Mamy nowy firmware 1051-4110-0000-0302
Co on zmienia?
Drugie pytanko mam: jak go wgrać, bo krótko go posiadam i nie robiłem tego nigdy z amplitunerem?
Mamy nowy firmware 1051-4110-0000-0302
Winne sa gumki w pilocie.Zestaw naprawczy mozna kupic za 10zł.Ja mam to samo.ja mam problem z pilotami.
RC-737M przestał mi działać po 2 latach ( chodzą nie które przyciski) więc kupiłem RC-764M i po 2 latach ponownie działa tylko kilka przycisków.
dodam że korzystam tylko z pilota logitecha więc oryginalnych pilotów nie używam ale pilot onkyo jest mi potrzebny żeby zaprogramować logitecha jakby co. czy ktoś wie dlaczego piloty onkyo siadają jak ich nie używam ??
A dla mojego brzydale nie dali.
Chociaż to tylko Spotiffy ,a ja nie używam także mam to w pompie.![]()
Nawet jeśli już nie ma gwarancji a wada dotyczy wpadki opisanej szeroko przez producenta a pomijanej milczeniem przez EIC to łapie się na akcję serwisową i rozszerzoną gwarancję. Nie daj się naciągnąć i zażądaj odbioru na koszt EIC. Naprawa jak i wysyłki od i do Ciebie są objęte akcją naprawczą producenta.
Oczywiście ampli musi pochodzić z polskiej dystrybucji EIC.
Kolego, jakikolwiek koszt by to nie był, jest to niezgodne z zapisami akcji serwisowej prowadzonej przez Producenta. Może warto by poinformować firmę Onkyo, że EIC nie stosuje się do wytycznych?Podczas rozmowy poinformował mnie że naprawa jest bezpłatna ale jednorazowo![]()
Wiem że koszt wysyłki w obie strony powinien być pokryty przez serwis, ale jak pomyślę o wysyłaniu maili do onkyo itd. i czekania tygodniami żeby wywalczyć to żeby przysłali kuriera po sprzęt na ich koszt, to wolę ten czas przeznaczyć na bardziej produktywne zajęcia. Według mnie lepiej zapłacić to 30 zł i po tygodniu cieszyć się sprzętemKolego, jakikolwiek koszt by to nie był, jest to niezgodne z zapisami akcji serwisowej prowadzonej przez Producenta. Może warto by poinformować firmę Onkyo, że EIC nie stosuje się do wytycznych?
Dodatkowo, producent nie wspomina o jakże ważnym warunku o którym wspomniałeś, naprawy jednorazowej...
Gwarancja na wadę produkcyjną jest wydłużona do końca 2018 roku więc nie dawajcie się robić w konia i egzekwujcie swoje prawa zgodnie z wytycznymi producenta.