Dziwna polityka
Od kilku lat mam C+ i HBO. Płacę za pakiet 70 zł. Zadzwoniłem do UPC dowiedzieć się czy mogliby mi dac ten pakiet po cenie promocyjnej. Okazało się że nie, więc zrezygnowałem wierząc naiwnie że po chwili zadzwonią i zaproponują mi po cenie promocyjnej. Nic z tego. Żeby móc skorzystac z promocji nie mogę miec pakietu przez ostatnie 3 miesiące.
Co zrobiłem. Z dniem 1 maja odłączyłem C+ i HBO. Poczekam 3 miesiące i w sierpniu podłączę - pewnie będzie jakas promocja - i teraz wyliczenia ile wpłynie na konto UPC:
uwaga wyliczenia na 15 miesięcy ze względu na to, że wliczam okres 3 miesięczny nieposiadania HBO i C+.
wariant nieodłączania czyli mięknę i zostawiam: 70x15=1050 zł
wariant odłączania - zrobiłem to więc już na pierwszy wariant nie moga liczyć: tracą 210 zł (3x70zł) potem nowa promocja 55x12=660 zł.
Wariant o którym myślałem: Proszą mnie żebym został przy C+ i HBO a ja się jakoś zgadzam wychodzi 12x55=660 zł. + 3x70zł=210 zł razem 870 zł
Moje ryzyko - żadne. W sierpniu na canal+ film zobacze powtórki wszystkiego tego co było w ostatnich 3 miesiącach - i tak nagrywam filmy bo nie mam czasu oglądac
.
W momencie kiedy ktoś rezygnuje z C+ i HBO po długim opłacaniu tych kanaów bez ceny promocyjnej - w moim przypadku ok 5 lat! powinni miec wariant dla klientów szczególnych - biorąc pod uwagę że mam taryfę Europa i świat, internet Turbo i MaxHD. Płacąc 300 zł miesięcznie można chyba miec jakiś wariant.
Zrezygnowałbym z UPC ale niestety w tak dużym mieście jak Warszawa mam do wyboru tylko satelite i UPC. A chcąc mieć telefon, internet i TV pozostaje tylko UPC z marną ofertą HD.