Wykryte zostaly bledy w nowym sofcie, upgrade na pozostale miasta wstrzymany. Podejrzwam ze znow ADB dalo ciala, bo jeden blad to ten sam ktory juz kiedys byl ehhh brak slow.
Dlatego moje zdanie jest takie - na ta chwile nie chce miec calego analogu w DTV i nowych kanalow multimedialnych, bo to wszytsko to sa "zapychacze" i polsrodki dzieki ktorym beda mogli sie pochwalic 50-60 cyfrowymi kanalami w swojej ofercie.
Wolalbym aby popracowali nad jakoscia tych ktore mamy juz teraz dostepne niz zajmowac sie czysto marketinowymi dzialaniami pod konkurencje, bo w chwili obecenej z czystym sumieniem moge powiedziec ze DTV w MM nie ma nic wspolnego z telewizja wysokiej jakosci HDTV (innymi slowy, ktos tu kogos nabij w butelke
.
Jak znam zycie, nie jest to realne, moze inaczej, nie jest to oplacalne. Co z tego ze obraz bylby zyleta do potegi n-tej, 15 kanalow HD i kazdy stały bitrate 20Mbps skoro koszta takiego czegos bylyby takie, ze abonamencik jaki placimy za DTV wzrósł by do takiej kwoty, ze kupili by to maniacy HD - juz kiedys pisalem, nikt na to nie pojdzie to jest biznes, to musi przynosic dochody i byc dla milionow a nie garstki.
Czasami wejde w temat o N-ce i widze ze ludzie tez zaczeli tam narzekac na jakosc kanalow HD, przycieli bitrate? Prawda jest taka ze WY wiecie co to bitrate, WY zauwazacie pewne niedogonosci ale 100tys. innych klientow oraz dziennie przybywajacych kilkudziesieciu czy tam kilkuset po prostu tego nie widzi. Maniakow HD jest garstka.
Dla mnie najwazniejsze sa kanaly HD, pozostale SD, ktore ogladam przez DTV odbieraja prawidlowo, te na ktorych najbardziej widac kompresje malo mnie interesuja. Aha podlaczcie sobie ten dekoder przez scarta do zwyklego TV CRT - ja tam kompresji nie widze
Niestety na LCD bedzie widac wszelkie niedogodnosci zwiazane z kompresja.
Wierze ze po wakcjach bedzie lepiej.