Bez przesady z tym 4k że to tak samo jak różnica między dvd a blu ray. Kompletnie bez sensu porównanie
Skoro na blu obraz jest idealny to 4k będzie tak samo idealny a oko nie wychwyci większości rzeczy, chyba że pryszcze będą bardziej widoczne ;P
Ja na 60" blu uważam za mega super obraz i nie potrzeba mi przepłacać bo napisali 4k. a dźwięk to już w ogóle, żeby to odczuć to trzeba mieć na prawdę dobry sprzęt i mini sale kinową a nie pokoje kilka m2 ;P uważam że nie ma co sie spinać, jak filmy będą po 40 zł to sie będzie opłacać a tak ??
i tak filmy są za drogie
Że filmy za drogie to fakt, a jak już masz do wyboru BR vs 4K w tej samej cenie, to co wybierzesz?
Powiem ci, że za 181,77 zł ( bo tyle mi ściągnęło z karty) kupiłem
- Misję, Gorączkę, Chłopców z Ferajny, Dawno temu w Ameryce,
-Trylogię Mad Maxa
-Pamięć Absolutną 4K
Czyli za jeden film wychodzi ok. 20 zł, więc zakup tego 4K- bez względu na wszystko się opłacił
edit:
Film jest Mastered in 4K -nie dopatrzyłem

,
nie mam jeszcze tego filmu na BR, więc zakup nie był spowodowany kupnem "lepszego' formatu, a po prostu filmu. Jakimś specjalnym gadżetomaniakiem nie jestem i nie muszę mieć wszystkiego co najnowsze, wolę poczekać i kupić rozsądnie, zresztą staram się nie przekraczać 50 zł za płytę, ale to już muszą być wyjątkowe filmy, bo mój pułap cenowy jest ustawiony jeszcze niżej
taka ciekawostka, że jak zamawiałem, to akurat było taniej, a do tego napisy PL, których zwykłe wydanie BR nie ma