzn cena do około 6000 zł a tv raczej sony lub samsung. Nie twierdzę , że pozostali producenci robią gorsze telewizory ale do sony mam zaufanie a samsung robi ładne telewizory , tylko gdyby nie ten tizen ( nie jestem jego zwolennikiem )
Oledy mi się bardzo podobają a Ambilight w Philipsie robi świetną robotę , lecz ostatni tv tej marki z jakim miałem styczność to kineskopowy sprzed 20 lat :)
Dlatego nie jestem do końca przekonany czy nie będę narzekał na niego...

To masz bardzo dobre modele :
Mini led 65c845 za 5099 zł
Mini led 65pml9008 za za 5299 zł
Plus dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł

@kiki widzisz, co kolega pisze w pierwszym akapicie?

Do góry