Nie widziałem!Zresztą nigdy nie miałem nawet tych 4 kanałów co miały być jako nowe ( te BBC E. m.in.)pattro napisał:ponawiam pytanie czy ktos z was kiedy kolwiek w DTV widzial Tvn Lingua ? bo jak mam w ulotce powino byc a jak stwierdzila pani w BOK bylo z 2 tygodnie ale przestalo nadawac xD czy ktos z was widzial ten kanał w DTV ? :hmm:
Tak tylko gada bo jeszcze mają miejsce w sieci, dołożą programów, VOD i zaczną rekompresować jak inni. Sam na początku mówił że cel jest biznesowy.marciniozo napisał:Cięcie sygnału na maksa, żeby tylko upchać ile się da....Jak usłyszałem o 10Mb/s przy sygnale SD... przecież u nas w HD tyle dają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2zł od każdego! A ci co nie chcą oglądać Eurosportu (podaje chyba 70%) nie zgodzą się płacić 2zł więcej za coś czego nie będą oglądać. Więc ci co oglądają musieli by zapłacić i za tych co nie oglądają. Czyli pakiet sportowy powinien kosztować ekstra 7-10zł zrzutki na Eurosporty (po kosztach)marciniozo napisał:I żeby być tu uczciwym jest w tym też wina Eurosportu..., aczkolwiek 2zł to nie majątek!!!
Bo ten kanal generalnie robiony jest w HD ale, ze nadal jest potrzeba na SD to konwertuja go do SD.bourbon napisał:Wczoraj wieczorem oglądałem z nudów informacje na TVS (Silesia), kurcze skąd na tym kanale taka rewelacyjna jakośc obrazu ? Nawet się zastanawiałem czy to przypadkiem nie jest HD
Na przykład taki TVN24 przy informacjach na TVS wygląda jak zdarte VHS...
Kanał jest dostępny we wszystkich platformach cyfrowych, wybranych sieciach kablowych i niekodowanym przekazie satelitarnym FTA. Program jest produkowany w technologii HDTV, jednak w rozdzielczości HD jest dostępny jedynie w cyfrowych kablówkach. Na potrzeby przekazu satelitarnego i do analogowych telewizji kablowych sygnał jest konwertowany do standardowej rozdzielczości SD w proporcjach 16:9 anamorficznie.
masloww napisał:będzie miejsce we wrześniu po Discovery World to dadzą te programy a nam nowe HD, tyle że w miejsce jednego kanału analogowego zmieszczą się tylko 2 kanały HD, chyba że znów mocna rekompresja pójdzie w ruch
Z "kanalami W HD - najwieksza ilosc w Polsce" to pewniak, ale z jakimi to nie wiemk0val napisał:z tymi kanałami w hd (tvp hd,tvn hd) to pewniak?