adam-ant: przed zakupem strasznie napaliłem się na 100hz w dobrym wykonaniu (Samsung, Sony). Ostatecznie kupiłem plazmę i nie jest tajemnicą, że tego efektu "teatru" w filmach nie osiągniesz mimo tego płynnośc w filmach wystarczy. Jeżeli chodzi o gry to grając (co prawda nie długo) w COD4 na B650 na włączonym MotionFlow nie zauważyłem wielkiej różnicy między B650 a S10. Problem ze 100hz w Phillipsie, Samsungu i Sony polega na tym, że odczuwalnie (0,1 sek straty do S10 i jakieś 0,13 do CRT) rośnie Input Lag. Co prawda w sklepie nie było dac mi grane na sieci ale wyraźnie na Sony W5500 i Samsung B650 czuc było opóźnienie kursora myszki przy odpaleniu laptopa przez HDMI. Jeżeli grac na tych TV to z włączonym trybem GRY (czyli 100hz off). W grach takich jak GTA4 100hz wogóle ci nie pomoże bo labilnośc FPS jest spora i to nie za sprawą TV ale konsoli.
Reasumujac dla mnie różnicę między 100hz LCD a 400hz Plazmy (S10) widac w filmach, w grach takiej różnicy nie zanotowałem i plazma radzi sobie znakomicie. Łączy małego input laga z bardzo dobrą płynnością. Jak jesteś z trójmiasta sam możesz sprawdzic jak to u mnie wygląda.
Mateuszgreloch: ja do grania mam 50 cali z 1,5-2 metrów odległości i jest w sam raz.
Reasumujac dla mnie różnicę między 100hz LCD a 400hz Plazmy (S10) widac w filmach, w grach takiej różnicy nie zanotowałem i plazma radzi sobie znakomicie. Łączy małego input laga z bardzo dobrą płynnością. Jak jesteś z trójmiasta sam możesz sprawdzic jak to u mnie wygląda.
Mateuszgreloch: ja do grania mam 50 cali z 1,5-2 metrów odległości i jest w sam raz.