MarekRduch
New member
Hej tesuje lacze tylko
Też kupiłem Marantza SR8015 mega amplituner.Hej jestem tu nowy ale czytalem Wasze wypowiedzi na temat auro 3d , super . Ja czekam na dostawe marantz sr8015 i dlatego szukam info w tym temacie . Z tego co sie dowiedzialem na tym forum to super znacie temat . Ja narazie mam tylko kolumny 5.1 ale szykuje sie na inne kwestia finansow niestety , dam znac jak bedzie postem .
Jestem na etapie budowy kina domowego.Ja jeszcze czawkam na dostawe, a Ty co mozesz powiedziec wiecej , jaki masz plan auro 3d czy armos i sjkie kolumny?
Aha czyli rozumiem że całość dźwięku może być zaburzony właśnie dlatego jak zastosuje 2 różne firmy kolmn na dół i na góre?
Dokładnie polecam trzymać się tych wytycznych.Panowie, jeśli można w słowo.
W przypadku instalacji głośników górnych/wysokości, nie ważne w jakim systemie, najważniejsze jest ich usytuowanie pod odpowiednik kątem, w stosunku do punku odsłuchowego. Odległości zaś, są jedynie wypadkową owych kątów. Co w niektórych przypadkach, może stanowić problem.
Np. zbyt wysokie pomieszczenie, przez co nie będzie to zbyt estetycznie/dobrze wyglądać.
Jednakże w zdecydowanej większości, standardowa wysokość pomieszczeń to 2.50 m. co w zupełności wystarczy do prawidłowej instalacji głośników pod sufitem, a na metrażu ok. 20 m2.
Oczywiście to wszystko ma znaczenie, jeżeli postępujemy zgodnie z wytycznymi, zawartymi w https://www.auro-3d.com/wp-content/uploads/documents/Auro-3D-Home-Theater-Setup-Guidelines_lores.pdf
Tyle ode mnie.
Zazdroszczę ja dopiero mojego sr8015 sprawdzę w czerwc/lipcu najprędzej.Koniec oczekiwania (brak dostaw sprzętu) i w sam raz na gwiazdkę.
Jeszcze ciepły, prosto z Japonii.
Wreszcie pełne Auro, jak również Atmos i DTS:X Pro. Nic więcej nie potrzeba.
A przy okazji. Nie sposób nie podziękować, jak to niektórzy piszą, „forumowemu magikowi”- Blackninja. Pomimo niesprzyjających okoliczności dla obu stron, Black wywiązał się po dżentelmeńsku z umowy.
Jeszcze raz Black, szacun za to co zrobiłeś, bo wcale nie musiałeś.
Pozdrawiam i najlepszego z Nowym Rokiem.
I'll be back.