crazyperson1
New member
Nie odpowiem niestety, bo nie korzystam. Na tym telewizorze nawet nie podpinam anteny. Mam apkę Canal+ z telewizją. Generalnie taki Polsat wygląda tam rewelacyjnie (na przykładzie meczu siatkówki). Co do innych platform streamingowych: to zależy od treści. Testowałem Netflix, Max, Canal+, Prime, TVP, Youtube. Nowe filmy wyglądają rewelacyjnie, stare, sztuczne podbite do wysokiej rozdzielczości - bardzo dobrze, ale bez szału. Piłka kopana przez Canal+ średnio, jakieś powtórki meczy na YT w niby 4K - lepiej, ale też bez szału.A jak wygląda obraz z telewizji? Naziemnej lub satelitarnej? Tego się najbardziej obawiam zwłaszcza przy 85 calach.
Co do 85 cali - kwestia odległości. Ja mam 75 z 3m i serio wielkość mogłaby być większa. Niemniej ppi chyba by mnie bolało (już teraz wolałbym chyba siedzieć z metr dalej).
Na dniach będę chciał wrzucić z pliku jakieś treści 4K, HDR, 120 Hz i zobaczyć. Narazie na pewno czerń robi na mnie mega wrażenie. Jakby mi ktoś powiedział, że to OLED to bym uwierzył od razu (choć specem nie jestem i zestawiam to z tym w/w LG).
Widziałem w jakimś francuskim teście, że w przeciwieństwie do poprzednika, ten model nie ma problemu z szarą obwolutą przy czarnym ekranie. I mogę to potwierdzić. Czerń jest jednolicie czarna.
Ostatnia edycja: