lepp napisał:Mnie trochę zdziwiłeś z napisami, na jakich kanałach udało Ci się je włączyć? U mnie nigdzie nie działają
bulek napisał:... Dodam jeszcze dla przypomnienia, gdyby ktoś chciał uzyć HDMI do połączenia z ampli, że przez to gniazdo leci niezmiennie zwykłe stereo niezależnie od wybranej ściezki dźwiękowej.
lepp napisał:Po jaką cholerę mieszasz tu i piszesz o DVD, przecież to nie ma związku. Wracając do twojego podłączenia, to bez sensu podpinać dekoder bezpośrednio z TV, zostaw tak jak miałeś i po prostu dodaj do tego kabel optyczny lub coax i będzie grało jak należy.
lepp napisał:Nie o to pytałem. Na jakich kanałach widziałeś napisy? Na C+?
klodek napisał:Po wciśnięciu na pilocie przycisku "i" pojawia się info o dźwięku i napisach. Strzałkami w bok można je włączyć ( oczywiście, jeśli akurat są).
splawikk napisał:Witam
Panowie mam do was małe dwa pytania dotyczącze mediabox hd
1.Czy u was tez wiatrak chodzi cały czas nawet na standbay ??
2.Czy mozecie włączyc go przyciskiem dotykowym na nediaboxie (wyłączyc moge ale juz włączyc nie)
Pozdrawiam Wojtek
splawikk napisał:pithorr dzieki za odpowiedz Co do nagrywania to sie zgodze a co jesli nie nagrywam i go wyłącze to wiatrak powinien sie tez wyłączyc (moj wiatraczek zresztą do cichych nie nalezy ) .A ja nie moge go włączyc przyciskiem dzis spróbuje aktualizacje przeprowadzic i zobacze czy pomoze jak nie to serwis i to juz po 3 dniach
Może się nie dać... ja mam Onkyo i nie można w nim tak ustawić. Ampli to mimo wszystko "przetwarzacz" dźwięku, a obraz to tak przy okazji przerzuca. U mnie jeśli ustawię optyka jako źródło dźwięku, to we/wy HDMI po prostu są nieaktywne. Jeśli wybiorę HDMI jako źródło dźwięku, to oczywiście z optyka nie czyta. Dlatego też mam dokładnie taką konfigurację jaką opisałeś, czyli dekoder przez HDMI do TV (dla obrazu) i dekoder przez optyka do ampli (dla dźwięku).squad05 napisał:Dzięki, też się nad takim rozwiązaniem myślałem, ale zastanawiałem się czy jak ampli dostanie po HDMI obraz i dzwięk oraz dodatkowo dzwięk po optyku to wybierze ten po optyku. Potestuje i zdam relacje.
n3ur0 napisał:Wrzucilem na upload wykaz kanałów cyfrowych wraz parametrami :
Kod:h***://[URL="http://dvb-upload.com/index.php?action=download&pid=245838"]dvb-upload.com/index.php?action=download&pid=245838[/URL]
ps.
lista zawiera kanaly TVP Sport i TVP Historia ktorych nie ma oficjalnie w ofercie UPC ale dekoder DVB-C je znajduje
bulek napisał:"Straszny syf" nie bardzo do niego pasuje... to zwykła 605. Chyba, że brak tej, czy innej funkcji w pudełku w porównaniu z innym pudełkiem wystarcza do takiego określenia według ciebie.
Czy ja czegos nie umiem? Nie wiem... nigdy nie miałem problemów ze zrozumieniem manuala. Nie chodzi o to, że nie mogę wysyłać samego obrazu po HDMI, bo mogę. Po prostu jeśli mam podłączone dwa sygnały cyfrowe: jeden przez HDMI, a drugi przez optyka, to muszę wskazać ampli który z nich mnie interesuje (przypisując go np. do przycisku TV na pilocie od ampli). Jeśli wybiorę, że optyk to będę miał tylko dźwięk z mediaboksa. Jeśli wybiorę HDMI, to będę miał dźwięk stereo z mediaboksa i obraz. Nie mogę natomiast powiedzieć mu, że obraz ma sobie wziąć z HDMI, a dźwięk z wejścia optycznego.