W tej sytuacji to już raczej bez znaczenia.
Ale proszę bardzo. Może ktoś skorzysta.
To od początku. Na twoim przykładzie. Jedyny pewnik to to, że chcesz KD w formacie Auro 10.1. A co z pomieszczeniem? Czy jest to dedykowana salka, czy adaptacja już użytkowanego pomieszczenia? Ile metrów, wymiary? I w kontekście tego wszystkiego, należałoby dokonać wyboru. A jeśli 10.1 to czy naprawdę jest sens pokować się w 8500, a tym bardziej w pocesor, gdzie wykorzystana będzie tylko część ich potencjału? Kwestia jakości. No właśnie. A czy są na nią warunki? Oczywiście nic mi do tego, jak i ile chcesz wydać. Chyba, że planujesz w myśl powiedzenia „na zaś”, może się przyda”. Tak też można. Ja mam 6700. Tak wyszło. Nie bez powodu. Chciałem mieć pełne Auro, bo zależało mi na kanale CH. Z drugiej zaś strony, jest to najtańsze na rynku urządzenie z procesorem dekodującym też 13 kanałów jak np. 8500. Summa summarum, zaoszczędziłem. Dziś, cena za 6700 podbita jest o 500$. Niestety. Takie czasy. A taniej nie będzie.
Wracając do 10.1. Najrozsądniejszą i najbardziej optymalną opcją byłby Denon X4700H – 9 wzmacniaczy z przetwarzaniem 11 kanałów + 5co, 6cio, lub 7mio kanałowa końcówka mocy dla tych, których martwiłby brak mocy. Końcówka do zasilania głośników dolnej warstwy – z opcją dla VOG, a głośniki górne z Denona. Takie moje zdanie. Ale, może dla Kolegi to „za biednie”?