Aby zapoznać się z recenzją należy kliknąć w link: TV LCD MiniLED TCL C855 - recenzja | test | opinie lub przejść do zakładki artykuł w belce powyżej.
Ostatnia edycja:
Może tam testów nie robią jednocześnie sprzedawcy w/w towarów ....A co problemu z podświetlaniem to tu w teście jest to opisane jako drobna wada a w testach zagranicznych jako spora.
W kwestii podświetlenia warto mieć na uwadze, że poszczególne panele w linii bardziej lub mniej mogą się od siebie różnić. Duży wpływ może mieć także to, w jakim trybie lokalnego ściemnienia sprawdzany jest panel. Jeśli parametr wyłączymy całkowicie, może się okazać, że telewizor rzeczywiście będzie przejawiał większe problemy z równomiernością podświetlenia. Jednak wyłączenie zarządzania tym układem dość mocno ogranicza głębię obrazu i redukuje kontrast, w dość znaczącym stopniu wpływając na doznania, dlatego warto to pozostawić na minimum. W sumie dobrze, że poruszyłeś temat, bo umknęło mi to.Dla mnie to niezrozumiałe i trochę dyskwalifikujące markę, że kolejny rok nie dają Pentonic 1000. A co problemu z podświetlaniem to tu w teście jest to opisane jako drobna wada a w testach zagranicznych jako spora.
Całkiem ciekawa teoria, nie wiem czy Pan M. sprzedaje TCL, ale twierdzisz, że jak ktoś coś sprzedaje to mu nie zależy na zadowoleniu konsumenta? I myślisz, że ten klient nie ma prawa zwrotu takiego TV?Może tam testów nie robią jednocześnie sprzedawcy w/w towarów ....
Bardzo ciekawe rzeczy piszesz, czyli wg Ciebie np moja recenzja Diablo 4 https://hdtv.com.pl/showcase/diablo...-gramy-w-4k-na-rtx-4080.151923/#sc-comment-38 jest na zlecenie Blizzarda. A jak oni mi to zlecili?Ja też nie wiem.I prawdę powiedziawszy nie interesuje mnie to.To jest sprawa Pana M, co sprzedaje.
Nie mniej ,nie ulega wątpliwości ,że test ,którego jest autorem , jest zrobiony dla/na zlecenie "sprzedawcy" TCL.
Odnośnie problemów z podświetlaniem jest to w tym filmiku, który wstawił chyba armanig i na rtings.
Zresztą podobnie jest z Sony X90L, też "lustrzanka".
Podejdź do Sony Centre, tam wisi sporo tv obok siebie, zobacz jaką powłokę ma X90L i obok stojącą Bravia 7.
Jeśli zostawiamy z boku same napisy i ich poświatę, to w 21:9 było tak… średniawo. Obraz właściwy niby nie mocno, ale zauważalnie ’promieniował’ na pasy. Po jakimś czasie oko trochę się do tego przyzwyczaiło i nie kuło to tak mocno jak na początku. Co ciekawe, nieco lepiej sprawa wyglądała przy formacie 2:1. Jakby krawędzie obrazu nieco lepiej wpasowywały się w układ stref.Może konkrety,
Jak wygląda wg. Twojej oceny wyświetlanie napisów na czarnych pasach, czyli mówimy tu o formacie 21:9. Pomijając zapewne jakiś efekt halo (przy napisach), wszak to nie oled, ale czy ten czarny bar, w żaden sposób nie jest dodatkowo rozświetlamy? Nie ma tu żadnych problemów z wygaszaniem?