Usuń w Ustawieniach/Aplikacje dane PrimeVideo i zaloguj się na nowo. Może pomoże.Normalnie dostaję kod od amazon.com/mytv
Loguję się, pokazuje się lista użytkowników Prime, a gdy tylko zacznę oglądać film (włączę play) to dostaję komunikat: Wystąpił problem: Aby uzyskać dalszą pomóc przejść pod adres amazon.com/videohelp
Robiłem to, nie pomogło, Nawet zrobiłem full reset . Urządzenie wysyła sygnał przez HDMI do laserowego projektora Xiaomi 1S 4K UHD (wersja chińska) ale to działa jako telewizor więc nie powinno mieć chyba znaczenia. Jest to dziwne bo każde inne urządzenie bez problemu działa.Usuń w Ustawieniach/Aplikacje dane PrimeVideo i zaloguj się na nowo. Może pomoże.
Fakt. Nie mam go już dwa lata i zapomniałem, bo to jedyny taki egzemplarz, a pozostałe sticki tej klasy mają odłączane kable HDMI i bywa, że wymiana znacznie polepsza jakość.Ale przecież ten kabel jest wbudowany w Chormecasta więc nie mam go jak wyjąć.
Testując różne sticki - Xiaomi 4K, Chromecast 4 4k, Realme 4K, Roku i Fire Stick 4K Max - zostawiłem sobie ten ostatni do korzystania z projektora. Uważam, że pod względem sprzętowym jest naprawdę solidnie dopracowany, choć nie do końca odpowiada mi interfejs z preferowaniem Amazona i PrimeVideo oraz brak możliwości odtwarzania materiałów z dysków USB (przez hub z zasilaniem) sformatowanych na NTFS. Niemniej można go trochę "zneutralizować". Atuty to obsługa sieci Wi-Fi 6. generacji (mam router ax), obsługa Dolby Vision, HDR, HDR10+, HLG, Dolby Atmos.Fire Stick Max, sparwdzę może warto kupić a nie męczyć się. A Chromecast sie przyda. Byle by ten Fire Stick odbierał Prime.
Jeżeli nie masz zamiaru odtwarzać plików z zewnętrznych nośników, a tylko korzystać ze streamingu, ewentualnie Kodi, to lepszy będzie Fire Stick.Hej, dzięki, super cudowny ten opis. Chyba go dokupię i mam nadzieję że ruszy z moim projektorem Xiaomi z Chin. Generalnie dużo bardziej polecasz to niż Najnowszy Xiaomi Mi TV Stick 4K?
Rozdzielacz niestety nie wystarczy. Potrzebny hub USB (konkretne egzemplarze, bo większość nie działa) i testy metodą prób i błędów, jak odpalić dysk sformatowany w NTFS. FAT32 jest widziany, ale ograniczenie wielskości plików do 4 GB to poważny problem. Ceny hubów nie są małe i cały interes jest mało opłacalny. Prościej zamienić Chromecasta na Xiami Mi TV Stick 4K, bo do niego wystarczy kabelek OTG za kilkanaście zł i dyski NTFS działają bez problemów - oczywiście trzeba sobie dokupić ładowarkę, przynajmniej 30W.. Tutaj jest kilka informacji o hubach: do Chromecasta: https://htpc.xyz/2022/02/25/hub-usb-typu-c-do-chromecast-4/ https://www.androidcentral.com/best-usb-c-hub-chromecast-google-tvmam już zamówiony rozdzielacz aby można podpiąć jakieś źródło zewnętrzne typu dysk bądź coś innego. Top jest raczej do ogarnięcia bo to kwestia prądu. Chromcast ma w standardzie ładowarkę 1,5A. Dysk zazwyczaj potrzebuje 1A więc ładowarka od 3A w górę powinna dostarczyć prądu. Po prostu mnie ciekawi czy ktoś tu z obecnych bawił się w ten sposób