Witam. Mam trochę niecodzienne pytanie. U rodziców w pokoju jest 1 gniazdo MM i jest tam podłączony dekoder a że zepsuł się i nie da się go w żaden sposób kontrolować tzn nie reaguje na żaden przycisk nawet te na obudowie dekodera muszę wezwać mechanika. Dzisiaj zakupiłem nowy telewizor i chcę ten dekoder przenieść do swojego pokoju w których również jest gniazdo. Moje pytanie jest następujące czy można tego dokonać samemu lub czy mechanik z MM może czy też jest blokada na 2 gnieździe i dopiero wizyta w siedzibie MM pozwoli to odblokować ? Pozdrawiam. Trochę to dziwne że pakiet -Komfort- pozwala tylko na oglądanie 2 kanałów w HD gdy w N jest ich aż 16.
na gniazdach nie ma żadnych blokad, jeśli masz dekoder z oddzielym modemem kablowym to musisz miec gniazdo zapewniające odzdzielnie sygnał internetu i odzielnie sygnał TV i podłaczasz to do gniazda. a jak dekoder z wbudowanym modemem to po prostu podłaczasz go do 2 gniazda pod wyjście TV i powinien chodzić.
Co do pakietu to by odbierać pozostałe kanały HD musisz zapłacić (wykupić) pakiet HD, pakiet Sport, pakiet Filmbox i pakiet HBO z HBO HD , i na koniec pakiet Cyfra+,
a tak w komforcie masz 3 kanały HD Discovery, National geo i TVN.