Witam
Również jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem LG 42" 690. Ogólnie ma swoje plusy jak i minusy jak każdy telewizor:
+ czyta filmy mkv i napisy najlepiej srt (napi projekt sam je ściąga więc nie ma problemu)
+ smart share działa naprawdę fajnie...lepiej i szybciej się łączy z tabletem samsung galaxy note 10.1 niz z telefonem lg l9
+ opcja 3d jest naprawdę ładna...ładniejsza niż w samsungu (nie pamietam modelu)...propobuję to oceniać na oryginalnych filmach blu-ray z czytnika a nie piratach które ktoś kompresował
+ okulary nie męczą...przynajmniej mnie.
+ bardzo ładny i elegancki wygląd
+ smart działa bardzo fajnie, szybko i tylko czasami są problemy
- często nie da się zainstalować aplikacji i trzeba wyłączyć i włączyć tv i wtedy się pojawia info, że "masz już kupione...teraz zainstaluj"
- nie mogę sparować pilota magic z dekoderem cyfrowego polsatu hd5000
- z pendrive nie czytał napisów, przez kilka innych programów jak nero media home, itp. nie chciał się pożądnie i systematycznie łączyć...dopiero przez lg share
- nie da się wyłączyć wifi
Oczywiście to moje subiektywne odczucia ale gdyby ktoś chciał coś wiedzieć to śmiało proszę pytać. Ja również mam kilka pytań:
1) Udało się komuś sparować pilota magic z dekoderem cyfrowego polsatu ?
2) Obraz z dekodera 1080i, po hdmi...wyświetla, że jest to 50Hz...dlaczego ?
3) Każdy ma taki beznadziejny obraz na zwykłych kanałach ? Jedynie na kanałach w hd jest lepiej.
4) Jakieś ustawienia dzwięku ktoś posiada może ? Bo na standardowych ten dzwięk jest mało wyraźny i przyjemny...jak aktora słychać dobrze to muzyka za głośna i na odwrót...nawet po "wysotrzeniu mowy" w ustawieniach