Witam!
Przyłączam się do tematu
Jestem właśnie na etapie kupna 46" głównie do gier i BD. Z racji tego, że jestem grafikiem i mam wyrobione oko do szczegółów ostrości itp skłaniam się bardziej do LCD.
Wyjaśnijmy sobie jedno, w wielu testach piszą, że "hardcore gamers" jedynie poczują różnicę. Trochę to bzdurne bo nie trzeba zarabiać na życie grając w turniejach (co imo jest wyznacznikiem bycia "hardcore gamer") żeby czuć opóźnienie np w Street Fighterze 4 (gra się niemal po omacku na B650). Nie wspomnę już o CoD czy choćby pvp w WoWie czy jakimkolwiek mmorpg. Jak Lexo napisał - wystarczy podpiąć laptopa do tv.
Wydaje mi się po prostu, że trzeba by wstrzymać się kolejne pół roku. Wcześniejsze serie Samsungów i Soniaków nie miały aż takiego input laga. Dodano nowe bajery i niestety całość "siadła". Trzeba poczekać na szybszą elektronike...
Ja niestety nie grzesze cierpliwością dlatego z bólem serca myśle o 46z4500
Jak się doczytałem "Z" nie ma takich problemow z clodingiem a imput lag to 0-10 w game mode czyli ok 20 mniej jak W4500
Ciekaw jestem analogicznie jak to sie ma w wyższych modelach i seriach Samsunga.
torik napisał:
Ja śmigam na Sharp'ie 37x20e i jest xtra
To xtra, o gustach się nie dyskutuje. Tobie obraz odpowiada mnie niestety nie. Sharpy nie maja praktycznie w ogóle input laga.