Wiecie Koledzy, to urządzenie jest już kompletne i skończone. Jest to w pełni działający produkt.
W jego powstaniu miał też udział Kolega @bomarek, o którym nie sposób tutaj nie wspomnieć.
A co do samych prac nad nim, to byłoby o czym pisać. Tu nic nie było proste i nie było gotowych rozwiązań. Nawet fabryczne układy, jak choćby układ zdalnego sterowania, na nasze potrzeby musiał zostać zmodyfikowany – tutaj brat przechodził samego siebie. Gdyby ktoś wiedział przez co trzeba było przebrnąć, co wymyślać, nikt by się za to nie wziął. Dlatego nikt nie zbuduje czegoś takiego bez wiedzy i pojęcia. Ale to wszystko wynikało też z tego, że jest to urządzenie analogowe.
To pionierskie urządzenie było również niejako poligonem do zbierania doświadczeń i testowania rozwiązań, które znajdą się w jego następcy. Bo temat splittera nie został jeszcze definitywnie skończony. A piszę „było”, ponieważ stało się ono już historią.
Pisząc o przyszłości, miałem na myśli właśnie jego następcę, którego nazwałem „super splitterem”, a o którym kiedyś wspominałem, a który będzie ukoronowaniem wszystkiego. Ale to już zupełnie inna historia, która już się dzieje. I to będzie dopiero coś.
Chociaż… Krzysztof, a czy pamiętasz moje pomysły i projekty, m.in. na wielokanałową końcówkę mocy? No właśnie. Kto wie? Chodzi mi to po głowie. Chyba, że Denon będzie pierwszy.
A co do samego splittera i jego idei to zdaje się, że Świat jeszcze do tego nie dorósł/nie jest na nie gotowy. Ale za sprawą X8500 zdaje się to nam przybliżać.