Witam!
Właśnie zostałem posiadaczekm HK AVR 360 i chciałbym dokupić do niego na razie tylko dwie kolumny, ponieważ mam mały pokój i ograniczony budżet a nie chciałbym kupować kolumn które nie wykorzystają mocy amplitunera. Plan mojego pokoju:
img8.imageshack.us/img8/9052/ustawienier.jpg
Zaznaczone są na nim kolumny i telewizor, niestety ze względu na małą powierzchnie będe zmuszony dać je blisko ściany.
Ale jest jedna ważna rzecz, mianowicie to jest mieszkanie tymczasowe a docelowo mam zamiar przenieść się do większego gdzie salon będe wyszukiwał min. pod zestaw kina domowego, który skompletuje po zmianie mieszkania. Dlatego chciałbym na razie zestaw który teraz nie będzie się męczył w tak małym pomieszczeniu, ale który potem na większej powierzchni pokaże pełnie możliwości.
Amplituner będzie służył w dużej mierze do gry na PS3, w tym granie w guitar hero oraz do oglądania filmów. Muzyke którą prefetuje to jazz, rock, reggae.
Jakie głośniki byście mi polecili? W Saturnie aktualnie są na wyprzedaży modele JBL, gdzie mam możliwość ich odsłuchu jednak w beznadziejnym miejscu i nie wiem czy zauważe róznice miedzy nimi, bo jest tam dość głośno.
Cena jaką jestem w stanie zapłacić to okolice 2 tyś, może być trochę wiecej jak bedzie znacząca różnica.
Dzieki wielkie za podpowiedzi!