mataman napisał:
Dzięki piękne, A SD??
Dużo tych skrótów i wyszukanie wszystkiego w postach często chaotycznych to kupa wiedzy, tematem się interesuję od wczoraj, bo zamierzam kupić coś fajnego.
Zaczęło się od tego że pożyczyłem PS3 od kuzyna i podłączyłem do swojego Philips Flat TV, (to taki stary mały lcd, kiepski że hej, ale do ps2 z grubsza się nadawał, choć lepszy obraz mi mój stary 29" 100hz Philips CRT wyświetlał).
Ten Flat TV to taki ze 22 cale, ma łącze svideo i chyba nawet dvi i euro, ale nigdy nie udało mi się podłączyć kompa. kupił go kiedyś teść na pchlim targu czy garażowej wyprzedaży bez opakowania i kabli. Podłączyłem ps3 do niego przez 3 kolorowe kabelki s video i dupa zbita, bo obrazu w av nie pokazuje, pewnie kuzyn ustawił w opcjach wyświetlanie w hd i nie wykrywa mi ekranu automatycznie, więc nie pogram a nie mam w okolicy nikogo u kogo mógłbym podłączyć i ustawić na s video, a kuzyn na wczasach.
Ale tak czy siak, w marcu wychodzi God of war 3, ja kocham tą grę i ps2 kupiłem dla znakomitej pierwszej i drugiej części.
Zamierzam skompletować sobie zestaw do domowej rozrywki, czyli PS3 + LCD TV, najbardziej podoba mi się LED Samsunga, jest cieniutki, żona go chce i obraz jest naprawdę ładny, myślę o 37 calach, ale myślę też o innych opcjach bo led jest wciąż drogi, więc jak kupię konsolę i kilka gier to cena tv zaczyna mieć znaczenie, a już 32 calowy led kosztuje ponad 4 kzł.
Jeśli chodzi o odległość to na razie jest 2m powiedzmy ale myślę o zmianie mieszkania to i ten parametr może ulec zmianie, dlatego 37 to taka optymalna wartość, zawsze da się gdzieś wkomponować.
Zależy mi na dobrej jakości, za niewysoką cenę, jak każdemu, interesuje mnie full hd bo chcę podłączyć kompa lub lapka, i nie lubię małych rozdzielczości pulpitu, dodam jescze że jestem kinomanem z długim stażem, będę dużo filmów oglądał, a jak się uda to i BD (choć na razie ich mało)