cholernie jestem ciekaw jakie wartości bitrate mają programy w MM, skoro n-ka tak mocno kompresuje sygnały a i tak są one lepsze od naszych;Wojciech Apel napisał:Jakoś obrazu zależy głównie od przepływności i kompresji. Nie jestem pewien jak jest teraz ale na Hotbirdzie Discovery HD spakowane do MPEG-4 zajmuje coś koło 8Mb/s (Filmbox HD chyba tylko w szczycie ma 7Mb/s, ale średna to bedzie koło 5). To samo Discovery HD w kablówce JAMBOX (brane z dosyłowego) w szczycie dochodzi do 18Mb/s (średnia koło 14) i wygląda już zupełnie inaczej niż na n-ce. Telewizja TVS produkowana w całości w HD a dystrybuowana do wielu kablówek światłowodami to strumień około 18Mb/s bo nikt sobie tam nie żałuje - niezaleznie od tego jakie śląskie disko polo tam puszczają wygląda to ładnie.
Drugi czynni mający wpływ na jakość to jakoś dekoderów w odbiorniku (lub STB). Ale tu już jest coraz lepiej i chyba trudno na oko wyczaić różnicę.
bourbon napisał:Chyba coś się kombinuje z analogiem, bo u mnie zniknęło BBC Ent... (na którym ciągle obraz się przycinał) i dwa kanały Canal+
masloww napisał:znalezione w sieci
cholernie jestem ciekaw jakie wartości bitrate mają programy w MM, skoro n-ka tak mocno kompresuje sygnały a i tak są one lepsze od naszych;
co do dekodera to chyba też nie trafił nam się szczególnej jakości; w n-ce z dekodera bliźniaczo podobnego do naszego obraz jest gorszy o n-rekordera
A co ty myslisz ze ktos z MM wprowadza te opisy na wikipedii?:hmm:pattro napisał:" W 2007 Multimedia Polska S.A. jako pierwszy operator kablowy w Polsce wprowadziły usługę VOD, PVR i HDTV " - wikipedia :hmm: przepraszam was bardzo ale czy ja jestem śâlepy czy może głupi ? przecież MM nie oferuje PVR ! co to za bzdety ?:hmm: aha i zobaczcie na to " Disney XD (od 19 września) " czyli co kolejny kanał z bajkami w MM ? :hmm:
Disney XD Polska to polska kablowa stacja telewizyjna przeznaczona dla dzieci i młodzieży (głównie chłopców) należąca do Disneya i będąca polskojęzyczną wersją międzynarodowego Disney XD. Wystartuje 19 września 2009 i zastąpi Jetix, co jest częścią międzynarodowego rebrandingu i będzie emitował większość seriali tego kanału, produkcje własne i Disney Channel.
bez wątpienianeox napisał:A co ty myslisz ze ktos z MM wprowadza te opisy na wikipedii?:hmm:
neox napisał:A co ty myslisz ze ktos z MM wprowadza te opisy na wikipedii?:hmm:
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$pattro napisał:jak wejdzie DisneyXD w analog to ktos bd naprawde dziwny kto to wpusci zamiast jak juz i tak nie bd Discovery World zostawic luke ( kolejna juz ) i do Dtv dodac DisneyXD i jeszcze pare z analogu np ;] ciekawi mnie czemu oni tak nie robia ? moze sie ktos na ten temat wypowiedziec ?
k0val napisał:bez wątpienia
A moze zwrocilbys tak uwage na to, ze jakosc transmisji byla bardzo kiepska i g.... do tego ma firma MM. Jakosc byla fatalna, z HD to nie mialo nic wspolnego. Teraz leci tenis niby HD ale daleko mu do prawdziego HD. MM nie ma nic tutaj do gadania, jak zwykle wieczorem puszcza boks i tam jakosc jest rewelacyjna. I co MM tnie siatkowke i tenis a boksu nie?cypis1 napisał:męczy mnie już narzekanie na Multimedia, bo prowadzi donikąd, poza chwilowym upustem żółci, ale oglądając dziś na Polsacie Sport HD mecz siatkówki polskiej reprezentacji ze zgrozą zauważyłem co jakiś czas te ohydne blokowe artefakty kompresji (czy jak to się tam zwie) i ch.. mnie strzelił, o czym niniejszym - w ramach dawania upustu złości - informuję, bo dotychczas chociaż kanałów HD trudno się było czepić (poza zdarzającymi się co jakiś czas rozjazdami dźwięku obrazu)
No wez juz sie nie osmieszaj, zaden mecz nie byl w prawdziwym HD. Jakosc transmisji byla zenujaca!!! Czy ty w ogole troche myslisz? Leci mecz, oho ktos sie przy guziczku i mowi musze bitrate przyciac, mecz sie konczy Polsat Sport HD puszcza jakas swoja powtorke, dobra moge juz znow puscic normalny bitrate. Jeszcze raz powtarzam, jakosc transmiji z tego turnieju miala bardzo malo wspolnego z HD zeby nie napisac ze to bylo zwykle SD skalowane do HD.cypis1 napisał:ten akurat mecz był w normalnym HD, nie w upscalowanym SD (jak to miało miejsce w przypadku transmisji meczów Polek w Chinach), i jakość tego akurat meczu w porywach była świetna (detale, twarze zawodników) - jednak co jakiś czas, szczególnie w nieostrych partiach obrazu zaczynały migotać kwadraciki jak z youtuba... ja wiem, zawsze można zwalić na Polsat, w końcu niemal skrajnie silna kompresja obrazu w DTV w MM to zjawisko nieistniejące