Auro-3D.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Ślędzę slędzę i gorąco kibicuję!!! :) Cały czas sie uczę. W temacie Auro jestem tylko teoretykiem, ale i na praktykę przyjdze czas ;) Zawsze jest miło poczytać i przysajać wiedze podaną w tak przystepny sposób. Dadatkowo zawsze jest miło sledzić jak ludzie z pasja się realizaują.

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Wiesz jak to jest, gdy się jest zależnym od innych. Ale teraz jest już z górki. Bynajmniej z tym projektem. ;)
A cisza pozorna.
Jak wiadomo, od dłuższego już czasu równolegle i intensywnie pracujemy nad „sp”, który ma być dopracowany w najdrobniejszych szczegółach więc na razie nie ma o czym pisać. Całość pochłania mnóstwo czasu. Praktycznie ślęczę nad tym projektem dzień w dzień. A uwierz, że jest z czym „walczyć”.
Ogólnie nie sądziłem, że to będzie taka jazda - ciągle coś.
Lecz, tak czy inaczej, są też i pierwsze projekty i konsultacje z firmy, odnośnie PCB do „sp”.
Tak że cierpliwości. :)

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
No i mamy optymistyczny finał.

Kilka fotek, dla potwierdzenia.
Jeszcze z elementami do testowania.

Ogólna konstrukcja,

Pełne Auro-3D

Pełny Atmos

Przykłady konfiguracji mieszanych.
W tych przypadkach, odtwarzanie Auro z głośnikami Atmosa.

I coś dla leniwych. ;)

A jak działa?
No cóż. Należałoby nagrać filmik, bo zdjęcia w żaden sposób tego nie przedstawią.

Lecz, zacytuję: „To wszystko to ch…” ;) w porównaniu z tym, co nadejdzie.

PS I niech ktoś powie, że się nie da połączyć Auro z Atmosem. :)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Przy tym projekcie już nie pierwszy raz zbieram szczękę z podłogi, ale teraz to już grubo.
Mam tylko pytanie, co Ty, Wy tam jeszcze kombinujecie...? ;)
Może być na PW.
Nadal nie myślisz o komercyjnej sprzedaży i o patencie? Skoro już tak odważnie wkleiołeś foty całości...

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Wiecie Koledzy, to urządzenie jest już kompletne i skończone. Jest to w pełni działający produkt.
W jego powstaniu miał też udział Kolega @bomarek, o którym nie sposób tutaj nie wspomnieć.

A co do samych prac nad nim, to byłoby o czym pisać. Tu nic nie było proste i nie było gotowych rozwiązań. Nawet fabryczne układy, jak choćby układ zdalnego sterowania, na nasze potrzeby musiał zostać zmodyfikowany – tutaj brat przechodził samego siebie. Gdyby ktoś wiedział przez co trzeba było przebrnąć, co wymyślać, nikt by się za to nie wziął. Dlatego nikt nie zbuduje czegoś takiego bez wiedzy i pojęcia. Ale to wszystko wynikało też z tego, że jest to urządzenie analogowe.

To pionierskie urządzenie było również niejako poligonem do zbierania doświadczeń i testowania rozwiązań, które znajdą się w jego następcy. Bo temat splittera nie został jeszcze definitywnie skończony. A piszę „było”, ponieważ stało się ono już historią.

Pisząc o przyszłości, miałem na myśli właśnie jego następcę, którego nazwałem „super splitterem”, a o którym kiedyś wspominałem, a który będzie ukoronowaniem wszystkiego. Ale to już zupełnie inna historia, która już się dzieje. I to będzie dopiero coś.

Chociaż… Krzysztof, a czy pamiętasz moje pomysły i projekty, m.in. na wielokanałową końcówkę mocy? No właśnie. Kto wie? Chodzi mi to po głowie. Chyba, że Denon będzie pierwszy. ;)

A co do samego splittera i jego idei to zdaje się, że Świat jeszcze do tego nie dorósł/nie jest na nie gotowy. Ale za sprawą X8500 zdaje się to nam przybliżać.

Ostatnia edycja:

Gregmo

Member
Pytanie

Hej można wiedzieć ile Cie to cudo wyszło ? Jeśli nie chcesz odpowiadać na forum to choć na priv jestem poważnie zainteresowany tym czymś A może można u Ciebie zamówić? bo moj 8500 tylko czeka żeby wykorzystac jego możliwości głośniki już wszystkie kupione do sufitu 12 szt atmos i auro

Ostatnia edycja:

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Witam.
No to Kolego trochę sobie pokorespondujemy, bo przymierzam się do kupna 8500 jeszcze w tym roku. :) Wszystkiego się dowiesz i wszystko Ci wyjaśnię. Nie ma sprawy.

PS Być może, jak dobrze pójdzie, pokaże się ze splitterem na Audio Show w pokoju DIY.
Ale niczego nie obiecuję.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Do listopada jeszcze daleko, ale chyba się w końcu wybiorę, a wtedy na pewno przyjdę podziwiać Wasze cacko:)

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Idąc za sugestią Kolegi Roberta :), przy okazji zrobiliśmy kilka poważniejszych fotek.
Jednocześnie chcieliśmy zrobić film na YT, co było naszym głównym celem. Lecz z przyczyn od nas niezależnych, musieliśmy to przełożyć.
Ale i na to przyjdzie czas.

To przy okazji, odnośnie nowego urządzenia. Niestety, dalej czekamy na PCB więc zainteresowanych proszę o cierpliwość i wyrozumiałość, jeśli jeszcze je mają. ;)

Gregmo

Member
Wygląda obiecująco

Czekam na produkt finalny. Jak to wszytko wypali można liczyć ze zrealizujesz zamówienie na 1 szt?
Pozdrawiam Firestorm

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Witam.
Kolego, pamiętam o tobie, jak i o innych. Nie chciałem nic pisać o obecnym projekcie, ponieważ chcę go doprowadzić do końca. Lecz nie jest on tym, o czym pisałem wcześniej. To zupełnie nowa koncepcja. Teraz jestem w pracy i nie mogę za bardzo pisać. Odezwę się wieczorem na PW.

A póki co, można sobie posłuchać.
https://www.youtube.com/watch?v=pOI0T15d4RY
Domniemywa się, że kilku producentów urządzeń AV, zamierza zaimplementować Auro w swoich produktach. M.in. Arcam.

Ostatnia edycja:
Do góry