dobra, dobra... ja właśnie zobaczyłem w akcji kolejną kablówkę cyfrową - UPC (wcześniej pisałem już tutaj o jakości Aster) i niestety utwierdziłem się w poczuciu bezradności i nabicia w butelkę. Obraz w MM jest najgorszy! Co z tego, że mam kilka kanałów HD (z których, jak już też pisałem wcześniej, NG i Discovery mają rozjazdy dźwięku i obrazu a MTV i Filmbox się tną), jak płacę też (bo muszę) za żałosne SD, które w przypadku wielu popularnych stacji (TVP 1 i TVP 2, TVN itd.) wygląda lepiej na analogu niż w "jakości cyfrowej".
Wiem, zaraz
neox mi powie, żebym nie marudził, bo większośc abonentów się cieszy i nie narzeka, ale cóż, chociaż ponarzekam sobie - bo jak mam nie marudzić, skoro na telewizorach porównywalnej (a nawet gorszej) klasy widzę u znajomych cyfrowe kablówki, które ogląda się fajnie (i są wyraźnie lepsze od analogowej TV), a u siebie mam nieostrą, niekontrastową kaszanę. I nie mogę zmienić operatora, bo w moim mieście jest tylko MM (a za rozwiązanie umowy od niedawna są dość zaporowe kary)
p.s. żeby nie było, że mam np. źle dobrane ustawienia obrazu itp. w telewizorze - filmy na BluRay i na DVD (także DivX'y) ogląda się na nim z dużą przyjemnością
p.s. II na marne pocieszenie powiem tylko, że "guide" w UPC działa głupiej niż "u nas" - po wyborze programu od razu włącza go na pełnym ekranie i "przewodnik" znika - dalsze szukanie jest możliwe po ponownym naciśnięciu "guide"