krzysztof72
New member
DD+ to nie tylko 5.1, a wysoka częstotliwość czyli lepsza jakość.
DD+ to nie tylko 5.1, a wysoka częstotliwość czyli lepsza jakość.
Spróbuję się pobawić może coś to pomoże, dzięki.Przed chwilą sprawdzałem na chromie appki pod kątem dd 5.1 i jest ok, proponuje to robić w wersji angielskiej bo polski nie zawsze jest 5.1. Disney, Prime Video, Netflix i HBO Max działa.
Też myślałem o reklamacji, tylko pewnie jest haczyk w aktualizacji bo wydaje mi się że robimy je na własną odpowiedzialność, a pewnie to było wyszczególnione w regulaminie, ale nie jestem pewny.Tak zrąbać takie urzadzonko. Myślę nad reklamacją. Albo dokupię drugi i zostanę na Androidzie 10, który żadnych problemów nie przysparzał...
Ciekawą propozycją są modele UGOOS X4Q Plus i Pro (od 2/4 GB LPDDR4 RAM i 16/32/64 GB eMMc pamięć wewnętrznej). Podobnie jak wymienione przez Ciebie oparte są na układzie Amlogic S905X4, do 4GB RAM i 64 GB ROM, obsługują 4K@60fps, HDR, HDR10, HLG and AV1. Jest Wi-Fi ac 2T2R MiMO i Bluetooth 5.0 LE/. Ogólnie parametry sprzętowe to praktycznie to samo, co wymienione. Różnicą jest Android 11 zamiast Android TV, ale Futeko i inne serwisy w specyfikacji podają, że obsługuje DRM Widevine L1, więc można założyć, że aplikacje do streamingu (Netflix i inne) spokojnie "pojadą" z 4K. Warto jednak to zweryfikować. Atutem jest cena - na Ali najbardziej rozbudowana wersja to 619 zł. Tutaj dane od producenta: https://ugoos.com/x4q-tv-box-family-series-devices-based-on-android-11rozglądam się za czymś nowszym wybrałem 3 modele:
- Homatics Box R 4K Plus (drogi ponad 700 zł)
- Nokia Streaming Box 8010( nie ma go nigdzie w europie do kupienia)
- rocktek G2 (to samo co z nokią)
Budżet mam tak między 590 a 630 zł
sprawdziłem no drm netflix niestetyCiekawą propozycją są modele UGOOS X4Q Plus i Pro (od 2/4 GB LPDDR4 RAM i 16/32/64 GB eMMc pamięć wewnętrznej). Podobnie jak wymienione przez Ciebie oparte są na układzie Amlogic S905X4, do 4GB RAM i 64 GB ROM, obsługują 4K@60fps, HDR, HDR10, HLG and AV1. Jest Wi-Fi ac 2T2R MiMO i Bluetooth 5.0 LE/. Ogólnie parametry sprzętowe to praktycznie to samo, co wymienione. Różnicą jest Android 11 zamiast Android TV, ale Futeko i inne serwisy w specyfikacji podają, że obsługuje DRM Widevine L1, więc można założyć, że aplikacje do streamingu (Netflix i inne) spokojnie "pojadą" z 4K. Warto jednak to zweryfikować. Atutem jest cena - na Ali najbardziej rozbudowana wersja to 619 zł. Tutaj dane od producenta: https://ugoos.com/x4q-tv-box-family-series-devices-based-on-android-11
Rozumiem, że robiłeś głęboki reset (przywrócenie do ustawień fabrycznych), który jest zazwyczaj rozwiązaniem na takie problemy?Mam problem z chromecastem 4 po 2 latach chyba coś siadło z dźwiękiem na Playerze po 20 czasem 40 minutach zatrzymuje obraz na 30 sekund potem idzie, ale już potem bez dźwięku Netflix nie odpala połowę produkcji rozwiązaniem wszystkich wymienionych problemów to podłączenie głośnika bluetooth (podłączenie przez hub głośników USB nie rozwiązuje problemu dźwięk znika) przez hdmi w ogóle nie ma dźwięku ...
tak dlatego szukam nowego porządnego boxaRozumiem, że robiłeś głęboki reset (przywrócenie do ustawień fabrycznych), który jest zazwyczaj rozwiązaniem na takie problemy?