@Mietek099. Pewnie jest jak piszesz. Gdybym nie przeczytał o tym to bym nie wiedział ale przeczytałem więc jako gracz sieciowy jest to element który ma dla mnie znaczenie. Odwieczne pytanie: "czy czasem lepiej jest nie wiedzieć?". W tym przypadku nie. Nie wiedział bym o tym ale wciąż miałbym 100ms opóźnienia. Po to brałem łącze 10mb aby w miarę możliwości nie musieć grać na patentach (kto grał parę razy w COD na żółtym połączeniu wie jakie to patenty) i w miarę możliwości chcę wszystkie ogniwa wpływające na czas reakcji skracać (net lag, input lag, mój czas reakcji).
Nie mówię, że IL to obiektywny problem. Obiektywnie to on istnieje i można go zmierzyć natomiast czy jest to problem to już kwestia subiektywna. Dużo osób pisze mi, że problemu nie mają ale niewielu z nich grało w sieci w FPP na wyniki. Sporo mniejsza liczba osób narzekała na IL (ktoś nawet oddał B650 z tego powodu) notabene ci określali się jako "hardcorowi gracze" i chodź za takiego się może nie uważam to doskonale rozumiem ich argumenty i są dla mnie tak samo wiarygodni jak ci którzy problemu nie widzą z tym tylko wyjątkiem, że wymagania i przeznaczenie TV "hardocowych graczy" jest mi bliższe ergo ich opinie są dla mnie bardziej diagnostyczne.
IL nie zależy od roku, ceny, firmy czy typu ale jest specyficzny dla danego modelu. Z tego co zrozumiałem to IL koreluje dodatnie z wydajnością systemów wspomagania obrazu (wydaje mi się, że głównie wspomagacze płynności). Może dlatego ty go nie odczuwasz. Z całym szacunkiem dla ciebie i twojego TV, B650 jest bez wątpienia bardziej zaawansowanym TV niż twój. Jak masz laptopa i kabel DVI>HDMI przejdź się do sklepu i na własne oczy zobacz jak chodzi myszka w takich TV jak B650, Sony W5500, prawdopodobnie zrozumiesz moje obawy a na pewno zauważysz różnicę jeśli po chwili to samo zrobisz z Sony w4000.
Czy taki prosty test antycypuje przyszłe warunki grania? Nie wiem tego. Za to wiem, że nie chcę ryzykować wydatkiem 6000 na coś czego będę żałować.
Pozdrawiam.