Wg mnie wystarczy coś takiego:Ja mam pytanie jak uzyskać dzwięk 5.1 na Google Chromecast Ultra 4K wpiętym do starego TV (Samsung le46 b651), TV wysyła sygnał dzwiękowy przez toslink do amplitunera (Panasonic SA-HE75), tak wiem te sprzęty są już leciwe... Gdzieś doczytałem, że TV nie potrafi przekazać dzwięku przestrzennego do amplitunera. Przesyła wyłącznie dane w stereo.
Czy między Chromecast-a a TV można podpiąć jakieś senswone urządzenie, które oddzieli mi tor audio 5.1 na amplituner a obraz na TV?
Jeśli masz obie wersje to jak się zapatrujesz na działanie obu? Jest duża różnica w wydajności? Zastanawiam się nad dokupieniem wersji HD do projektora ale podobno wersja HD ma problemy z wydajnością.Od roku mam Chromecast HD a teraz do drugiego TV kupiłem 4K. No i mam problem z obsługą TV pilotem Chromecast. Nie można dodać urządzenia (pilot...\dodaj urządzenie). Pojawia się opcja wybór (TV/soudbar/Ampli) ale po wyborze nic się nie dzieje. Na HD ta opcja działa
Witam.Poszukaj w ustawieniach PCM i Bisttrem.
Zobacz , co masz w ustawieniach w projektorze.
W aplikacji Home Google możesz ustawić dźwięk z chromecast'a. Jeśli masz skonfigurowaną aplikację,to w ustawieniach urządzenia jest "rubryka" o nazwie Funkcje Urządzenia i wejdź w opcję Dzwięk. Masz do wyboru Stereo,AC3/EAC3. U mnie leci to z automatu,gdy puszczam kanały filmowe z Canal+ i innych (mam wtedy DD,DD+,i Atmos...Programy muszą być nadawane w odpowiednich formatach,inaczej będzie tylko stereo.Witam.
Niestety w projektorze nie ma zbyt wiele do ustawienia. Jeśli chodzi o dźwięk to tylko wybór trybu ( kino, muzyka itp), oraz balans i auto volume. Nic więcej. W Chromecats też nie znalazłem nic na temat przesyłanego dźwięku.
Gdzie można szukać jeszcze rozwiązania tego problemu?
Konfigurujesz Home Google z chromecast'em,jako nowe urządzenie (dodajesz chromecast do aplikacji). Spróbuj sam...Jeśli nie wyjdzie,to napisz do mnie PWWłaśnie mam problem ze skonfigurowaniem Home Google i chromecast.
W aplikacji widzę urządzenie ale mam dostęp tylko do regulacji głośności, pauzy i stop.
Jak to skonfigurować żeby można było wejść w ustawienia , o których piszesz?
Nikt nie pomoże? jest w ogóle możliwe podłączenie takiego tandemu?Witam, podłączam Chromecast 4K TV do Onkyo TX-NR6100 na wyjście streambox,, TV w ogóle go nie pokazuje.. Oczywiście TV i projektor połączone do HDMI OUT, docelowo chodzi o możliwość oglądania yotubów i netflixów na projektorze... co robię źle?